به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سید مصطفی رضوی دینانی رئیس دانشکده دامپرشکی دانشگاه شیراز گفت: تسهیل، تقویت و اولویتدهی به اجرای پایاننامهها و دیگر طرح های پژوهشی، اجرایی و آموزشی از سوی دانشگاه شیراز و مناسب با نیازهای پژوهشی اداره کل در حوزه حفاظت تنوع زیستی و مدیریت بیماریهای حیات وحش، همکاری در ایجاد تحول بنیادین در نگرش به محیط زیست در بخشهای فرهنگی، اجتماعی و آموزشی بر اساس روشهای علمی و حمایت انجمنهای علمی و تیمهای دانشجویی زیستمحیطی به منظور ارتقای نقش نهادهای علمی خصوصی برای تقویت بنیانهای علمی محیط زیست طبیعی استان و کمک به حفظ و تکثیر گونههای جانوری در معرض خطر استان از دیگر اهداف این تفاهم نامه است.
او با اعلام آمادگی برای هرگونه همکاری با ادارهکل حفاظت محیط زیست فارس، بیان کرد: انتظار می رود همکاریهای مشترکی در زمینههای تشخیص به موقع بیماریهای حیات وحش، خدمات جراحی، بیهوشی و اپیدمی بیماری در حفظ و تکثیر گونههای در معرض خطر حیات وحش با استفاده از تکنیکهای تلقیح مصنوعی، لقاح آزمایشگاهی (IVF)، انتقال جنین و ایجاد بانک ذخیره اسپرم و تخمک داشته باشیم.
حمید ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس نیز تصریح کرد: موضوع حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی یکی از اهداف اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است که اجزای تنوع زیستی، به ویژه ژنها دارای ارزش ذاتی و اقتصادی بسیاری هستند.
او ادامه داد: موضوع حفظ تنوع زیستی در سازمان حفاظت محیط زیست از ۶۰ سال گذشته آغاز شده و تا کنون ادامه یافته است و ۱۱ درصد مساحت این سرزمین به عنوان مناطق حفاظت شده که مناطق چهار گانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
ظهرابی افزود: یکی از چالشهای اصلی که در موضوع حفاظت از تنوع زیستی در سازمان حفاظت محیط زیست با آن دست به گریبان بوده ایم موضوع بیماریهای حیات وحش و انجام تحقیقات در زمینه فعالیتهای مرتبط با دامپزشکی است که در زمینه حیات وحش نیاز به دامپزشکان مجرب و کارآزموده وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس اضافه کرد: ایجاد رشته تخصصی دامپزشکی حیات وحش از ضرورتهای اساسی کشور و توقع سازمان حفاظت محیط از دانشکده دامپزشکی شیراز است زیرا با وجود چنین ظرفیت علمی بزرگی در همسایگی پارک ملی بمو، باید به شکل مطلوب برای ارتقای دانش دامپزشکی کشور و حل مشکلات حیات وحش کشور مورد استفاده و بهرهبرداری قرار گیرد.
او با اشاره به اینکه تکنولوژیها و روشهای نوین حفاظتی در خارج از زیستگاه باید برای حفاظت حیات وحش استفاده شود اظهار کرد: در کنار طرحهای تکثیر و پرورش حیات وحش، ایجاد بانکهای ژن و بانکهای اسپرم و تخمک که ضرورت آن امروزه به اثبات رسیده است نیز میتواند شرایط را برای احیای یک گونه منقرضشده را در آینده فراهم کند و یا این که مانع انقراض یک گونه شاخص شود.
ظهرابی تاکید کرد: ظرفیت علمی دانشگاه شیراز برای تبدیل به مرکز بانک ژن و مطالعات ژنتیک مولکولی جنوب کشور باید مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام/ت