آیگین عباسی مدیرعامل انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: ناشنوایی معلولیت پنهان و از پیچیدهترین معلولیت هاست و معمولا بیشتر افراد جامعه در برقراری ارتباط با فرد ناشنوا عاجز هستند.
او گفت: زبان اول ناشنوایان، زبان مستقل از زبان گفتاری فارسی و هویت آنان است؛ برای برقراری ارتباط با ناشنوایان باید به خصوص افرادی که با آنان سرو کار دارند، زبان اشاره را بدانند.
مدیرعامل انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان گفت: ناشنوایان ۳۰ درصد از مفهوم کلام را با لب خوانی دریافت میکنند و از همین رو دوران کرونایی و استفاده از ماسک سبب شده آنها از همین حد دریافت مفهوم هم محروم شوند.
عباسی کمبود مترجم زبان اشاره را از مشکلات اساسی ناشنوایان دانست و اظهار کرد: به رسمیت شناختن زبان اشاره در قانون حمایت از حقوق معلولان و ایجاد پست سازمانی مترجم زبان اشاره میتواند مشکلات ارتباطی ناشنوایان را تا حدودی رفع کند.
او درباره وظیفه رسانهها در قبال ناشنوایان گفت: رسانه ها، صداوسیما و مدارس و دانشگاه میتوانند در معرفی زبان و فرهنگ و هویت ناشنوایان نقشی موثر داشته باشند. یکی از نیازهای این گروه مناسب سازی برنامهها با استفاده از زیرنویس و استفاده از مترجم زبان اشاره است.
مدیرعامل انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان افزود: از دیگر مشکلات ناشنوایان بیکاری و نداشتن امنیت شغلی است، کارفرمایان و مدیران شرکتها تمایلی به استخدام ناشنوایان ندارند در صورتی که مشاغل زیادی هست که نیازی چندانی به زبان گویایی و شنوایی ندارد و ناشنوایان به خوبی از عهد کار برمی آیند.
انتهای پیام/م