به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهمترین رویدادهای خبری کوتاه امروز یکشنبه ۲۰ تیرماه سال ۱۴۰۰ سازمان جهاد کشاورزی فارس را در این بسته خبری بخوانید.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید گفت: وجود آب و هوای مطلوب و خاک حاصلخیز شرایط مناسبی را برای کشت لوبیا در این شهرستان مهیا کرده که سبب تولید بیش از ۷۰ درصد از لوبیای استان در اقلید شده است.
سید علی آقا میرطالبی افزود: کشت این محصول با مساعد شدن شرایط جوی از اردیبهشت ماه آغاز و با گذشت ۴ ماه در اواخر شهریور و اوایل مهرماه برداشت آن آغاز میشود.
او ادامه داد: شهرستان اقلید، قطب تولید لوبیای استان فارس است و پیش بینی میشود افزون بر ۳۱هزار تن محصول تولید و به بازار عرضه شود.
میرطالبی افزود: همچنین بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت لوبیا اختصاص دارد که نسبت به پارسال حدود دو هزارهکتار کاهش نشان میدهد.
این مقام مسئول با بیان لزوم تولید بذور گواهی شده و ترغیب کشاورزان به استفاده از ارقام مناسب در شهرستان، اظهار کرد: با ورود بخش خصوصی و توسعه کشت قراردادی در شهرستان، کشاورزان به سمت استفاده از این بذرها و تولید بذر باکیفیت گرایش پیدا کرده اند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید افزود: با این روش علاوه بر افزایش کیفیت، سبب بهره وری بیشتر و در نتیجه هزینههای تولید نیز کاهش مییابد.
او با بیان اینکه انواع بذرهای مصرفی برای کشت، شامل ارقام مختلف چیتی و قرمز است، افزود: رقمهای جدیدی همانند لوبیاچیتی صالح، غفار، کوشا، صدری، لوبیای قرمز دادفر و لوبیا سفید درسا نیز توسط مراکز تحقیقاتی، شرکتهای تولید بذر و کشاورزان در سالهای اخیر تولید و به سبد بذری کشاورزان شهرستان افزوده شده است.
میرطالبی همچنین بیان داشت: در راستای مصرف بهینه آب، در مزارع لوبیا، آبیاری با نوار تیپ، مه پاش و سایر سیستمهای نوین آبیاری، در دستور کار قرار گرفته و تاکنون بیش از ۸ هزار هکتار از این مزارع مجهز به سیستم آبیاری نوین شده است.
شهرستان اقلید با دارا بودن دشتهای حاصلخیز آسپاس، بکان و نمدان در ۲۶۷ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضاء گفت: پیشبینی میشود امسال ۲۴۰ تن هلو در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود.
منصور امیریان گفت: سطح باغات هلو در این شهرستان ۳۰ هکتار است که برداشت از اواخر خردادماه شروع و تا شهریورماه ادامه دارد.
او با بیان اینکه پیش بینی میشود تا پایان زمان برداشت ۲۴۰ تن هلو روانه بازارهای مصرف شهرستان و شهرهای همجوار شود، بیان کرد: متوسط عملکرد برداشت هلو ۸ تن در هر هکتار باغ است.
امیریان بیان کرد: ارقام هلوی کشت شده در شهرستان شامل زعفرانی، آلبرتا، زودرس و دیررس است.
او با بیان اینکه رعایت نکات کلیدی در زمان برداشت هلو، باعث کاهش ضایعات است، گفت: وجود کارگران ماهر، برداشت مناسب میوه از درخت را تضمین میکند، در موقع برداشت میوهها به منظور جلوگیری از ایجاد زخم در سطح پوست میوه، کارگران باید دارای ناخنهای کوتاه بوده و از دستکش استفاده کنند و از مخلوط کردن میوههایی که قبل از برداشت روی خاک افتادند با میوههای تازه چیده شده خودداری و این میوهها باید به طور جداگانه جمع آوری و مصرف شود و از ورود آنها به انبار جلوگیری شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده گفت: سطح ۳۳ هکتار از مزارع نشایی پیاز این شهرستان آماده برداشت هستند و عملیات مذکور به تدریج آغاز شده است.
مهدی امینی اظهار کرد: پیش بینی میشود به طور میانگین از هر هکتار مزارع نشایی پیاز شهرستان آباده ۸۰ تن محصول برداشت شود؛ این در حالی است که متوسط عملکرد مزارع پیاز کشور ۴۰ تن در هر هکتار است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه محصول پیاز شهرستان آباده از ارقام زرد، سفید و قرمز است، تصریح کرد: پیاز کاران در سطح ۱۳ هکتار از مزارع پیاز نشایی این شهرستان موفق به اخذ گواهی استاندارد تشویقی محصول شده اند.
او با بیان اینکه محصول پیاز تولیدی به دلیل کیفیت و مزه از بازار پسندی بالایی برخوردار است، ابراز کرد: اقلیم مناسب در شهرستان آباده، استفاده از روش کاشت نشایی، آبیاری اصولی و رعایت اصول فنی کاشت، داشت و برداشت از سوی کشاورزان از جمله دلایل تولید پیاز با کیفیت در این شهرستان است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان گفت: بیشترین عملکرد تولید گندم این شهرستان به میزان ده تن در هر هکتار از یک مزرعه الگویی به ثبت رسید که دو برابر متوسط تولید مزارع گندم این شهرستان است.
سیدناصر حسینی خرمی تصریح کرد: این مزرعه الگویی به مساحت ۳.۵ هکتار بود که از روش کشت گندم بر روی پشتههای بلند و عریض بهره برده است.
این مقام مسئول با اشاره اینکه مزرعه مورد نظر در اراضی روستای علی آباد سید شهرستان ارسنجان واقع بوده است، افزود: بذر مورد استفاده در کشت گندم این مزرعه از رقم سیروان بوده از سیستم آبیاری نواری استفاده شده است.
او از سهولت و سرعت در آبیاری، صرفهجویی در مصرف نهادههای تولید، حفظ تراکم مناسب و یکنواختی سبز شدن مزرعه، کاهش خطر خوابیدگی و بیماریها به عنوان مزایای روش کشت بر روی پشتههای بلند و عریض نام برد.
حسینی خرمی هدف اصلی در این طرح را صرفهجویی در مصرف آب عنوان و ابراز کرد: در این نوع کشت، آب به صورت نشتی به محل استقرار بذر انتقال مییابد و از حالت غرقابی جلوگیری میشود.
کارشناس اداره بهبود تولیدات دامی مدیریت جهاد کشاورزی لارستان از افتتاح شرکت تعاونی زنبورداران در این شهرستان خبر داد.
ساغر رحیمی فرد گفت: با توجه به وجود ۸۴۹۰ کلنی مدرن مربوط به ۶۳ زنبوردار بومی و تولید سالانه ۸۵ هزار کیلوگرم عسل توسط تولیدکنندگان این شهرستان، تشکیل این تعاونی درارائه خدمات بهتر به زنبورداران، ایجاد اشتغال برای کارآموزان این رشته، تنظیم و کنترل بازار و بهره گیری هرچه بهتر از سرمایههای اعضای تعاونی در جهت رونق هرچه بیشتر این حرفه در سطح شهرستان مفید خواهد بود.
این مقام مسئول اظهار داشت: لارستان به واسطه پوشش گیاهی درخت کنار وگیاهان دارویی و مرغوبیت عسل تولیدی یکی از بهترین مناطق پرورش زنبور عسل در جنوب کشور است که هر ساله در فصل زمستان شاهد کوچ زنبورداران از سراسر نقاط کشور به این شهرستان هستیم.
او در خصوص حضور کندوداران غیر بومی در منطقه افزود: با توجه به استقرار جمعیت زیادی از زنبورداران بدون مجوز در سطح شهرستان و مشکلات ایجاد شده برای سایر زنبورداران، امیدواریم با تشکیل این تعاونی ساماندهی کوچ و استقرار کلنیهای زنبورعسل بصورت مطلوب تری صورت گیرد.
رحیمی فرد همچنین ارائه خدمات هرچه بهتر به زنبورداران بومی، فرهنگ سازی و آموزش همشهریان و علاقهمندان به حرفه پرورش زنبورعسل، صدور دفترچه زنبورداری، استقرار زنبورداران، تهیه نهاده شکر، تهیه ابزار آلات و دارو جهت استفاده زنبورداران را از دیگر وظایف این تعاونی برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: برداشت گیاه دارویی مرزنجوش برای نخستین بار، از ۶۰۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی روستای پیر مهلت بخش کنارتخته و کمارج این شهرستان آغاز شد.
حمید رشیدی با بیان اینکه این گیاه دارویی چندساله، از سال دوم به بعد طی چهار مرحله در سال برداشت میگردد و پیش بینی میشود از این سطح بیش از ۲ هزار ۵۰۰ کیلوگرم برگ خشک در سال تولید شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: گیاه دارویی مرزنجوش ازجمله محصولات کشاورزی کم آب بر است که در مقابل شرایط جوی به ویژه گرمای محیط بسیار تحملپذیر است و با شرایط اقلیمی شهرستان کازرون بسیار سازگار است.
رشیدی با اشاره به اینکه معروفترین خاصیت طبی مرزنجوش، آرامبخشی آن است، افزود: درمان سرماخوردگی، تقویت بدن در برابر عفونت ها، قولنج کودکان، درد مفاصل و عضلات، درمان سردرد و... از خواص درمانی این گیاه دارویی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون بیان کرد: هر کیلوگرم مرزنجوش به قیمت ۱۰۰ هزار تومان از کشاورز خریداری میشود که با کشت این محصول برای بیش از ۱۵ نفر کارگر فصلی اشتغالزایی شده است.
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب گفت: سطح زیر کشت، کشاورزی حفاظتی پنبه در داراب از ۵۰۰ هکتار در سال ۹۷ به ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار در سال جاری رسیده که نشان دهنده استقبال خوب کشاورزان از این نوع کشت است.
احمدرضا صالحی، سطح کشت پنبه این شهرستان را ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و اظهار کرد: اقدامات ترویجی صورت گرفته به منظور افزایش سطح کشت حفاظتی پنبه توسط این مدیریت، سبب شد کشاورزان شهرستان ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از مزارع پنبه خود را به این روش کشت کنند.
صالحی افزود: به منظور توسعه این نوع کشت در شهرستان پارسال از محل خط اعتبارات مکانیزاسیون ۴ دستگاه بذرکار کشت مستقیم وارد شهرستان شد که کشاورزان برای هر دستگاه ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت کردند و مابقی قیمت آن را به صورت تسهیلات ۵ ساله با سود ۱۵ درصد پرداخت خواهند کرد و امسال نیز ۴ نفر از تراکتور داران شهرستان برای خرید این دستگاه به بانک معرفی شده اند.
او مهمترین اهداف این نوع کشت را فـراهم آوردن محیطی مناسب جهت سبز شدن بذر، رشد و نمو بهتر ریشه، کنترل مکانیکی علفهای هرز، کنترل فرسایش خاک، افزایش ماده آلی خاک، حفظ رطوبت خاک، کاهش هزینههای کاشت و داشت محصول عنوان کرد که از طریق حفظ مقدار کافی بقایای گیاهی در سطح خاک، تردد کمتر تراکتور در زمین و دستکاری کمتر خاک بدست میآید.
برداشت خوشههایی طلایی گندم از ۳۷۰۰ هکتار مزارع شهرستان سرچهان آغاز شد.
علی موسی پور جشنی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرچهان گفت: عملیات برداشت با ۳۳ دستگاه کمباین سبک و سنگین، از نیمه تیرماه آغاز شده است و تا اواسط مرداد ادامه دارد.
او افزود: ارقام کشت شده از نوع میهن، پیشگام، سیروان و نارین بوده است که با توجه به خشکسالی شدید، بیشتر مزارع با اُفت عملکرد مواجه بوده اند.
موسی پور با بیان اینکه میانگین عملکرد این محصول ۲.۷ تن در هکتار است، افزود: پیش بینی میشود امسال ۹ هزار تن گندم در سرچهان برداشت شود.
کشت دانه روغنی کنجد به عنوان محصول کم آب¬بر در زمینهای کشاورزی شهرستان فراشبند آغاز شد.
فرامرز نوعی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند گفت: با هدف تغییر الگوی کشت و حذف گیاهان پر آب¬بر و جایگزین کردن آن با گیاهان مقاوم به خشکی توسعه کاشت دانههای روغنی به ویژه کنجد در اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی فارس قرار گرفت.
او افزود: براساس برنامه ریزیها در سال زراعی جاری دانه روغنی کنجد در بیش از ۲ هزار هکتار اراضی فراشبند کشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند تصریح کرد: متوسط برداشت کنجد در هر هکتار هزار تن است و پیش بینی میشود در پاییز بیش از ۲ هزار تن کنجد از مزارع این شهرستان برداشت شود.
دانه روغنی کنجد منبع غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد. هر قاشق غذاخوری کنجد تامین کننده ۱۴ درصد از نیاز روزانه به کلسیم بدن است و مصرف ۵۰ گرم از کنجد، ۲۵ درصد از نیاز روزانه به اسید فولیک را بر طرف میکند.
مسئول واحد باغبانی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نیریز گفت: تسهیلات کم بهره با نرخ سود چهار درصد برای کشت و توسعه انواع گیاهان دارویی در این شهرستان پرداخت میشود.
سعید ضیغمی افزود: این تسهیلات شامل تسهیلات سرمایه ثابت و در گردش است و به گیاهان دارویی آبی و دیم یک ساله و چند ساله اعطا میشود.
او اضافه کرد: آویشن، زیره سبز و سیاه، شیرین بیان، سیاه دانه، موسیر، رازیانه، زنیان، گشنیز، پنیرک، مرزه، بارنجویه، بابونه، نعناع، نعناع فلفلی، اسطوخدوس، رزماری، چای ترش، حنا، وسمه، تخم شربتی، آنسون، زعفران، گل محمدی و آنغوزه از گیاهانی هستند که تسهیلات به آنها تعلق میگیرد.
به گفته ضیغمی؛ سقف تسهیلات پرداختی به هر متقاضی حقیقی و حقوقی ۴۰ میلیارد ریال است و مبالغ طرحهای بالاتر، بسته به تایید معاونت باغبانی، معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید است.
مسئول واحد باغبانی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نیریز گفت: متقاضیان دریافت این تسهیلات، در صورت داشتن شرایط احراز مانند داشتن سند مالکیت زمین، پروانه بهره برداری چاه کشاورزی تمدید شده بهنام متقاضی، طرح توجیهی و نداشتن بدهی معوق در سیستم بانکی کشور؛ میتوانند با مراجعه به مراکز جهادکشاورزی و ارائه درخواست تسهیلات در سامانه سیتا، به آدرس https://cita.maj.ir، ثبتنام و درخواست خود را ارائه کنند.
انتهای پیام/