مهدی سلوکانه معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر نگه داری تخم مرغ در یخچال اظهار کرد: تخم مرغ سالم پوسته آن بدون ترک و شكنندگی و فاقد بوی تعفن و علايم فساد است. دمای نگهداری آن، ۴ درجه سانتی گراد و بسته بندی آن با درج كامل مشخصات است.
این مقام مسئول تصریح کرد: همچنین تخم مرغ تازه دارای اتاقک هوايی كوچک و سفيده آن غليظ است، به طوری که سفيده غليظ و رقيق آن از يكديگر قابل تفكيک است. زرده آن كروی، دارای رنگ روشن، بدون لكه و در مركز تخم مرغ قرار دارد. سفيده آن ظاهری ابری و غير شفاف دارد.
او اشارهای به مشخصات تخم مرغ کهنه کرد و گفت: در اين تخم مرغ نسبت سفيده غليظ به رقيق كاهش يافته، ضخامت غشا كم است. زرده خاصيت كروی ندارد و پهن است. اتاقک هوایی بزرگ و سفيده شفاف و پوسته خارجی كدر و بد رنگ است.
سلوکانه ادامه داد: تخممرغ فاسد سفيده آن به دليل فساد ناشی از باكتری، صورتی تا رنگين كمان است. بيشترين باكتریهای ايجاد كننده فساد، سودوموناسها هستند. پوسته خارجی در اين نوع كاملا كدر و بر رنگ است و سفيده و زرده آن با هم مخلوط شده است. محتويات داخلی بوی تعفن میدهد. عوامل ناشی از كپک زدگی به صورت لكههای قارچی با رنگهای سياه و سبز ممكن است، ديده شوند.
این مقام مسئول با اشاره به مقایسه سرانه مصرف تخم مرغ در کشور ما نسبت به کشورهای اروپایی بیان کرد: سرانه مصرف تخم مرغ در ایران ۱۰ كيلوگرم و در كشورهای پيشرفته ۲۴كيلوگرم است.
او با بیان اینکه ايران هفتمين كشور توليد كننده تخم مرغ در آسيا و پانزدهمین كشور توليد كننده تخم مرغ در جهان است، گفت: گوشت مرغ و تخم مرغ، سهم بسيار زيادی را در تامين پروتئين و سلامت جامعه دارند.
سلوکانه درباره اینکه شست و شو تخممرغ برای نگه داری در یخچال کار درستی است، بیان کرد: شستشوی برای نگهداری تخم مرغ ، در منازل، كار صحيحی نيست چرا كه سبب مرطوب شدن سطح تخم مرغ شده و در نتیجه رطوبت لازم برای انتقال عوامل بيماری زا از سطح به داخل تخم مرغ فراهم میشود، اما در هنگام استفاده از تخم مرغ شستن آن هيچ مانع نخواهد داشت.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران با اشاره به توصیههایی به مصرف کنندگان در زمان خرید تخممرغ بیان کرد: در ابتدا مصرف کنندگان بايد دقت كنند كه آيا دارای پروانه بهداشتی از سازمان دامپزشکی هست يا نه؟ چرا كه صدور اين پروانه نشان از گذراندن كنترلهای بهداشتی است. شرايط نگهداری تخم مرغ مهم است و با توجه به فسادی پذیری تخم مرغ حفظ زنجیره سرد این فراورده از اهمیت بالایی برخوردار است.
این مقام مسئول در خصوص نگهداری تخم مرغ در داخل يخچال يا در بيرون از یخچال گفت: در اين زمينه بايد توزيع كننده تخم مرغ را در دمای ۸ تا ۱۲ درجه سانتی گراد نگهداری كند. بنابراين از خريد تخم مرغهای بيرون يخچال تا حد امكان بايد خودداری شود.
او توجه به تاريخ توليد و انقضا تخم مرغ را از دیگر نکات مهم در زمان خرید برشمرد و گفت: عمر ماندگاری تخم مرغهای بسته بندی شده برای منازل از زمان توليد تا انقضا در دمای ۱۲ درجه سانتی گراد، يک ماه است. از خريد تخم مرغهای بدون نام و نشان خاص بايد جلوگيری کرد.
سلوکانه در پایان تصریح کرد: با توجه به دستورالعمل اجرایی طرح ارتقاء کیفیت تخم مرغ کلیه واحدهای عرضه کننده تخم مرغ به ویژه فروشگاههای زنجیرهای باید این محصول فسادپذیر را در یخچال نگهداری و عرضه کنند و در صورت عدم رعایت زنجیره سرد با واحدهای متخلف طبق مقررات سازمان دامپزشکی کشور و از طریق مراجع قضایی وفق مقررات برخورد قانونی خواهد شد.
انتهای پیام/