افرادی سودجو به منظور تولید و فروش پوست آهو اقدام به ایجاد مراکز پرورش و تکثیر در اسارت آهو کرده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از دیر باز پوست حیوانات برای انسان‌ها اهمیت ویژه‌ای داشته است. انسان‌های اولیه با شکار حیوانات به دنبال تهیه لباس و فرار از سرما بودند. اما امروزه برخی با اهداف تجاری اقدام به شکار حیوانات می‌کنند. از جمله انگیزه های شکار آهو، فروش پوست آن به منظور تهیه کیف، کفش، لباس، تزئینات و تهیه عطر است.

آهو از دیر باز به دلیل ضمانت امام رضا (ع) برای نجات یک آهو، این حیوان نزد ایرانیان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده است و ایرانیان،این گونه در معرض خطر را بسیار دوست دارند. در سال‌های گذشته با تصویب قوانین سفت و سخت در گمرکات و محیط زیست، شکار این گونه کمتر شده است. اما همچنان خرید و فروش آن آزادانه در حال انجام است.

شهاب الدین منتظمی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: شکار آهو جرم و تخلف است. چون جز گونه‌های حمایت شده است با متخلفین برخورد قانونی می‌شود. در شرایط کنونی با توجه به خشک سالی و کم آبی همکاران ما در سازمان محیط زیست در حال پایش این گونه‌ها هستند و تمام تلاش خود را میکنند تا از شکار گونه‌های حافظت شده جلوگیری کنند.

منتظمی در خصوص صدور پروانه شکار توسط سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طبق آمار، سال ۹۸ تعداد ۱۰۱ پروانه شکار صادر شده است که بخش اعظم آن به شکارچیان داخلی و بخش اندکی به شکارچیان خارجی تعلق گرفته است، که بخش اعظم مجوز‌های صادر شده در بخش خارجی مربوط به شکارچیان خارجی بوده است و در سال ۹۹ مجوزی در خصوص شکار صادر نشده است.

منتظمی در مورد شیوه صدور پروانه برای مسافران خارجی افزود: درخواست صدور مجوز برای شکارچیان خارجی توسط شرکت‌های گردشگری انجام می‌شود، بدین صورت که اگر مسافر‌های خارجی مشکل ورود به کشور را نداشته باشند پس از گذراندن سیر قانونی و صادر شدن روادید برای آن‌ها توسط شرکت‌های گردشگری درخواست پروانه‌ی شکار می‌شود.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در مورد خرید و فروش آزادانه پوست آهو در فضای مجازی گفت: طبق آمار این پوست‌ها در مراکز تکثیر در اسارت و شکار با پروانه بوده و تخلفی در کار نبوده و در صورت مشاهده برخورد جدی با متخلفان صورت میگیرد.

با شنیدن صحبت‌های مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ۲ سوال دیگر در ذهنمان مطرح شد. ۱- بیشترین کشفیات حیات وحش در طی ۲ سال گذشته مربوط به کدام گونه بوده است؟
۲ - چه تعداد از این کشفیات پوست آهو بوده است؟

برای گرفتن پاسخ سوالاتمان چند روزی با فرمانده یگان حفاظت از محیط زیست سرهنگ جمشید محبت خانی تماس گرفتیم، اما او پاسخگو نبود.

برای بررسی بیشتر به سراغ یکی از فروشندگان پوست آهو رفتیم.
این فروشنده گفت: پوست آهو در اغلب مواقع یک کالای قاچاق محسوب می‌شود و چنانچه کسی یک قطعه پوست آهو بدون مجوز شکار، به همراه داشته باشد، محاکمه شده و به جریمه و گاه زندان محکوم می‌شود.

وی افزود: ما به زحمت و با قیمت بسیار بالا پوست آهو را به صورت غیر مستقیم از مزرعه‌ها و دامداری‌های پرورش آهو خریداری می‌کنیم. حمل این پوست‌ها تا مقصد، خود پروژه دشوار دیگری است، چون برای حمل مثلا ده قطعه پوست، ده مجوز لازم است! در حالیکه اغلب افراد با خرید پوست بز و حتی جانوران حرام گوشت و یا پوست‌های مصنوعی چینی به یک صدم قیمت، خیال خود را راحت می‌کنند و سختی و عذابی را هم تحمل نمی‌کنند! و به دروغ آن را به اسم پوست آهو ارائه می‌کنند.

این فروشنده پوست آهو اظهار کرد: دباغی و سمباده کاری پوست هم مرحله بعدی است، تکه پوستی به اندازه انگشت یک انسان، گاه فقط حدود نیم ساعت سمباده می‌خورد تا شبیه کاغذ شود و قابل نگارش شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: آهو ، قاچاق آهو ، پوست آهو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۸ تير ۱۴۰۰
مشکل از تفکره آهو هم یک دام هستش وقتی ک پرورشگاه گاو و گوسفند و مرغ داریم چرا آهو و کل و بز و قوچ نداشته باشبم اگر دولت بجای اینکه این همه هزیته نگهداری و محافطت میکنه و مردم آهو ندیده همینکه آدرس یک آهویی را در طبیعت پیدامی کنن و میرن واسه شکارش و خیلی اوقات هم محیط بانان شهید میشن می اومد ب مردم اهو کل و بز و قوچ می داد تا دامپروران مثل گوسقند و بز واسه خودشون پرورش می دادن و هم دیگر کسی راهی کوه و بیابان نمی شد و هم مردم از این نعمت خداوند بهره مند می شدند و هیچ وقت خطر انقراض این حیوانات را تهدید نمی کرد در کشورهای عربی خیلی راحت دامپروران و مردم عادی پروزش میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۱۸ تير ۱۴۰۰
سازمان محیط زیست دلش بحال کارکنانش که حفاظت از محیط زیست را بر عهده دارند نمیسوزه و حمایت نمیکنه،وسایل اطفای حریقش مردم بومی هستند و بیل که خودشون میارن،چه توقعی ازین ها دارید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۷ ۱۸ تير ۱۴۰۰
بشکنه دست و پایی که کیف و کفشش از پوست آهو و گند بزنه به جسمی که عطرش از کشتن آهو و قطع بشه انگشتی که امضا ی مجوز شکار آهو را صادر کنه و کور شود چشم کسی که اهو را برای یه لحظه لذت شکار نشونه می گیره و در آخر کرم بزنه به معده و روده کسی که گوشت آهو رو می خوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۸ تير ۱۴۰۰
توی هند بدون کشتن آهوهای پرورشی آب مقطر و محلول مخصوص به ناف آهو تزریق میکنند و دوباره مایع رو خارج میکنند و مشک را ازش سنتز میکنند و هیچ آهویی هم نمیکشند بخواطر ناف خوشبوش،ما اینجا تیغو میزارم دمش گردنه مظلومو فوری میبرند،بخواطر یک عطر
Iran (Islamic Republic of)
پرهام
۰۶:۲۷ ۱۸ تير ۱۴۰۰
خوب این چیش بد هست میگی دارن تکثیر میکنن ،برای رضای خدا که تکثیر نمیکنن ،یک سودی باید داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۰ ۱۸ تير ۱۴۰۰
خب مشکلش چیه چون آهو هم یه دام محسوب میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۱۹ ۱۸ تير ۱۴۰۰
یا ضامن آهو
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۱:۱۱ ۱۸ تير ۱۴۰۰
گاو هایی تو گاو داریها هستند خیلی ازادانه دارند می چرخند که اهو ها در اسارتند؟
آخرین اخبار