به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک،سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه تلاشهای آمریکا برای برخورد با مسکو از موضع قدرت را محکوم به شکست دانست.
سرگئی لاوروف روز دوشنبه در مصاحبهای با روزنامه «راکیات مرکده» اندونزی گفت: هرگونه تلاش آمریکا برای گفتگو با روسیه از موضع قدرت محکوم به شکست است و هر اقدام تهاجمی با واکنش تندی روبرو خواهد شد.
وزیر خارجه روسیه در پاسخ به سوالی در خصوص روابط مسکو و واشنگتن افزود: تلاش برای گفتگو از موضع قدرت از همان ابتدا محکوم به شکست است. ما به اقدامات غیر دوستانه پاسخ سخت و قاطع خواهیم داد. اگر واشنگتن آنگونه که میگوید واقعاً خواهان روابط پایدار و قابل پیش بینی است، باید صادقانه تعامل کند.
لاوروف در ارتباط با نشست اخیر ژنو میان روسای جمهور آمریکا و روسیه نیز گفت مسکو از اینکه دو طرف توانستند مواضع خود را به اشتراک بگذارند و قصد خود را برای عادی سازی روابط در ژنو ابراز داشتند، راضی است. از نظر ما نشست روسیه و آمریکا صریح و کاری بود. طرفین موفق به بحث و گفتگو درباره امور دو جانبه، تبادل نظر درباره ثبات راهبردی، کنترل تسلیحاتی و درگیریهای منطقهای شدند.
مسکو و واشنگتن در طیف گستردهای از موضوعات از کنترل تسلیحاتی گرفته تا مناقشه اوکرین وحضور نظامی آمریکا در مرزهای روسیه با یکدیگر اختلاف نظر جدی دارند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در ادامه این مصاحبه با اعلام حمایت کشورش از موضع آ سه آن، گفت: برخی رسانه ها رویکردهای روسیه و دوستان آن در آ سه آن درباره اوضاع میانمار را تحریف می کنند.
او تأکید کرد: رهبری آ سه آن در امور میانمار از حمایت بی قید و شرط روسیه برخوردار است. مفاد اجماع پنج مادهای که به لطف تلاشهای جمعی شرکای آسه آن به تصویب رسید، با مواضع روسیه کاملا هماهنگ است. ما کاملا با نظریهها درباره لزوم پایان یافتن خشونتها و خویشتن داری همه طرفهای درگیر به منظور برگزاری گفتگو برای تثبیت اوضاع و دستیابی به صلح مدنی موافقیم.
لاوروف افزود: مواضع روسیه و آسه آن در زمینه رد تحریمهای یکجانبه، مطرح کردن تهدیدها و تلاش برای مداخله در امور داخلی میانمار با هم همخوانی دارد. ما به دیدگاه کلی درباره ماهیت مخرب چنین سیاستهایی پایبندیم، سیاستهایی که به دو قطبی شدن بیشتر جامعه و تشدید اختلافهای داخلی منجر میشود.
او تصریح کرد: ما درباره تلاشهای مداوم برخی کشورها برای استفاده از بسترهای چند جانبه، از جمله سازمان ملل، به منظور افزایش رودرروییها هنگام بحث در مورد مسئله میانمار، دیدگاهی منفی داریم.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: مسکو افزایش ارتباطات میان میانمار و آسه آن را برای غلبه بر بحران، مهم ارزیابی میکند و بر این باور است که انتخاب فرستاده ویژه این اتحادیه میتواند تأثیری مثبت بر روند سرو سامان دادن به اوضاع داشته باشد.
ارتش میانمار اول فوریه دولت غیرنظامی این کشور را سرنگون کرد و قدرت را به دست گرفت. نظامیان به بازداشت سران غیرنظامی میانمار میپردازند. اقدامات ارتش موجی از اعتراضها را به دنبال داشت که حکومت جدید به شدت آنها را سرکوب کرد. آمریکا و متحدانش این اقدام را کودتا خواندند.
انتهای پیام/