به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین روز از ماه ذی الحجه که دارای دو عید مبارک قربان و غدیر است، سالروز ازدواج زیباترین پیوند آسمانی در جهان اسلام است که نمونه تکرار شدنی در تاریخ ندارد.
در تقویم کشور روز ازدواج حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت علی (ع) به نام روز ازدواج نام گذاری شده است و همین موضوع سبب شده است در این روز مسئولان کشور کمی بیشتر به فکر ازدواج جوانان و برداشتن موانع پیش روی آن افتند و آمار های مربوط به ازدواج را اعلام کنند.
در دهه گذشته آمار های منتشر شده از ازدواج چندان مطلوب نیست و زنگ هشداری به مسئولان کشور است زیرا با کاهش تعداد ازدواج میزان تولد ها نیز کاهش می یابد و جمعیت کشور رو به کاهش می رود.
محمد مهدی تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: زمانی که آمار کلی جمعیت رو به کاهش است نشان میدهد آمار کسانی که به سن ازدواج رسیده اند و یا قصد ازدواج دارند کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: طبق آخرین پایشی که در مورد ازدواج جوانان انجام شده و تا پایان مرداد ماه نتایج آن منتشر می شود، یکی از مشکلاتی که کشور درگیر آن است و توجهی هم با آن نشده است بحث جنسیت است. تقریبا به صورت میانگین ازهر ۱۲۲ مرد متقاضی ازدواج در کل کشور ۱۰۰ خانم آماده ازدواج داریم که این آمار قابل توجه است و همین موضوع تاثیر بدی را روی آمار ازدواج می گذارد و موضوع فرزندآوری و کاهش فرزندان دختر هشدار دهنده است.
کارشناسان معتقدند با ادامه بالا رفتن سن ازدواج، برخی از جوانان ممکن است تا چندین سال و حتی تا آخر عمر از نعمت داشتن همسر و خانواده بیبهره بمانند، به طوری که این روند آسیبهای روحی، روانی، جسمی، اعتقادی و اجتماعی برای فرد و جامعه به همراه دارد.
کریمی مدیر کل دفتر برنامه ریزی جوانان وزارت ورزش و جوانان در رابطه با روند کاهشی ازدواج در سال ۹۹ گفت: در سال ۱۳۹۹، در مجموع کل کشور، ۴/۴۲ درصد افزایش آمار ازدواج را در مقایسه با سال ۹۸ شاهد بودیم و این بر اساس آخرین آماری است که سازمان ثبت احوال اعلام کرده است و در این بین استان خراسان جنوبی با بیشترین میزان افزایش ازدواج در سال ۹۹ نسبت به سال قبل همراه بوده که حدود ۱۷درصد است و بعد از آن، استانهای یزد، کرمان، بوشهر و هرمزگان بودند که نسبت به سال گذشته حدود ۱۰درصد افزایش نرخ رشد ازدواج را داشته اند.
وی گفت: در این بین استانها، کردستان، البرز و فارس کمترین تغییرات را در افزایش نرخ ازدواج داشته اند؛ به طوری که استان تهران با رشد منفی مواجه بوده است و در دو استان کرمانشاه و همدان نیز شاهد کاهش آمار ازدواج نسبت به مدت مشابه هستیم.
بیشتر بخوانید
مشکلات اقتصادی اصلیترین عامل عدم ازدواج جوانان
جوانان برای ازدواج نکردن دلایل زیادی از جمله سختگیری های بی مورد والدین، سنت های دست و پا گیر، مسکن ، شغل، سربازی، تحصیل، مهریه های سنگین و ... را مطرح می کنند اما طبق بررسی های مرکز پژوهش های مجلس مهم ترین عامل تاخیر در ازدواج جوانان مشکلات اقتصادی عنوان شده است.
احمد نادری رئیس فراکسیون مقابله با آسیبهای اجتماعی در مجلس شورای اسلامی گفت: کمبود شغل و بیکاری جوانان، ادامه تحصیل در کنار مسائل اقتصادی بویژه مشکلات مسکن از جمله دلایل تاخیر ازدواج جوانان است که گاهی آنها را به سمت تجرد گرایی مطلق میکشاند.
البته دولت با راهکارهایی مانند افزایش وام ازدواج به فکر کمک به تسهیل ازدواج جوانان است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبهای وام ٧٠ میلیونی ازدواج برای جوانان و وام ۱۰۰ میلیون تومانی برای زوجهای کمتر از ۲۵ سال را تعیین کرده است اما به نظر می رسد با توجه به نرخ تورم حاکم بر کشور و مشکلات اشتغال و افزایش روزانه قیمت کالا ها رقم وام ازدواج نتواند مشکلات پیش روی ازدواج جوانان را حل کند.
شهرزاد دانشمندی مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: از سال ۱۳۸۸ سامانه ازدواج راه اندازی شد و همهی جوانان میتوانند در این سامانه ثبت نام کنند. تا امروز ۱۲ میلیون و ۶۳۵ هزار نفر از تسهیلات وام ازدواج به مبلغ ۱۴۴ هزار میلیارد تومان بهرهمند شده اند.
وی افزود: علی رغم شرایط کرونایی، از ابتدای سال تا امروز، به ۲۴۲ هزار نفر مبلغ ۲۰۷ میلیارد ریال وام ازدواج پرداخت شده است.
مهریه های سنگین یکی از دلایل ترس جوانان از ازدواج
حسین ابراهیمی مقدم روانشناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره گرفتن مهریه گفت: امروزه یکی ازعوامل در بحث مهریه، به چشم و هم چشمی خانوادهها مرتبط است. دومین عامل برمی گردد به اینکه خانواده دختر، به چه مقدار به پسر اعتماد دارند. خانواده دختر زمانی که اعتماد زیادی به پسر نداشته باشد و احساس کنند که ممکن است مرد زندگی نباشد، میزان مهریه را بالا میبرند.
وی بیان کرد: در مهریه بالا ممکن است خانواده دختر، از فرزند خود بترسند که اهل زندگی کردن نباشد و مجددا به خانه پدری برگردد که با گرفتن مهریه بالا حداقل یک ضمانتی برای او می گیرند.
ابراهیمی مقدم افزود: بررسیها نشان داده است، مهریه بالا با تحصیلات بالا رابطه عکس دارد. معمولا افرادی که تحصیل کرده هستند خیلی مهریه بالایی را طلب نمیکنند. نداشتن هیچ گونه مهریه هم با اشکال همراه است. زیرا بعضی از مواقع مردان و گاهی اوقات خانمها در زندگی مشترک، ناسازگاری دارند و پختگی کامل را ندارند و برای ادامه زندگی تلاشی نمیکنند. شاید نداشتن هیچ گونه مهریه منجر به این شود که زندگی را بسیار راحت بگیرند و آینده طرف مقابلشان را در نظر نگیرند.
برنامه های وزارت ورزش و جوانان برای حل مشکل ازدواج
محمد مهدی تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره برنامههای وزارت ورزش و جوانان برای ازدواج جوانان گفت: بخشی که به وزارتخانه مرتبط میشود، عمدتا بحث فرهنگ سازی و آموزشی ترویجی است. برای اولین بار در وزارتخانه چندین کار بسیار بزرگ در بحث فرهنگ سازی انجام دادیم.
وی گفت: یکی از کارها در وزارتخانه، برگزاری جشنواره ملی فیلم ازدواج با نگرش متفاوت بود. تمام فیلمهای تولید شده از اول انقلاب با موضوع ازدواج، خانواده و فرزندآوری را پایش کردیم و فیلمهای فاخر و درست ساخته شده را به مدت ۱۰ روز با همکاری بنیاد سینمایی فارابی در سینماهای کشور به صورت رایگان پخش کردیم.
تندگویان تصریح کرد: در انتهای جشنواره با حضور کارشناس، روانشناس، تهیه کننده و کارگردان نقد فیلم مثبت انجام دادیم. یکی از دلایل این بود که به هنرمندان بگوییم اگر کار فاخر کرده باشند، جایی برای دیده شدن وجود دارد حتی اگر در سالهای قبل انجام داده باشند. هنرمندان نباید فقط گیشه پسند و جشنواره ای کار کنند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت جوانان ادامه داد: جشنواره تدبیر زندگی را در سه دوره برگزار کردیم و فراخوان فیلم برای فرهنگ سازی موضوع ازدواج توسط خود جوانان را طرح کردیم. این برنامه هم سه سال پیاپی برگزار شد و امسال هم به صورت مجازی برگزار شد. در کار مجازی تقریبا ۷ هزار اثر، پایش و به آنها جوایزی داده شد و ما همه تولیدات را در اختیار تمام رسانهها به صورت رایگان قرار دادیم که از آنها استفاده کنند.
وی در ادامه بیان کرد: درکنار آن، ۸۰۰ اثر هم خود ما از طریق تشکلها که کارهای پژوهشی را تولید محتوا میکنند، به صورت عادلانه در کل کشور در دوسال گذشته توسط خود تشکلها انجام دادیم. ما امسال بسته هایی به صورت، تولید محتوا انیمیشن، فیلم کوتاه، موشن گرافی و عمدتا با گرایشهای آموزشی که با زبان جوانان است را در اختیار همهی نهادها به صورت رایگان قرار دادیم.
تندگویان افزود: این کار، کار مقطعی هفته ازدواج نیست و برای همیشه قابل بهره برداری است به خصوص در بستر فضای مجازی که قابل استفاده است. در بازیهای رایانه ایی تولید محتوا و برنامه انجام دادیم که در هنگام بازی نکات مهم و آموزنده به فرد آموزش داده شود.
وی خاطر نشان کرد: در گذشته در سراسر کشور ۸۰-۷۰ دفتر مشاوره ازدواج داشتیم. ولی در حال حاضر به مرز ۵۰۰ مرکز مشاوره در سطح کشور داریم. در استانهای اهل تسنن هم دفاتر مشاوره داریم ومشاوران اهل تسنن آن را اداره میکنند و جوانان میتوانند باخیال راحت با رسومات خودشان به این مراکز مراجعه کنند. این امر تاثیر بسیار خوبی برجای گذاشته است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت جوانان افزود: آموزشهای دفاتر مشاوره ازدواج تا ۶ جلسه به صورت رایگان انجام میشود. در بحثهای اشتغال با این که وظیفه ما نبوده است، اما در جاهایی ورود پیدا کردیم. مانند ایجاد مراکز منش در بحث طرحهای جوانان که در ۳۱ استان مراکز منش وجود دارد.
وی گفت: در این مراکز با همکاری جهاد دانشگاهی افراد ۱۸ سال به بالا میتوانند به این مراکز مراجعه کنند.
تندگویان در آخر گفت: یکی از کارهای ما، تسهیلات کسب و کارهای روستایی است، که در سال ۹۷ با ۱۲۰ میلیارد تومان اعتباری که این وزارتخانه داشت، ۷ هزار شغل را ایجاد کرد و همه این عوامل به بحث اشتغال و ازدواج جوانان کمک میکند.
انتهای پیام/
خخخخخخ
فقط شغل و مسکن از دولت نخواهید...
کار
کار
کار
بقیه چیزها خودش میاد
هیچکس از مجردی و تنهایی خوشش نمیاد
وقتی مشکلات اقتصادی ،توقعات دختر خانمها و خانواده محترم شان و نبودن (روی کلمه نبودن دقت کنید) نبودن کسی که واقعا اهل زندگی باشد و متوجه باشد که زندگی بالا و پایین دارد نمیشود اول زندگی حقوق بیست میلیونی،منزل هزار متری خیابان پاسداران و ماشین آخرین مدل 2021 داشته باشد
در جلسه آشنایی با دختران که حرف میزنی میگویند اولویتشان صداقت است اما وقتی واقعیت و حقیقت زندگیت را میگویی توجهی ندارند و فقط دروغ دوست دارند بشوند
حال با این شرایط تحمل مجردی بهتر است یا زندگی که بر پایه دروغ بنا شود دست آخر دادگاه و طلاق
دروغ میگم بکوبید توی دهنم
قراره تحرکاتی بعد از انتقال دولت صورت بگیره.
افزایش عمدی نارضایتی ها هم به همین دلیله
جوانان اسم تزئینی این وزارت هست
چی بگم...
جهیزیه ( فقط محاسبه اقلام ضروری مثل گاز ویخچال و فرش وبخاری وماشین لباس شویی و...)= حدوداَ 150 میلیون
هزینه پراید صفر (به قیمت همین امروز) حدودا 135 میلیون
هزینه رهن کامل یک خانه 70 متری حدودا 250میلون تومان
هزینه سرویس طلایی 40گرمی (با کامزد حداقلی ساخت)= حدودا45 میلیون تومان
هزینه های جاری عروسی محضری( لیاس عروس داماد .اجاره اتاق عقد ودسته گل و ماشین عروس)=10میلیون تومان(کف قیمت)
و بدون احتساب جشن عروسی به علت کرونا!!!
بدون احتساب هزینه های دوران نامزدی
وبدون احتساب هزینه های آزمایشگاه ومشاوره و...
حدودا490 میایون تومان هزینه ازدواج کاملا ساده ...
ولی وقتی شرایط اینطوریه طبیعیه باید هر کس بر اساس داشته هاش زندگی کنه
مثلا من خودم 5 ساله ازدواج کردم و ماشین ندارم و خوشبختانه از زندگی ام کلی راضی هستم بهتر از مجرد باقی موندن بود
ماشین میشه که لازمه و البته یک خورده ای م خرج داره یعنی کم کم رفتن به مسافرت سه تومن میشه خرج ماشین. بزنینم که یک
تومن حساب کنیم. میشه جمعا پنج تومن کناره برای شروع مسافرت. زورمم میاد چون بیمه چند ماهی هست نکردم یک جریمه بیمه
داریم که منتظرم بگن جریمه بیمه بخشیده شده تا بیمه کنم.
پس ب چ امیدی؟وضعیت دخترای کشور؟زنای کشورم؟مردای خارجی و ناموسم؟مهریه اجرا گذاشتن های رنحتتراز اب خوردن؟طلاق ها یا خیانتایی ک روز ب روز بیشتر میشه؟حتی اگر پول داشتم بازم با چیزایی ک دیدم تو محیط کاری و زندگی و تیابون و پارک ها چهار ستون بدنم میلرزه از ازدواج...منه کارگر ک با لباس کار میرم و میام سرم و کچل میکنم و ساده میگردم ب چشم هیچ کسی نمیام چون ن قیافه دارمن پول دارم ن دنبال جلب توجه هستم...پس عقل حکم میکنه مجرد بمونم تا ضربه های بیشتری نخورم
سربازی
تلف شدن عمر پی کنکور و دانشگاه
از مهمترین موانع سر راه جوانان
طرف داره دزدیشو میکنه و جیبش پر پوله
مگه براش مهمه ک ما درد میکشیم؟
میخواستن کاری کنن تا الان کرده بودن
دختر خانمهای عزیز و محترم دنبال کسانی هستند که صبح تا شب سر کوچه بایستند سیگار لای انگشتانشان باشد بجای پول زحمت کشی از این و آن پول بگیرند دست آخر هم با کلی دروغ از دختر خانم بله بگیرد وقتی هم... از پل رد شد با پررویی تمام به دختر خانم میگوید همینی که هست نمیخوای برو خونه بابات
دختر خانم که دروغ شنیده و بله گفته متوجه اشتباه خودش نیست همه پسران رو مقصر میداند
دختر خانم های محترم شعور داشته باشید
اشتباهات خود را گردن دیگر پسران نیندازید
جوانها رو بد بخت نکنید لطفا .
مشکل اینه که مشکلات یکی و دوتا نیستند؛ از هر طرف به زندگیم نگاه میکنم، بدبختی و مشکل میبینم. از چند سال پیش تا الآن بیش از ۱۰ بار کتاب بینوایان رو خوندم و گریه کرده ام. چون فهمیدهام که خودم هم واقعاً بینوا هستم. یک بدبخت که روزگاری سرشار از امید و هدف بود اما الآن از تمام آرزوهایی که داشتم و از زندگی و از همه چیز متنفرم.
تجملات خانواده از یه طرف، زورکی به دانشگاه رفتن از ترس سربازی یه طرف دیگه، یاد نگرفتن مهارت شغلی توی مدرسه و دانشگاه از طرف دیگه و ...
آدم رو مجبور میکنند که وارد یه کار اداری بشی در حالی که به اون کار علاقه ای نداری.
معلوم نیست خیال میکنن که الان روحانی یا رییسی نشستن دارن نظرات اینا رو میخونن
نه بابا اینا سرگرمی ه ، اینجا داد میزنی تا تخلیه بشی ، صدات به هیچ جا نمیرسه
مهریه بالا
تجرد
عقل سلیم میگه تجرد ولی نفس نقیص مهریه بالا رو انتخاب میکنه
اگه اینطوری بخوای حساب کنی مرد هم نباید ازدواج کنه ، چون باید مسولیت چند نفر رو سرش باشه و حقوقش رو خرج خانواده کنه ، بجای اینکه برای خودش همه چیز رو خرج کنه
ببین مهم اینه که شما ، دنبال چی باشی ، عشق یا مال و کیف زود گذر
اگه عشق بخوای ، تنهایی نمیشه ولی اگه مال و کیف زندگی زود گذر و تنهایی در مواقع سخت بخوای تنهایی بهتره
فکر کن ، که در اینده هیچکس رو نداری که بهش عشق بورزی ، نه همسری نه بچه ای ، این حرفها رو نمیزنم که بخوام از موضع کسی حمایت کنم ، فقط چون یک هموطن هستی راهنماییت میکنم ، این که فکر کنی یک فرد خیلی مذهبی داره اینارو بهت میگه ، نه من یک جوان معمولی هستم مثل بقیه ، میانه روی ، متوسط
امیدوارم بدونید که اگه تنهایی شایسته بود ، مسلما امامان و بزرگان تاریخ از شما شایسته تر بودند .
امیدوارم ، که شماهم ازدواج کنید ، همه مجرد ها ازدواج کنند
در شرایط عالی ، پولی و مالی و اقتصادی
شما ، هرجا دلت میخواد برو ، وقتی شصت سالت شد میفهمی هیچ چیزی مثل یک نوه ارزشمند نیست
خانواده من سختگیره، کاش میشد بدون اجازه پدر ، دختر ازدواج بکنه.
برای همین هم در هر موضوعی که مربوط به ازدواج می شود به سراغ سنتها و چشم هم چشمی ها و حرف این و آن میروند.
کی گفته پسر در دوران عقد باید هزارتا کادو ببرخه برای دختر و خانواده اش؟
کی گفته که عقد و عروسی فقط باید در تالار و باغهای مخصوص باشد؟
کی گفته که جواب درد تنهایی جوانان (دختر و پسر) را باید با خانه شخصی و ماشین و عروسی و جهیزیه و مهریه خاص داده شود؟
کی گفته که در عروسی و جهیزیه و مهریه باید حتما طبق عرف کمرشکن جامعه باشد؟
اینها واقعاً جزو مشکلات بزرگ و بیهوده ای هست که خیلی راحت میشه حلشون کرد، اما متاسفانه همچنان حل نشده مونده اند.
اگر هدفت از زندگی فقط پول هست اصلا حرفی از خانواده و دیگر ابعاد زندگی یک انسان نزن.
چون خیلی پول پرست ها را دیدم که عمرشان و تمام وجودشان را فقط حروم پول در آوردن کردند و پس از عمری به جای لذت از پول در آورده فقط جمع کننده و خوش به حال وارث شدند. تا وقت است باید از لذت های حلال دنیا بهره برد. زندگی انسان ابعاد مختلف دارد که باید بخشی از آن را با کسب در آمد زینت داد.
به جای وام، اگر این موانعی مثل سربازی برداشته بشه خیلی خیلی بهتره
پراید :۱۰۵ میلیون. ( مدل۹۵) خانه : متری n میلیون.
قیمت خوراکی : میانگین ۱۰۰۰۰ تومان ، اکثر سیفیجات
( میوه که بماند).
لوازم برقی : مثلا تلویزیون ، بدرد نخورش ۱۰ میلیون
تنها چیزی که این وسط هست ، عشقه که فقط باید باشه تا بشه باهاش زندگی کرد ، وگرنه این هم نباشه ، باید بیخیال شد.
همه دارن دنبال شغل و کار میگردند شما میگی جوانها از کار فرار می کنند؟
بعد، شما می دونی اصلاً زکات به چه چیزایی تعلق میگیره؟
خُب حالا که داری سرچ میکنی، ببین اون چیزایی که زکات بهشون تعلق میگیره، کدومش رو جوانان دارند که بخوان زکات بدهند؟؟؟؟؟
این حرفهای بی ارتباط با موضوع چیه که میگی؟ آخه زکات چه ربطی به ازدواج داره؟
گندم، خرما، کشمش، جو، شتر، گوسفند، گاو، سکهی معاملهای
الآن جوانها کدوم یک از این موارد رو دارند که بخوان زکاتش رو بدهند؟؟؟؟
بعد دنبال کار بگرد اونم اگه بند پ داشته باشی کار خوب گیرت میاد نداشته باشی باید بری تو یه شرکت با حقوق مکفی کارکنی
حقوق وزارت کار چقده ۴میلیون و خرده
کرایه تاکسی کرایه خونه خوراک پوشاک که ماشاءالله
پول آب برق گاز اینا همه رو حساب کن بعد بگو چرا مجرد موندید.
توقعات دخترای امروزی رو هم بزار کنارش.
عمر ما پی کارهای بیهوده هدر رفت.
هیچ سودی هم نداشت
ولی علتش : اشکال تو نحوه زندگی(تا 30 سالگی هیچ کاری نکردن) ، تحصیل نادرست (بعد از گرفتن مدرک هیچی بلد نیستن) ، وضعیت پولی کشور (نداشتن ثبات ارزی و بی ارزش شدن پول ملی) ، مسکن (خرید خونه یه چیزی شده در حد آرزوی غیرممکن)
2. مشکل مهریه : برای یه عده شده کاسبی و باعث ترس بقیه شده - ای کاش میشد کلا مهریه رو برداشت و از روش های دیگه استفاده کرد مثلا تقسیم اموال بدست اومده بعد از ازدواج یا امثال اون
وقتی یه جوون تو خرج زندگی خودش بمونه، واقعا انتظار دارین ازدواج کنه؟
وقتی من نمیدونم فردای ازدواج یه هویی طرف مقابل نره از من بابت دریافت مهریه شکایت کنه ، واقعا فکر میکنید حاظرم ازدواج کنم؟ (من نمیگم همه اینجورن ولی تو فامیل داشتیم چنین مسئله ای)
بماند که دخترها حق طلاق ندارن و اگه شوهر مشکل داشته باشه گرفتار میشن.
ما از نظر ساختاری مشکل داریم و تا این مسائل درست نشه آمار ازدواج هر روز کمتر میشه. دیگه 40 سال پیش نیست که مادر بره خاستگاری و پسر بدون اینکه عروس رو ببینه ازدواج کنن ، سطح اطلاعات و توقعات تغییر کرده پس باید قوانین هم تغییر کنه.
اگر چند سال پیش، در دهههای هفتاد و هشتاد، توی مدرسه به بچهها مهارت یاد میدادند، الان نسل بچه های دهه هفتادی و هشتادی اکثراً شغل و درآمد داشتند و مشکلی بابت ازدواج نداشتند. اما اینکار انجام نشد.
الآن هم دیر نیست. اگر بچه ها از همین الآن هم توی مدرسه و دانشگاه واقعاً مهارت یاد بگیرند، حدود ۱۰ یا ۱۵ سال دیگه یک نسل توانمند و امیدوار خواهیم داشت؛ که شغل و درآمد کافی دارند و مشکلی بابت مسکن و خرج زندگی نخواهند داشت. اما اگر فرصت امروز از دست بره، ۲۰ سال دیگه دوباره همین وضع خواهد بود و همچنان همه در حال نالیدن از مشکلات اقتصادی و شغل و مسکن و ازدواج و ... خواهند بود.
مشکل جوانان دختر هم این است که همه نداشته های خانه پدری را از شوهر طلب میکنند و به جای داشتن نگاهی که خود را همیار و کمک کار و شریک زندگی و همسر شوهر ببینند، او را نوکر خود و عابر بانک و بنگاه حل مشکلات شخصی خود میبینند.
بهتر اینه که خانواده و مدرسه و دانشگاه به جای تلف کردن عمر بچهها (چه پسر و چه دختر) روحیهی کار و تلاش رو در اونها نهادینه کنند. این پسر و دختر اگر خودشون مهارتهای زندگی و کار رو قبلاً یاد گرفته باشند دیگه نیاز نیست که چشم به جیب پدر و مادر یا حتی وام ازدواج و ... بدوزند. خودشون از همون ۲۰ سالگی اگر شروع به کار کنند، تا ۳۰ سالگی، سرمایه کافی برای زندگی رو فراهم میکنند.
اما الآن پسرها به خاطر بیمهارتی و ترس سربازی، از ۲۰ تا ۳۰ سالگی رو صرف دانشگاه و سربازی میکنند و دخترها هم این ۱۰ سال از عمرشون رو یا در دانشگاه یا چشم انتظار خواستگار هدر میدهند و تازه بعد از ۳۰ سالگی باید به فکر شغل و درآمد باشند. که شاید تا ۴۰ سالگی سرمایهای برای زندگی فراهم کنند. این واقعاً وحشتناکه.
اگر وضع مدرسه و دانشگاه اصلاح بشه و جوانان به جای هدر دادن عمرشون، مهارت و کار یاد بگیرند، مشکل اشتغال حل میشه و اگر مشکل شغل و درآمد حل بشه، اکثر مشکلات اقتصادی بعدی هم خودبه خود حل میشه.
اگر در دهههای هفتاد و هشتاد، توی مدرسه به بچهها مهارت یاد میدادند، الان نسل بچه های دهه هفتادی و هشتادی اکثراً شغل و درآمد داشتند و مشکلی بابت ازدواج نداشتند. اما اینکار انجام نشد. الآن هم دیر نیست.
اگر بچه ها از همین الآن هم توی مدرسه و دانشگاه واقعاً مهارت یاد بگیرند، حدود ۱۰ یا ۱۵ سال دیگه یک نسل توانمند و امیدوار خواهیم داشت؛ اما اگر فرصت امروز از دست رفت، ۲۰ سال دیگه دوباره همین آش و همین کاسه خواهد بود و همچنان همه در حال نالیدن از مشکلات اقتصادی خواهند بود.
خدایا انتظار دختران تنها مانده در منزل به علت عدم مراجعه خواستگاران و پسران تنها مانده از شرایط شغلی و مالی برای رفتن به خواستگاری را به توکل نامت به سرآور.
"یا علی مدد"
"یا زهرا مدد"
به نظر من هم زندگی ساده توی یه روستا خیلی بهتر از این همه دویدن بی ثمر دنبال شغل های شهریه؛ اما یه نکته رو نباید فراموش کرد،
مگر میگذارند به همین راحتی بریم روستا برای خودمون شغل و زندگی ساده تشکیل بدیم؟؟
من خودم الان چندین ساله از روی اجبار دارم عمرم رو توی دانشگاه ها هدر میدم؛ چون اگه دانشگاه نرم، باید برم سربازی.
اگر این اجبارها نبود، من خودم بعد دبیرستان میرفتم روستای خودمون مرغ و گوسفند پرورش میدادم و دیگه نه مشکل شغل داشتم نه مشکل مسکن. الانم برای خودم کسی بودم. اما نمیگذارند.
فارغ التحصیل مهندسی کشاورزی دانشگاه تهران هستم.
هزار تا جا، برای کار رفتم, نه گفتند.
رفتم زمین بگیرم برای انجام کار کشاورزی, سازمان جهاد موافقت نکرد.
.
.
.الان یه دکه دارم.
اما می بینم که پسر همسایمون که یه مدرک از یه دانشگاه ناکجا آباد گرفته، بواسطه اینکه پدرش در فلان اداره کار میکنه، اون هم رفته اونجا سر کار؛ نه تنها هیچ چیزی بلد نیست بلکه هر روز با ارباب رجوع دعوا داره. ازدواج هم کرده و بواسطه پارتی پدرش خونه هم داره.
من حسود نیستم, اما این عدالت نیست....
هیچ امیدی ن ب مملکت دارم
ن ب ازدواج
فقط تا ۳۰ سالگی زنده بمونم خداروشکر میکنم
آرم حتی اگر به زندگی ساده قانع هم باشه و کاری به کسی نداشته باشه، باز هم دیگران باهاش کار دارند و نمیگذارند زندگی کنه. اینو با تمام سلول های وجودم دارم حس میکنم.
مثلاً من از دانشگاه و کار اداری و شلوغی شهر و ... بیزار بودم و هستم. دوست دارم برم یک روستای ساده زندگی و کار کنم. خوشبختانه چندین سال از بچگیم رو هم توی دهات زندگی کردم و با محیطش غریبه نیستم و همه چیز هم فراهم هست، اما نمیگذارند برم. الان چندین ساله محکوم شدم که عمرم رو به اجبار توی دانشگاه سپری کنم. خیلی از همکلاسهای دانشگاه هم از روی همین اجبار به دانشگاه اومده بودند.
یه سوال واقعا در گزارشتون به پدران دخترانی که زیر بار جهیزیه های انچنانی که مبادا خانواده شوهر کم و کسری ان را در اینده بر سرشان بکوبند اجحاف کردید حالا جهازی و وسایل خانه به کنار سیسمونی فرزندان و تهیه مواد غذایی به مدت یک سال و...
انوقت شما در گزارشت فقط به مهریه ای که دختر در صورت طلاق ان را دریافت میکند انهم با چه مکافاتی اشاره میکنی
یعنی نسیه دختر را به نقد پسر و خانواده اش راحت فروختی و من پدر از شما شاکی ام.
کار بدید
مسکن بدید
ویزا را قدرتمند کنید.
البته اگر عقلی باشد که این معیارها را فهم کند.