نقش نهاد‌های مالی در توسعه سرمایه گذاری جسورانه

گردهمایی فعالان بازار سرمایه و نقش نهاد‌های مالی در توسعه سرمایه‌گذاری جسورانه آغاز شد.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ناظمی معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن تشریح عملکرد و برنامه‌های اجرایی صندوق از سال ۹۸ در ابتدای نشست، گردهمایی فعالان بازار سرمایه در رابطه با نقش نهاد‌های مالی در توسعه صندوق های جسورانه  گفت: مجموعا امروز ۱۱ صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه در حوزه‌های مختلف ایجاد شده و حجم بازار بالغ بر ۱۸۱۰ میلیارد تومان شده است؛ مزیت بزرگ صندوق‌های جسورانه این است که امکان مشارکت با نهاد‌های مختلف وجود دارد.

او افزود: برای پروژه‌های بزرگ از ظرفیت ثبت سهامی عام استفاده کردیم، یکی از این پروژه‌ها انجام و ثبت شده و قرار است ۲۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه پذیره‌نویسی انجام شود، این پروژه بزرگ معدنی در سیستان و بلوچستان است.


بیشتر بخوانید


معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه خبر داد: پذیره نویسی اولین صکوک نوآوری ۲۰۰ میلیارد تومانی طی هفته‌های آینده برای یک شرکت دارویی انجام خواهد شد.

علی وحدت، رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه این نشست با اشاره به اینکه امسال، سال جهش ظرفیت ‏استارتاپ‌ها با کمک بازار سرمایه است، گفت: در سال ۱۴۰۰ افزایش ظرفیت صندوق‌های جسورانه بورسی را پیگیری می‌کنیم تا از ‏پتانسیل‌های موجود در بازار سرمایه در این حوزه بیشتر بهره‌مند شویم؛ امید است در ماه‌های آتی شاهد جهشی در صندوق‌های ‏جسورانه بورسی شاهد باشیم. ‏

عارف علیقلی‌پور، مدیر نهاد‌های مالی فرابورس ایران در ادامه گردهمایی فعالان بازار سرمایه و نقش نهاد‌های مالی در توسعه سرمایه گذاری جسورانه با بررسی رتبه شاخص دسترسی به سرمایه‌گذاری خطرپذیر گفت: برخی تنگنا‌های سرمایه‌گذاری جسورانه در ایران مانع از جذب منابع مالی توسط شرکت‌ها و استارتاپ‌ها شده است.

او افزود: یکی از چالش‌های این حوزه واسطه‌های نوآوری هستند و از سوی دیگر در فرایند‌های اجرایی با کمبود دانش سرمایه‌گذاری در نهاد‌های مالی تخصصی خطرپذیر مواجه هستیم، در حال حاضر در صندوق‌های جسورانه دانش مفید تولید شده، اما چون اکوسیستم کوچک است نتوانستیم به بلوغ کافی در این بخش برسیم.

مدیر نهاد‌های مالی فرابورس در ادامه اظهار کرد: هم‌اکنون بزرگ‌ترین صندوق خصوصی بازار سرمایه در حال پذیره‌نویسی واحد‌های خود در فرابورس ایران بوده و ۱۹۲۵ میلیارد تومان مجموع سرمایه صندوق‌های جسورانه و خصوصی در بازار سرمایه است. ضمن آنکه قریب به ۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نیز مجموع درخواست‌هایی است که برای تاسیس صندوق‌های خصوصی و جسورانه ارسال شده است.

علیقلی‌پور با اشاره به اینکه بازار سرمایه در حوزه تامین مالی نوآوری پیش‌رو است، اعلام کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار موضوع تامین مالی در حوزه جسورانه را به فرابورس سپرده و ما همه تلاشمان را در توسعه این بخش به کار گرفته‌ایم.

دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه این جلسه با تاکید بر حرفه‌ای‌گرایی مدیریت صندوق نوآوری و ‏شکوفایی گفت: این صندوق علاوه بر اینکه به حوزه‌های مختلف ورود کرده، نقش خو را نیز به صورت اهرمی تعریف کرده است تا ‏تجمیع منابع رخ دهد از این رو در بخش هدایت منابع به حوزه نوآوری عملکرد بسیار خوبی دارد. ‏

دهنوی با اشاره به اینکه در بازار سرمایه نیز تلاش کرده‌ایم بستر‌های لازم ایجاد شود، افزود: با اتکا به روش‌های سنتی و صرفا تکیه ‏به تجهیز سرمایه‌ها در بخش سنتی نمی‌توان شاهد رشد گسترده‌ای بود و آنچه در صندوق نوآوری و شکوفایی رخ داده، بذری برای ‏ایجاد جهش‌های بزرگ اقتصادی است. ‏

او افزود: فرابورس ایران پرچم‌ دار این بخش است و با اشتیاق و پشتکار در این حوزه حرکت می‌کند تا بستر مناسبی برای ‏جمع‌آوری منابع باشد. بازار سرمایه ویژگی‌هایی دارد که تامین مالی نوآوری را تسهیل می‌کند و می‌تواند منابع کوچک مردمی را ‏جمع‌آوری و به سمت این بخش هدایت کند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در بخش دیگری از گردهمایی فعالان بازار سرمایه و نقش نهاد‌های مالی در توسعه سرمایه گذاری جسورانه، افزود:‏ ورود صندوق‌های جسورانه در راستای هدف تامین مالی صورت گرفته است از این رو اگر صندوقی شکل بگیرد، اما طی چند سال ‏فعالیت نداشته باشد، به هیچ عنوان قابل قبول نیست و در عملکرد این صندوق‌ها و دریافت کارمزد مدیران آنان بازبینی صورت ‏خواهد گرفت. ‏

دهنوی گفت: البته تعداد صندوق‌هایی که فعالیت نکرده‌اند، بسیار محدود است و اکثر صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه، علاقه‌مند به توسعه و ‏سرمایه‌گذاری هستند. ‏

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار