به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، عبدالله یوسفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: آغاز زمان برداشت محصولات زراعی از مزارع با افزایش دمای هوا همراه میشود و این امر همه ساله باعث بروز آتش سوزی در این مزارع میشود، حادثهای که در دقایقی اندک میتواند تمامی محصول کشاورزان را نابود کند.
بیشتر بخوانید
او افزود: آتش سوزی در مزارع گندم و جو با سایر آتش سوزیها تفاوت ویژهای دارد و به دلیل سرعت گسترش آتش، تا زمان رسیدن عوامل آتش نشانی ممکن است کل محصول در هکتارها زمین از بین برود؛ بنابراین لازم است تا کشاورزان در زمان برداشت به نکات ایمنی توجه داشته و با اقدامات پیشگیرانه از وقوع این حادثه در مزرعه جلوگیری کنند.
یوسفی گفت: کشاورزان حتی الامکان سریعتر محصول خود را برداشت کنند و وسایل اولیه مقابله با حریق را در اختیار داشته باشند.
او یکی ازعلل وقوع آتش سوزی در مزارع، انباشته شدن کاه و کلش و باقیمانده محصول در مزرعه است؛ بنابراین کشاورزان باید هر چه سریعتر نسبت به جمع آوری محصول اقدام کنند.
یوسفی از کشاورزان خواست تا از آتش زدن باقی مانده کاه و کلش در مزارع خودداری کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: ایجاد جاده دسترسی در مزارع، تسریع در جمع آوری محصولات، ذخیره آب در حوضچههای مصنوعی، در دسترس بودن ادوات کشاورزی نظیر تراکتور، جلوگیری از قرار گرفتن اشیاء براق در مزارع و وجود کپسولهای آتش نشانی از جمله اقدامات مهمی است که میتواند از گسترش آتش سوزی در مزارع جلوگیری کند.
او هم چنین با تاکید بر عدم ورود رهگذاران به مزارع گفت: متأسفانه برخی از مردم با حضور در تفرجگاهها و حاشیه جویها، اقدام به روشن کردن آتش یا پرتاب ته سیگار روشن میکنند که این امر نیز خطر وقوع آتشسوزی را افزایش میدهد و برای حفظ دسترنج یکساله کشاورزان بهتر است از ورود افراد به مزارع جلوگیری شود.
انتهای پیام/ه