به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۹ خرداد ماه بود که سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور منتخب سیزدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری از سوی وزارت کشور اعلام شد؛ پس از آن قرار شد مراسم تنفیذ رئیس جمهور منتخب در ۱۴ مرداد امسال، برگزار و کار خود را رسما در پاستور شروع کند.
از همان دقایقی بعد از اعلام نتایج دیدارها با رئیس جمهور منتخب آغاز شد، از دیدار رئیس جمهور فعلی با رئیسی تا دیدار وزرا، معاون اول، رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت دوازدهم با رئیس جمهور منتخب.
روحانی، اولین فردی که به دیدار رئیسی رفت
۲۹ خرداد ۱۴۰۰؛ اولین نفری که به دیدار رئیس جمهور منتخب رفت حسن روحانی رئیس جمهور فعلی کشورمان بود، در دیدار اول دو طرف درباره مسائلی از جمله مشارکت پرشور مردم در انتخابات و تاثیر آن بر اقتدار هر چه بیشتر نظام جمهوری اسلامی گفتگو کردند.
روحانی در حاشیه این دیدار گفته بود که از امروز کاملا آماده هستیم تا هر لحظه و هر ساعت که لازم باشد من، وزرا و معاونان همه در خدمت ایشان هستیم تا دوران انتقالی به خوبی سپری شود و رئیس جمهور منتخب بتواند کابینه خود را تا پایان وقت مقرر آماده کند و از مجلس شوری اسلامی رای اعتماد بگیرد.
به غیر از روحانی، جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در اول تیر ماه به دیدار رئیس جمهور منتخب رفت، در این دیدار پیروزی رئیسی را در انتخابات ۱۴۰۰ تبریک گفت.
همچنین در ۵ تیر ماه رئیسی میزبان وزیر اطلاعات بود و علوی در این نشست گزارشی از اقدامات و عملکرد این وزارتخانه در ۸ سال وزارت خود را به رئیسی ارائه داد.
امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع، خاوازی وزیر کشاورزی و آذری جهرمی وزیر ارتباطات از دیگر وزرای دولت فعلی بودند که در ۱۲ تیر به دیدار رئیسی رفتند و پیروزی رئیسی را در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تبریک گفتند.
وزیر دفاع در این دیدار گزارشی از اقدامات و دستاوردهای وزارت متبوع خود در حوزههای مختلف از جمله میزان آمادگی دفاعی کشور در مقابله با تهدیدات ارائه کرد؛ وزیر کشاورزی نیز گزارشی از اقدامات این وزارتخانه و وضعیت کشاورزی و مهمترین چالشها و مسیرهای پیش روی دولت سیزدهم برای تأمین نیازهای اساسی مردم از جمله گندم، مرغ و گوشت ارائه داد؛ همچنین آذری جهرمی نیز گزارش عملکرد وزارت ارتباطات را برای رئیسی تشریح کرد.
نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و کمیجانی رئیس جدید بانک مرکزی از دیگر مسئولان دولت دوازدهم بودند که برای ارائه گزارش درباره عملکرد سازمان متبوعشان به صورت جداگانه با رئیس جمهوری منتخب در ۱۲ تیر ماه دیدار کردند.
نوبخت در دیدار با رئیسی ضمن تبریک انتخاب وی به عنوان هشتمین رئیس جمهور و آرزوی موفقیت برای دولت آینده، گزارشی از وضعیت کشور و چالشهای پیش روی دولت سیزدهم در حوزههای گوناگون را ارائه داد.
همچنین کمیجانی رییس کل بانک مرکزی نیز در دیدار با رئیس جمهور منتخب، گزارشی از چالشهای حوزه پولی و بانکی و وضعیت ارزی کشور ارائه کرد و درباره راهکارهای اصلاح نظام مالی و تأمین منابع ارزی برای تهیه کالاهای اساسی مورد نیاز مردم بحث شد.
افزون بر این زنگنه وزیر نفت، رزم حسینی وزیر صمت و شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم پیش از این، در دیدارهای جداگانه با رییس جمهوری منتخب، درباره وضعیت کشور و عملکرد وزارتخانههای متبوعشان گزارشهایی را ارائه دادهاند.
صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ۱۴ تیر ماه به دیدار رئیسی رفت و رئیس جمهور منتخب را از آخرین وضعیت، مسائل و چالشهای پیشروی حوزه فرهنگ و برنامهها و اقدامات اجرا شده وزارت متبوع خود با خبر کرد.
انصاری رئیس سازمان امور اداری و استخدامی در ۱۵ تیر ماه به دیدار رئیسی رفت و ضمن تبریک به رئیس جمهور منتخب برای پیروزی در این دوره از انتخابات گزارشی از وضعیت نیروی انسانی دستگاههای اجرایی و امور و مقررات اداری نهادهای دولتی و حکومتی را ارائه کرد.
همچنین رئیسی میزبان علیاکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری هم بود؛ ولایتی ضمن ابراز خرسندی از پیروزی وی در انتخابات، برای رئیسجمهور منتخب و دولت آینده آرزوی موفقیت کرد.
اردکانیان وزیر نیرو نیز ۱۵ تیر ماه به دیدار رئیس جمهور منتخب رفت و ضمن تبریک به وی جهت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، گزارشی از آخرین اقدامات وزارتخانه متبوع خود ارائه کرد؛ در ادامه این دیدار وزیر نیرو اردکانیان با اشاره به غفلت صورت گرفته در زمینه تعامل و ارتباط مناسب با کشورهای منطقه، به بیان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در قبال خاموشی های اخیر پرداخت.
کدام وزرای دولت هنوز به دیدار رئیسی نرفتهاند؟
در چند هفته اخیر که از اعلام نتایج سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گذشته است افراد زیادی از کابینه دولت دوازدهم با رئیسی دیدار داشتند و، اما هنوز دیداری میان رئیسی با برخی از وزرا از اعضای کابینه دولت فعلی صورت نگرفته است، با اینکه روحانی تمامی وزرای خود را ملزم به تبادل اطلاعات با رئیسی کرده این درحالی است که نمکی وزیر بهداشت، حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش، ظریف وزیر امورخارجه، دژپسند وزیر اقتصاد، سیدعلیرضا آوایی وزیر دادگستری، غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، اسلامی وزیر راه و شهرسازی، سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان و مونسان وزیر گردشگری هنوز دیداری با رئیس جمهور منتخب نداشته اند.
علاوه بر آن ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، حسینعلی امیری معاون رئیس جمهور در امور مجلس، جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور، صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هنوز به دیدار رئیسی نرفته و جلسهای میانشان برگزار نشده است.
این دیدارها علاوه بر اعلام تبریک برای پیروز رئیسی در انتخابات، جهت همکاری دولت دوازدهم و سیزدهم برای انتقال قدرت صورت میگیرد. البته از روز اعلام نتایج انتخابات تاکنون روحانی و رئیسی بیش از یک دیدار داشتند و در چند جلسه، درباره مسائل، چالشها و موضوعات مختلف مدیریتی کشور صحبت کردند.
بیشتر بخوانید
گزارش از فرناز عبدالمحمدزاده
انتهای پیام/