جواد هدایتی مدیر کل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه هم اکنون مرز ارمنستان باز است و تمامی شایعات در رابطه با بسته شدن مرز ارمنستان را رد میکنیم، گفت: در مرز نوردوز جریان تردد مسافری و هم چنین تردد کامیون به صورت روان در حال انجام است و هیچ مشکلی در تردد بین مرز ایران و ارمنستان وجود ندارد.
او ادامه داد: با رایزنیهای صورت گرفته با مسئولان کشور ارمنستان این کشور هیچ برنامهای برای محدود کردن مرزهای خود ندارد؛ هرچند که ترافیک و تقاضا برای سفر زمینی به ارمنستان افزایش یافته است.
مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به آخرین وضعیت سه گمرک میلک، دوغارون و ماهیرود از گمرکات مرزی ایران- افغانستان گفت: در حال حاضر فقط مرز میلک فعال است و پذیرش دارد، اما با توجه به وضعیت کشور افغانستان و شرایط ناپایدار سیاسی و امنیتی این کشور، خود تجار افغان هم نسبت به ورود کالا به این کشور راغب نیستند.
هدایتی تاکید کرد: هرچند مرز میلک در حال حاضر فعال است، اما به گونهای نیست که کامیونهای مرزهای ماهیرود و دوغارون به این مرز منتقل شوند و از طریق گمرک میلک به افغانستان تردد داشته باشند.
او با بیان اینکه طالبان تا نزدیکی مرز میلک پیشروی کرده است، بیان کرد: طالبان تا زرنج در نزدیکی مرز میلک پیشروی کرده و استان نیمروز هم در آستانه تصرف کامل طالبان است؛ بنابراین صاحبان کالا تمایلی ندارند که در این شرایط از مرز میلک هم کالایی وارد افغانستان شود. از سوی دیگر گفته میشود که ظرفیت انبارهای زرنج هم تکمیل شده چرا که در این شرایط ناپایدار امکان تخلیه انبار و کالا وجود ندارد.
مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه ۲ مرز دیگر ایران با کشور افغانستان از جمله ماهیرود و دوغارون به دلیل آنکه طالبان کاملا این دو مرز را تصرف کرده و کارکنان گمرک و همچنین کارکنان مرزی و مرزبانان هم دیگر هیچ فعالیتی در این دو مرز ندارند، تصریح کرد: عملا طالبان وارد این دو مرز شده؛ بنابراین به لحاظ امنیتی فعلا هیچ فعالیت تجاری و یا مسافری در این ۲ مرز صورت نمیگیرد.
هدایتی بیان کرد: کارشناسان هنوز در این ۲ مرز مستقر نشدهاند، اما در حال رایزنی هستند که تا یکی دو روز آینده بتوانند کارکنان این کشور در این دو مرز مستقر شوند تا بتوانیم جریان حمل و نقل را در این دو بخش فراهم کنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه هر چند که یک مرز ایران- افغانستان همچنان هنوز فعال است، اما افغانها به ویژه آنهایی که کالایی مانند سوخت دارند، راغب به ورود این کالا به خاک افغانستان نیستند، افزود: میزان تجارت کالا هم در مرز میلک نسبت به روز و شرایط عادی حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است و البته تجار افغانی هم هیچ تمایلی به انجام تجارت در این مرزها را ندارند.
او با اشاره به فعالیت مسافری بین مرزهای ایران- افغانستان گفت: تردد مسافران بین این دو کشور متوقف شده است، اما ایرانیهای مقیم افغانستان میتوانند به کشور بازگردند البته عمده ترددهای مسافری در مرزهای ایران – افغانستان مربوط به اتباع افغانستانی یا آنهایی است که اقامت ایران دارند.
هدایتی در پایان اظهار کرد: همچنین تردد مسافری از مرز پاکستان به صورت کامل ممنوع است و تردد کامیونها در بخش تجاری از این مرز انجام میشود؛ چرا که در مرز کشور پاکستان بارگیری و تخلیه کالا در داخل خود مرز صورت میگیرد.
انتهای پیام/