چندی است برنامه واکسناسیون عمومی با واکسیناسیون سالمندان آغاز شده است اما هنوز ۶۰ هزار سالمند مشهدی برای تزریق واکسن کرونا مراجعه نکرده اند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، هفته اول اردیبهشت امسال، خبر تزریق عمومی واکسن کووید ۱۹ با واکسیناسیون گروه دوم یا سالمندان بالای ۸۰‌سال در رسانه‌ها منتشر شد و مراکز و پایگاه‌های بهداشت برای حضور سالمندان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فراخوان منتشر کردند.

بعد از این گروه، واکسیناسیون دیگر سالمندان به‌ترتیب با کم‌کردن پنج‌سال سن و به‌صورت هفتگی ادامه پیدا کرد؛ با یک وقفه چندروزه و با ورود به چهارمین ماه سال، واکسیناسیون این گروه برای برخی، حتی در دوز اول، ادامه دارد.

اگرچه واکسیناسیون سالمندان باوجود مشکلاتی همچون سختی رفت‌و‌آمد، بیماری‌های زمینه‌ای و بستری در مراکز درمانی و منازل یا ابتلای افراد به کرونا طولانی شد، اقدامات مؤثری مانند گشایش مرکز واکسیناسیون خودرویی در شهرک دانش و سلامت و به‌دنبال آن در چند مرکز دیگر، زمینه واکسیناسیون این گروه را آسان‌تر کرد.

راه‌اندازی بزرگ‌ترین و مجهزترین مرکز واکسیناسیون تجمیعی کرونای شرق کشور در مرکز مهر کوهسنگی با ۳ هزارمتر‌مربع فضا و افزایش ظرفیت خدمات‌رسانی روزانه به ۷ تا ۱۰‌هزار نفر، سرعت واکسیناسیون را افزایش داد، اما مراکز واکسیناسیون همچنان شلوغ هستند، یعنی این روند تا مدتی نامعلوم ادامه دارد. در این شرایط، پرسش این است که آیا واکسیناسیون گروه‌های بعد نیز به تعویق می‌افتد یا خیر؟

حال تزریق روبه راه است


مشاهده ما از چند مرکز واکسیناسیون، حضور نسبی همراه با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی را نشان می‌دهد. مراجعان سالمند در رفت و آمد هستند، اما نه به آن اندازه که صف‌های طولانی تشکیل شود. مرکز مهر کوهسنگی از ابتدای صبح مراجعه کننده دارد. سالمندان بیشتر همراه با دختر یا پسری که دستشان را گرفته اند، به آنجا آمده اند. بانوی سالمندی که روی صندلی نشسته تا خستگی چندقدم راه رفتنش را بگیرد، می‌گوید ۷۴ ساله است و برای تزریق دوز اول واکسن آمده؛ «وقتی که از مرکز بهداشت زنگ زدند برای تزریق بیایم، جراحی آب مروارید چشم انجام داده و در خانه بستری بودم و حالا آمده ام واکسن اول را بزنم.» همراه دخترش که مراحل ثبت نام را انجام می‌دهد، راه می‌افتند به سوی آسانسور تا خودشان را به طبقه پنجم برسانند. داخل آسانسور دو صندلی است که برای افراد سالمند درنظر گرفته شده است.


بیشتر بخوانید



در طبقه پنجم، سالن بزرگی است که در آن، صندلی‌ها را به فاصله چیده اند که هم افراد در صف همان جا منتظر بنشینند، هم آن‌ها که تزریق برایشان انجام شده است، چنددقیقه‌ای بعد از تزریق همان جا بمانند. پیرمردی که پرستار، «آقای عبداللهی» صدایش می‌کند، آهسته خود را به صندلی‌ها می‌رساند؛ «تنها آمده ام. فقط یک پسر دارم که درگیر کار و زندگی اش است و فرصت آوردن مرا نداشت. آمدنم را به تعویق می‌انداختم، چون نگران بودم چطور بیایم، اما می‌بینم خیلی خوب همه امکانات را برای خدمت فراهم کرده اند. برای تزریق دوز دوم هم خودم می‌توانم بیایم.»

مرکز خودرویی واکسیناسیون کووید ۱۹ در شهرک دانش و سلامت هم از نیمه اردیبهشت تا به امروز در حال خدمت رسانی است. این مرکز برای کسانی درنظر گرفته شد که امکان حضور در مراکز را ندارند؛ سالمندانی که به دلیل کهولت سن یا بیماری جسمی نمی‌توانند چند قدم هم راه بروند. هشت خودرو در صف انتظار هستند. چندنفری تنها آمده اند، اما دیگران با یک یا دو همراه در صف انتظارند. یکی از خودرو‌ها چهار سرنشین دارد؛ زن و مرد سالمندی که در صندلی عقب نشسته اند و یک زوج جوان. آن‌ها دختر و دامادشان هستند. این را بانوی سالمند می‌گوید و ادامه می‌دهد: خودم ۷۱ ساله ام و حاج آقا ۷۹ ساله. هربار دختر و دامادم زحمت آوردنمان را می‌کشند به این امید که از این بیماری نجات پیدا کنیم و بتوانیم همه بچه هایمان را دور هم در خانه مان جمع کنیم.»

به دو مرکز دیگر هم سر می‌زنم. آنجا هم واکسیناسیون سالمندان بالای ۷۰ سال از ساعت ۸ صبح تا ظهر ادامه دارد. برخی مراکز تا ۵ بعدازظهر هم خدمات می‌دهند.

۶۰ هزار سالمند هنوز مراجعه نکرده اند


درحالی که دکتر مهدی قلیان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از تزریق واکسن به بیش از ۶۷ درصد از افراد گروه سنی بالای ۷۰ سال و انتظار برای شروع واکسیناسیون گروه سنی ۶۵ سال به بالا می‌گوید، تعداد زیادی از سالمندان هنوز واکسینه نشده اند. به گفته او در دو هفته گذشته، یک محموله ۶۴ هزار تایی و بعد از آن ۴۶ هزارتایی واکسن در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرارگرفته است.

هم اکنون جمعیت بالای ۸۰ سال زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۶۱ هزار و ۶۵۵ نفر، ۷۵ تا ۸۰ ساله‌ها ۵۲ هزار و ۶۴۷ نفر و ۷۰ تا ۷۵ ساله‌ها ۶۶ هزار و ۹۵۹ نفر هستند که در مجموع این تعداد، هنوز ۶۰ هزارنفر برای تزریق واکسن مراجعه نکرده اند. این آمار را دکتر زهرا نهبندانی، رئیس اداره امور بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اعلام می‌کند و ادامه می‌دهد: با وجود فراخوان و تماس‌هایی که با سالمندان گرفته شده است، هنوز بخش زیادی از آنان برای تزریق دوز اول هم نیامده اند.

او می افزاید: نزدیک به دوماه از شروع واکسیناسیون سالمندان می‌گذرد و حدود ۳۰ مرکز ثابت، خودرویی و تجمیعی، مشغول خدمت رسانی به این گروه‌ها هستند. براساس تصمیم ستاد کرونا، زمانی که واکسیناسیون گروه‌های بعدی آغاز شود، سالمندان جامانده از قبل نیز می‌توانند با مراجعه به مراکز بهداشت، واکسن دریافت کنند.

باتوجه به اینکه فاصله تزریق دو دوز واکسن ۲۸ روز است، بخش زیادی از افراد ۷۰ سال به بالا هردو دوز را تزریق کرده اند. نهبندانی با توصیه دوباره به شهروندان برای دریافت واکسن اضافه می‌کند: از آنجا که میزان مرگ و میر براثر ابتلا به کرونا در این گروه‌های سنی بیشتر است، توصیه می‌کنیم هرچه سریع‌تر برای دریافت واکسن مراجعه کنند.

منبع: شهرآرا

 

انتهای پیام//م.م

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.