نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن تشریح دلایل تصمیم ایران برای تولید سوخت سیلیساید، نگرانی‌های برخی از طرف‌های برجامی را مسموع ندانست.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عصر سه‌شنبه ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۰ خبرگزاری رویترز به نقل از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران به این نهاد اطلاع داده که قصد دارد تا به تولید اورانیوم فلزی غنی شده تا خلوص ۲۰ درصد برای سوخت راکتور تحقیقاتی تهران بپردازد.

«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس نیز سه‌شنبه توضیحاتی در این خصوص ارائه و اعلام کرد که برنامه سازمان انرژی اتمی برای تولید یک صفحه سوخت سیلیساید برای استفاده در راکتور تهران، ۹ روز قبل به اطلاع آژانس رسیده و بلافاصله امور عملیاتی آن آغاز شده است.

در همین خصوص کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) در خصوص تولید سوخت سیلیساید و نامسموع دانستن مواضع برخی کشور‌ها در این خصوص توضیحاتی ارائه کرد.

وی اظهار کرد که سالانه بیش از ۸۰۰ هزار نفر بیمار در ایران، از رادیودارو‌های سازمان انرژی اتمی که توسط راکتور تحقیقاتی تهران تولید می‌شوند، استفاده می‌کنند.

غریب آبادی با ذکر این نکته که سوخت راکتور تهران از نوع سوخت عادی با غنای تا ۲۰ درصد است، خاطرنشان کرد: با ارتقای این سوخت از طریق تولید سوخت سیلیساید با غنای تا ۲۰ درصد، کمیت و کیفیت رادیودارو‌های تولیدی به نحو چشمگیری ارتقا می‌یابد.

تولید فلز اورانیوم در یکی از مراحل میانی تولید سوخت سیلیساید، ضروری است

وی ادامه داد: در این فرآیند، تولید فلز اورانیوم در یکی از مراحل میانی تولید سوخت سیلیساید، ضروری است.

نماینده دائم ایران در آژانس گفت: هر چند برابر برجام چنانچه ایران به دنبال شروع تحقیق و توسعه بر روی سوخت بر پایه فلز اورانیوم برای راکتور تحقیقاتی تهران در مقدار کم بعد از ۱۰ سال و قبل از ۱۵ سال باشد، باید برنامه خود را در کمیسیون مشترک ارائه و تصویب کند؛ اما باید توجه داشت که جمهوری اسلامی ایران در گام پنجم کاهش تعهدات برجامی خود در دی ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد که برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی مواجه نیست و منبعد، برنامه هسته‌ای ایران صرفاً بر اساس نیاز‌های فنی خود پیش خواهد رفت.

این دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: در صورت اجرای برجام نیز حتی این محدودیت برجامی نمی‌تواند به این معنی باشد که چنانچه ایران به چنین سوختی نیاز داشت، دارندگان آن در سطح جهانی نیز نباید آن را در اختیار ایران قرار دهند.

هیچ یک از کشور‌های تولیدکننده این سوخت حاضر به ارائه یک تضمین قطعی در این خصوص نشدند

وی با ذکر این نکته که در مذاکرات اخیر احیای برجام نیز موضوع درخواست تضمین دریافت سوخت سیلیساید از سوی ایران طرح شد، یادآور شد:، اما هیچ یک از کشور‌های تولیدکننده این سوخت حاضر به ارائه یک تضمین قطعی در این خصوص نشدند.

غریب آبادی افزود: در همین راستا، گرچه در چند بند برجام به کمک به بهبود کیفیت رادیودارو‌های تولیدی ایران از سوی سایر طرف‌ها اشاره شده است، ولی از اجرای این تعهد نیز سرباز زدند و در جهت صلح آمیزترین کاربرد هسته‌ای نیز گامی برنداشتند.

نماینده دائم ایران در آژانس همچنین اظهار داشت: از سوی دیگر، با پیشرفت‌های حاصله در حوزه هسته‌ای و با همت دانشمندان پرتلاش سازمان انرژی اتمی، ایران اکنون به فناوری تولید سوخت سیلیساید دست پیدا کرده است.

وی افزود: کشور‌های مدعی و به اصطلاح نگران بگویند در حالی که چنین سوختی را به ایران نمی‌دهند از یک‌سو و ایران نیز فناوری تولید آن را کسب کرده و تعهد برجامی نیز ندارد از سوی دیگر، بر چه اساسی نباید به چنین اقدامی مبادرت ورزد؟!

نگرانی مصنوعی از سوی برخی طرف‌های برجام به هیچ وجه مسموع نیست

این دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: از این رو، ابراز نگرانی مصنوعی در خصوص تولید مقادیر کمی فلز اورانیوم توسط ایران از سوی برخی طرف‌های برجام، به هیچ وجه مسموع نیست.

غریب آبادی در پایان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، به ویژه در جایی که از دانش فنی مربوطه برخوردار است، بر اساس نیاز‌های فنی پیش خواهد رفت و خود را معطل دیگران نخواهد کرد.

لازم به ذکر است، پس از انتشار خبر تصمیم ایران برای تولید سوخت سیلیساید، سه کشور اروپایی عضو برجام (آلمان، فرانسه و انگلیس) دست به کار شدند و بیانیه‌ای مشترک صادر کردند. در این بیانیه آمده بود: «ما، وزیران خارجه فرانسه، آلمان و پادشاهی متحده مراتب نگرانی شدید خود را از جدیدترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که تأیید می‌کند ایران گام‌هایی برای تولید اورانیوم فلزی غنی‌شده برداشته، ابراز می‌داریم.» (اینجا بخوانید)

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۲۳ تير ۱۴۰۰
به تعبیر امام و شهید بهشتی غرب و امریکا باید از پیشرفت ایران همیشه نگران بوده و از نگرای بمیرند
Poland
یناهور
۰۲:۲۳ ۱۷ تير ۱۴۰۰
افتتاح می کنم ، علابرکتلاه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۹ ۱۷ تير ۱۴۰۰
ایران سر بلند و سر افراز به زوزه دشمنان توجه نکن راه تا قله کوه افتخار جهانی گرچه تاریک و دور است ولی ما بین راه هستیم باید ادامه دهیم نباید راه را برگردیم نباید پشت خالی کنیم باید در مقابل مستکبران وایسیم
Iran (Islamic Republic of)
رامین
۰۰:۲۵ ۱۷ تير ۱۴۰۰
غلط کردند ابراز نگرانی کردند

و اگر مذاکرات فرسایشی شود
تیم مذاکره کننده ما هم بیجا میکند ادامه بدهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۱۶ تير ۱۴۰۰
ما، وزیران خارجه فرانسه، آلمان و پادشاهی متحده مراتب نگرانی شدید خود را از جدیدترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که تأیید می‌کند ایران گام‌هایی برای تولید اورانیوم فلزی غنی‌شده برداشته، ابراز می‌داریم.

تا کور شود هر آنکه نتواند دید
مرگ بر آمریکا
مرگ بر انگلیس
مرگ بر منافقین و کفار
مرگ بر اسرائیل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۸ ۱۷ تير ۱۴۰۰
حضور ما در اژانس انرژی اتمی بر خلاف تعهدات اژانس منافعی برای ایران ندارد. غربی ها با اسم اژانس سر کشورها را کلاه گذاشته اند و به اقدامات غیر قانونی خود بر خلاف تعهداتشان ادامه میدهند. ایران باید اعلام کند در صورت تامین نشدن منافع اش از این توافقنامه خارج میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۵ ۱۶ تير ۱۴۰۰
بابا صدها سلاح اتمی آزمایش کنید و تمام موشکهای مان مجهز شوند تا جرات نکنند برای ما شاخ و شانه بکشند.
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۲۳:۴۲ ۱۶ تير ۱۴۰۰
سلام ،

سیلیساید چیست ؟
Iran (Islamic Republic of)
Bakhtiyari
۲۳:۴۱ ۱۶ تير ۱۴۰۰
پدافند کیهانی دانش بسیار پاک و صلح آمیز و دفاعی و راهبردی و فناوری بالایی است ،برای پدافند کیهانی به سلاح اتمی نیاز است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۷ ۱۶ تير ۱۴۰۰
کشور‌های مدعی و به اصطلاح نگران بگویند در حالی که چنین سوختی را به ایران نمی‌دهند از یک‌سو و ایران نیز فناوری تولید آن را کسب کرده و تعهد برجامی نیز ندارد از سوی دیگر، بر چه اساسی نباید به چنین اقدامی مبادرت ورزد؟!؟!
جواب آن را من میدهم: بر اساس دهان گشاد، که فقط موشک ها و پیشرفت روزافزون صنایع نظامی ایران می تواند آن را ببندد.
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۲۳:۳۵ ۱۶ تير ۱۴۰۰
برای پدافند کیهانی به سلاح اتمی نیاز است.والسلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۸ ۱۶ تير ۱۴۰۰
من جای شما بودم از ان پی تی خارج میشدم و غنی سازی ۹۰درصد رو شروع می کردم و...
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۲۳:۲۷ ۱۶ تير ۱۴۰۰
غلط زیادی میکنند افرین وقتی همینطور در مقابل زیادیی خواهیها ودخالتهای وفضولیهای بیجای استکبار وایادی داخلی وخارجی ومزدوران نفوذیشون بایستید وقاطعانه جواب بدید انشاالله به اذن الله از خشم میمیرن افرین به این غیرت وجواب قاطعی که دادید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۱۶ تير ۱۴۰۰
اینا دائما نگرانند!!؟؟ بیچاره ها....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۱۶ تير ۱۴۰۰
خوب کاری کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۵ ۱۶ تير ۱۴۰۰
اون لینک (اینجا بخوانید) رو نذاشتی
آخرین اخبار