به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش اورسلا فون درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد که اتحادیه اروپا تمایلی به اشتراک گذاشتن واکسن ویروس کرونا با سایر کشورها ندارد.
کمیسیون اروپا سال گذشته از سوی کشورهای عضو ماموریت یافته بود تا خرید مشترک واکسنها را سازماندهی کند اما در هفتههای اخیر به دلیل کند بودن سرعت در انجام معاملات واکسن و سوء مدیریت توزیع واکسن کرونا مورد انتقادات بسیاری قرار گرفته است.
نابرابری در امر توزیع واکسن بین اروپای غربی و شرقی طی شیوع همه گیری ویروس کرونا در طول سال گذشته به شدت مشهود بوده است. این نابرابری باعث شده است که آمار قربانیان ویروس کرونا در کشورهای اروپای شرقی نسبت به اروپای غربی تعداد بسیار بیشتری داشته باشد.
این در حالی است که کشورهای ثروتمند از جمله کانادا، استرالیا، آمریکا و اعضای اتحادیه اروپا میزان واکسن مورد نیاز کشور خود را حتی تا چهار برابر جمعیتشان دریافت کردهاند.
همه گیری کرونا، کمبود بودجه شدید و مدیریت ضعیف خدمات بهداشت عمومی بیش از حد در کشورهای اروپای شرقی نمود پیدا کرده است؛ که در طولانی مدت میتواند فاجعه بار باشد.
ما در حال ورود به مرحله نابرابری در توزیع واکسن کرونا هستیم. با گذشت بیش از یک سال از آغاز رسمی همه گیری کرونا، بیشتر کشورهای ثروتمند پیوسته به سمت واکسیناسیون کامل پیش میروند. گروه بزرگی از جمعیت آنها حداقل دوز اول واکسن و در بسیاری از موارد دومین دوز آن را نیز دریافت کردهاند. شهرها در کشورهای ثروتمند در حال لغو محدودیتها هستند و زندگی به حالت عادی قبل از همه گیری بازگشته است.
محدودیتهای کرونایی برای کشورهای فقیر اروپایی، این موضوع هنوز پایان نیافته و همچنان ویروس کرونا در کشورهای اروپای شرقی جولان میدهد و به عنوان مثال انگلیس که اخیرا وارد مرحله آخر محدودیتهای کرونایی شده بود، چند هفته گذشته از لیست ۱۰ کشور اروپایی که بیشترین آمار مرگ و میر بر اثر کرونا را دارند، خارج شد و لهستان که یک کشور اروپای شرقی است، جای آن را گرفته است.
با ورود ویروس کرونا به اروپا در بهار سال گذشته ایتالیا نخستین کشور اروپایی بود که به صورت جدی درگیر این همه گیری شد. اسپانیا، انگلستان و بلژیک کشورهای بعدی بودند که به شدت درگیر این بیماری شدند و آسیب دیدند. همه این کشورهای ثروتمند اتحادیه اروپا در ابتدا برای مدتی طولانی به بالای جدول بیشترین آمار قربانیان کرونا صعود کردند و بیشتر سال ۲۰۲۰ در آنجا ماندند. با این حال، همانطور که در نمودار زیر مشاهده میکنید، کشورهای اروپای شرقی در حال حاضر هفت مورد از ۱۰ کشور با آمار قربانیان کرونایی بالا در اروپا را به خود اختصاص دادهاند.
پیشرفت کند واکسیناسیون در کشورهای فقیر اروپای شرقی به افزایش قربانیان در این کشورها کمک کرده است. در چک، کشوری که دومین میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را دارد، فقط حدود ۳۰ درصد دوز واکسن خود را دریافت کرده اند. این در حالی است که در کشور ثرومند اروپای غربی یعنی انگلیس این میزان به ۷۵ درصد میرسد.
کشورهایی که پوشش واکسیناسیون کمی دارند، به ویژه در برابر ویروسهای قابل انتقال بیشتر آسیب پذیر هستند. ممکن است کشورهای ثروتمندتری مانند انگلستان بتوانند با شیوع انواع جدید ویروس واکسن مورد نیاز جمعیت خود را تامین کنند، اما در مواردی که نرخ واکسیناسیون پایین باشد، کشورها هزینههای سنگینی برای زندگی و سلامت اقتصادی متحمل خواهند شد.
در معاملات اخیر، اتحادیه اروپا ۹۰۰ میلیون دوز واکسن فایزر را خریداری کرده است و ۹۰۰ میلیون نسخه دیگر را برای تحویل تا سال ۲۰۲۳ پیش خرید کرده است.
به گزارش یونیسف که دوزهای توزیع شده در دنیا را از طریق برنامه «کوواکس» (یک ائتلاف جهانی برای تهیه و توزیع واکسن برای کشورهای کم درآمد) و سایر توافق نامهها پیگیری میکند، اکثر کشورهای با درآمد بالا ۳۵۰ ٪ از دوزهای مورد نیاز خود را تأمین کرده اند (بدون در نظر گرفتن واکسنهایی که انتخاب کرده اند، اما هنوز اعلام نکرده اند). این در حالی است که برنامه کوواکس تا سال ۲۰۲۳ نیمی یا کمتر از جمعیت کشورهای کم درآمد و متوسط را پوشش میدهد.در مورد بقیه دوزهای مورد نیاز، این کشورها باید از همسایگان ثروتمندتر خود خریداری کنند.
فون درلاین در بهار سال گذشته میلادی برای تهیه واکسن به تمام اروپا تلاش کرده بود اما در نهایت همچنان بیشتر دوزهای واکسن کرونا در کشورهای ثروتمند تجویز میشود.
فون درلاین درباره این موضوع گفته بود: «من نمیتوانم برای شهروندان اروپایی توضیح دهم که چرا ما میلیونها دوز واکسن را به کشورهایی صادر میکنیم که خودشان واکسن تولید میکنند و به ما نمیفرستند.»
کشورهایی که قادر به تنظیم برنامههای تهیه واکسن خود نیستند و این امر به کوواکس بستگی دارد، بسیار کند به سمت ایمن سازی پیش میروند. این امر آنها را در معرض خطر امواج کشنده کرونا قرار داده و احتمال بروز انواع جدید مقاوم به واکسن را افزایش میدهد.
واکسنهای اضافی به کشورهای ثروتمند قدرت بیشتری نسبت به افراد وابسته به کمکهای مالی میدهند تا بتوانند شهروندان خود را ایمن سازی کنند. بسیاری از کشورها از واکسنها به عنوان ابزاری دیپلماتیک استفاده میکنند تا بتوانند نفوذ خود را در اتحادیههای بین المللی یا سایر کشورها افزایش دهند که آمریکا در این امر سرآمد است.
این موضع کاملا روشن است که در جهانی بهم پیوسته، تا زمانی که تمام کشورها در امان نباشند، هیچ کشوری در امان نیست. ولی با این حال کشورهای ثروتمند به واکسن به دید نوعی وسیله سیاسی نگاه میکنند.
این تبعیض در امر توزیع واکسن کرونا، یادآور دزدی ماسک اروپاییها و آمریکا از یکدیگر است. در ابتدای همه گیری که سرعت شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، کمبود مواد بهداشتی و ماسک را به بحرانی در کشورهای مختلف بدل کرده بود و باعث شده کشورهای غربی که بسیاری انها را مهد تمدن میدانند، از ترس ویروس کرونا تجهیزات پزشکی یکدیگر را به سرقت ببرند. کشورهایی که پیش از این خود را متحدان دیرینه مینامیدند حالا این گونه با زیر پا گذاشتن اخلاق و قوانین از یکدیگر دزدی میکردند. سرقتهایی که صدای مقامات بسیاری از این کشورها را در آورد و با وجود آرای قطعی دادگاهها حاضر به پس دادن این اقلام به یکدیگر نشدند.
گردآوری و تنظیم: فاطمه دخیلی
انتهای پیام/
منابع:
(۱۹ آوریل ۲۰۲۱) چرا واکسیناسیون Covid-۱۹ در کشورهای فقیرتر کند شده است و خطرات جهانی را تهدید میکند
https://www.wsj.com/articles/why-covid-۱۹-vaccination-in-poorer-nations-has-slowed-posing-global-risks-۱۱۶۱۸۸۲۶۹۳۴
(۱۷ مه ۲۰۲۱) چگونه بحران Covid-۱۹ در شرق اروپا از حد متوسط عبور کرد
https://www.newstatesman.com/world/europe/۲۰۲۱/۰۵/how-eastern-europe-s-covid-۱۹-crisis-surpassed-west
(۹ ژوئن ۲۰۲۱) کشورهای فقیر باید تا سال ۲۰۲۳ منتظر ماندههای واکسن Covid-۱۹ بمانند
https://qz.com/۲۰۱۷۲۷۲/rich-countries-are-buying-up-all-the-covid-۱۹-vaccines/
(۲۱ مه ۲۰۲۱) اروپا در تعهد عمده اهدای واکسن به کشورهای در حال توسعه به ایالات متحده پیوست
https://fortune.com/۲۰۲۱/۰۵/۲۱/europe-us-donating-covid-vaccines-developing/
(۲۱ مارس ۲۰۱) اتحادیه اروپا آماده نیست واکسن COVID را با کشورهای فقیرتر به اشتراک بگذارد
https://www.dw.com/en/coronavirus-eu-not-ready-to-share-covid-vaccines-with-poorer-countries/a-۵۶۹۴۴۲۷۴
چنتا طرح یورو ویژن اجرا کردن فکر کردن خبریه
شما میگید کشورهای فقیر اروپا نه تفریح داریم نه شغل درست حسابی اونوقت پول کشورم بجای خرج امثال من بشه خرج کشورهای دیگه میشه
اونجا.حداقل پورشه ارزون سوار میشی لیقاتم پورشه ارزونه
نه پراید خوب گران قیمت
اینا رو گفتم که بگم روتون که رو نیست سنگ پای قزوینه
کشور های اروپایی هم مشکلات زیادی داشتند زحمت کشیدند و تلاش کردند و به اینجا رسیدند اونها هم جنگ دیده اند بالای 100 میلیون کشته در جنگ جهانی داده اند
مردم ایران میرم ارمنستان واکسن میزنن
بعد اینا واکسن ندارند
لطفا راجع به فقر خودمون صحبت کنید
( جهت مزاح )
۴ امین کشور نانو تکنولوژی دنیا
بیشترین افزایش شاخص توسعه انسانی در ۴۰ سال اخیر
اون کسی که گفته کشور ما نمیتونه واکسن بسازه همین الان انتی بادی واکسن های پاستور و رازی که تو بچگی زده تو بدنشه.
خودتحقیری ها کی پایان میابه خدا میدونه. ایران از سر شما مردم خود تحقیر زیاده. برید همون ارمنستان که فقط نیم درصد مردمش واکسن زدن بخاطر بنجل بودن واکسن استرازنکا.
برید قطر که به کارگر های خارجیش ۲۷۰ دلار حقوق میده یعنی از ایران هم کمتر. تازه با خرج های اونجا و اینجا
برید همون سوئد چنتایی تو یه خونه ۴۰ متری زندگی کنید تا بفهمید ایران چقد از سر شما خود تحقیر های زیاده. فقط یکم یکم تحقیق کنید لازم نیست هر دروغی رو که بدون منبع منتشر میکنن باور کنید. هر چیزی تو متنم گفتم رو با گوگل ساده تو سایتای خارجی ببینید.
حقوق یک کارگر ایرانی به زور به 200 دلار میرسه. شما کجای این کره خاکی زندگی میکنی. اگر هم 300 دلار میگیره هم باعث تاسف هست.
تو رو خدا به ما هم کمک کنید حداقل اگه واکسن نمی دید ماسک با کیفیت بفرستید
ما خیلی فقیریم
حالا خوبه همون باکو مال ایران بوده
مهندسی : هسته ای جزء ده کشور جهان نانو ده کشور جهان موشکی 5 کشور سد سازی پیشرو در جهان اتوبان سازی پیشرو در منطقه کمپرسور سازی اول در منطقه نیروگاه سازی اول در منطقه کشتی سازی اول در منطقه رادار سازی اول در منطقه ساخت تلسکوپ 3.4 متری اول در منطقه ساخت اقلام ریز برقی و الکترونیکی در سطح بالا و خیلی از موارد دیگه که ذکرش وقت میبره
خود کم بینی اول در دنیا
البته مشکلات زیادی هم داریم که همه کشور ها دارند تحت تحریم هستیم بی تدبیری مسولین بیداد میکند فساد اقتصادی داریم همه را قبول دارم
همین که این مقاله کپی و پیست نیست. کار ارزشمندی هستش.
اکثر کانال های آذربایجان در تلویزیون ما بیله سواری ها قابل مشاهده هست.
۴ میلیون از ۱۰ میلیون نفر آذربایجان دز کامل زدن.
هر روز هم التماس میکنن که مردم بیان واکسن بزنید.
سه نوع واکسن معرفی میکنن سینوفارم اسپوتینک وی و فریزر.
اون از آذربایجان که نمیپسندین و اندازه یه نخود ایران هم نمیشه.
این از وضعیت ایران.
آذربایجان از ۱۰ م جمعیتش ۴ م واکسینه کامل شدن.
با فایزر و اسپوتینک وی و سینوفارم
هر روز دولتش التماس میکنه که بیاین واکسن بزنید.
چطور میشه اون آذربایجان گدا و گشنه ای که تو میگی از شروع موج ۵ کرونا یه کشته نداده.
مسابقات فرمول یک رو توو خود شهر باکو برگزار کردن این یعنی ارز آور ی این یعنی موفقئت
چهارتا از بازی های فوتبال کشور های اروپایی رو توو کرونا برگزار کرد.
میدونی همون کشور فقیر قیمت خونه هاش تووی خود شهر باکو چقدر پایین هست.
میدونی همون کشور فقیر به پراید که تو سوار میشی تفم نمیندازن،
دلیلش رییس جمهور قوی اونجا رو اداره میکنه
آتشنشانی خبر کنم