به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز قصد داریم طرز تهیه کبسه مرغ مرحله به مرحله را به شما آموزش دهیم، با ما همراه باشید.
مواد لازم:
پیاز نگینی شده ۱ عدد بزرگ
سیر ۴ حبه
برنج باسماتی (هندی) ۳ پیمانه
مرغ تکه شده ۱ کیلو گرم
تره فرنگی نگینی خرد شده ۳۰ گرم
هل سبز ۶ هدد
چوب دارچین ۱ تکه
آب پرتقال ۱ و نیم پیمانه
زعفران ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری
برگ بو ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
استاک مرغ ۳ پیمانه
کره ۱۰۰ گرم
زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
مغز بادام تست شده ۲ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
مراحل تهیه کبسه مرغ لبنانی
برای شروع پیاز رو به صورت نگینی خرد میکنیم و داخل ماهیتابه همراه با کره و مقدار خیلی کمی روغن تفت میدیم تا نرم و سبک بشه و بعد سیر رو که ساطوری کردیم رو بهش اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدیم تا رنگ عوض کنه و عطر سیر بلند بشه. حالا تکههای مرغ رو اضافه میکنیم و همراه با پیاز و سیر تفت میدیم. وقتی رنگ مرغها طلایی شد، تره فرنگی رو اضافه میکنیم و همراه با هم تفتشون میدیم.
حالا نوبت اضافه کردن ادویهها میرسه. فلفل قرمز رو همراه با هل، چوب دارچین، زردچوبه، کمی نمک و پودر فلفل سیاه و برگ بو اضافه میکنیم و تفت میدیم.
و بعد استاک مرغ رو اضافه میکنیم و حرارت رو زیاد میکنیم تا به جوش بیاد. سپس حرارت رو ملایم میکنیم و درب قابلمه رو قرار میدیم تا مرغ بپزه. اگر استاک مرغ آماده نداشتین میتونید به جای اون از یک عدد عصاره مرغ آماده که در همین مقدار آب جوش حلش کردین استفاده کنین.
بعد از پخت مرغ، هلها و چوب دارچین و برگ بو رو از قابلمه خارج میکنیم. مرغ رو فعلاً کنار میذاریم و سراغ آماده کردن برنج میریم. ۳ و نیم پیمانه آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت قرار میدیم تا به جوش بیاد و بعد آب پرتقال رو بهش اضافه میکنیم.
رب گوجه فرنگی رو در یک تابه کوچک همراه با مقدار کمی روغن تفت میدیم تا رنگ باز کنه و خوش رنگتر بشه و بعد به آب پرتقال و آب اضافه میکنیم.
و بعد زعفران سائیده شده رو اضافه میکنیم. میتونیم زعفران رو همراه با دو قاشق سوپخوری آب جوش مخلوط کنیم و بعد اضافه کنیم.
وقتی زعفران رنگش رو باز کرد نوبت اضافه کردن برنج میرسه. همونطور که در مواد اولیه ذکر شده ما توی این دستور از برنج باسماتی باید استفاده کنیم که در واقع همون برنجهای دونه بلند هندی هست اون هم به این دلیل که این برنجها نسبت به برنجهای ایرانی مقاومت بیش تری در برابر حرارت دارند و شکل ظاهریشون رو خیلی از دست نمیدن! ولی استفاده از برنجهای وطنی خودمون هم منعی نداره. پخت سریعتر برنج باعث میشه تا برنجها در نهایت خیلی نرم نشه و فرم خودش رو حفظ نکنه برای همین مورد حرارت رو خیلی بالا ببرین تا آب برنج خیلی سریعتر تبخیر بشه.
اجازه میدیم تا آب برنج کاملاً تبخیر بشه و بعد حرارت رو ملایم میکنیم و درب قابلمه رو قرار میدیم تا بخار برنج بلند بشه و برنج دم بکشه. اگر برنج رو چربتر میپسندین میتونین مقداری کره یا روغن رو داغ کنین و روی برنج بریزین. اجازه میدیم تا حدوداً ۳۰ دقیقه برنج بپزه و بعد از زمان داده شده برنج رو در ظرف مورد نظرمون میکشیم و تکههای مرغ رو روی کبسه آماده شده میچینیم و با دانههای بادام تزئین و نهایتاً سرو میکنیم.
منبع:دونفره
انتهای پیام/