به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،جواد غلامپور مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم روز سهشنبه در نخستین همایش گرامیداشت روز ملی فناوری اطلاعات در سالن جلسات سازمان صنعت، معدن و تجارت قم،گفت: قم پس از تهران و البرز سومین استان کشور در ظریب نفوذ اینترنت پهن باند سیار و همچنین پنجمین استان در ضریب نفود پهن باند ثابت است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم با تقسیم اقتصاد دیجیتال به دو بخش هسته و پلتفرم ادامه داد: در بخش هسته اقتصاد دیجیتالی شامل تولید سخت افزار و نرم افزار و همچنین در اقتصاد پلتفورمی شامل ترافیک شبکه و خدمات دیجیتال و در سطح وسیعتر اقتصاد دیجیتال شامل کسب وکارها، کشاورزی و صنعت هوشمند را شامل میشود.
او تاکید کرد: ۳۰ درصد کل اقتصاد چین در حوزه اقتصاد دیجیتالی است و این کشور با درک صحیح تحولات گسترده در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات، در حال تبدیل به اقتصاد اول جهان میباشد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم عنوان کرد: در بخش هسته اقتصاد دیجیتال سهم چین ۶ درصد، میانگین جهانی۴.۵، آمریکا ۶.۹ درصد و ایران ۲.۵ درصد است، ولی در دامنه گسترده اقتصاد دیجیتال سهم چین ۳۰ درصد، میانگین جهانی ۱۵ درصد، آمریکا ۲۶ و ایران حدود ۴ است.
غلامپور،بیان کرد: سهم قم از درآمد بزرگترین مارکت دیجیتال ایران، چهار دهم درصد است و این در حالی است که سهم تهران ۸۷.۵ درصد و سهم خراسان رضوی ۱۰.۲ درصد است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم افزود: اگر چه سهم قم از توسعه تیمهای توسعه دهنده ۳.۱ درصد است، ولی از حیث درآمد تنها چهار دهم درصد از سهم کشور را برخوردار است که این نشان از لزوم هدفمند کردن فعالیت توسعه دهندگان در قم را دارد و این در حالی است که ۳۰ درصد تیمهای توسعه دهنده در تهران، ۸۷.۵ درصد اقتصاد پلتفرمی را به خود اختصاص دادهاند.
غلامپور با اشاره به ظرفیتهای فاوای قم گفت: این استان دارای ظرفیتهای زیادی در این زمینه است که در صورت هم افزایی میان بخشهای مختلف میتوان شاهد جهش در این زمینه بود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم با اشاره به وجود ۱۰۳ شرکت دانش بنیان دراین استان گفت: سهم شرکتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، ۱۳ درصد از کل شرکتهای دانش بنیان عضو پارک علم و فناوری استان است.
غلامپور با بیان اینکه بخش خصوصی قم در جایگاه خوبی در حوزه فاوا قرار دارد، گفت: وجود نیروی انسانی توانمند، ظرفیتهای محتوایی، هویتی و دینی، خبرنگاران تخصصی فاوا، پلتفرمهای فعال و صاب نام از جلمه ظرفیتهای قم در این زمینه است.
رییس نظام صنفی رایانه استان قم نیز در این همایش با بیان اینکه در عصر انفجار اطلاعات قرار داریم گفت: امروز قدرت به دست کسی است که توان بالایی در پردازش و تولید اطلاعات دارد.
سید حسن هانی طبایی بیان کرد: اینترنت، تلفن همراه و شبکههای اجتماعی که موضوعات سیاسی، اجتماعی و امنیتی ما را تحت تاثیر قرار گرفته است و همه اینها بدون فناروی اطلاعات میسر نخواهد بود.
رییس نظام صنفی رایانه استان قم عمومی شدن سفرهای فضایی، اقتصاد دیجیتال و خودروهای خودران را از جمله پیشرفتهایی دانست که به واسطه فناوریهای ارتباطات و اطلاعات رقم خورده است گفت: به ازای هر اشتغال در حوزه صنعت بین یک تا دو میلیاد تومان سرمایه نیاز است و این رقم در حوزه فناوری کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان است.
هانی طبایی، ادامه داد: بسیاری از صنایع چالشهای کم آبی و محیط زیست را تشدید کرده است و این در حالی است که فناوریهای ارتباطات و اطلاعات این بحران را کاهش میدهد.
رییس نظام صنفی رایانه استان قم با تاکید بر اینکه مبنای توسعه کشورها بر مبنای فناوری اطلاعات تغییر کردهاست، گفت: یکی از چالشهای مهم کشور در حوزه فناوری اطلاعات، کمبود برنامه نویس حرفهای است که در این زمینه دانشگاههای کشور کم کاری زیادی انجام دادهاند.
او با ابراز تاسف از غفلت عمیق به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور ادامه داد: قوانین تصویب شده در حوزه فناوری اطلاعات مربوط به ۱۵ سال گذشته است که هیچ تناسبی با تحولات کنونی این حوزه ندارد.
هانی طبایی، افزود: اجرایی نشدن قانون کپی رایت موجب شده تا حقوق تولید کنندگان و فعالان حوزه فناوری اطلاعات در کشور ضایع شود.
رییس نظام صنفی رایانه استان قم با بیان اینکه متاسفانه بخش زیادی از پهنای باند اینترنت داخلی در دست نرم افزارها و شبکههای اجتماعی خارجی است گفت: رشد ارائه خدمات دولتی به صورت الکترونیکی تا پیش از کرونا بسیار اندک بوده به گونهای که رشد خدمات الکترونیک دستگاههای دولتی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ تنها یک درصد رشد داشتهاست.
هانی طبایی با اشاره به ظرفیتهای استان قم در حوزه فناوری اطلاعات گفت: خوشبختانه استان قم دارای فعالان به نام در این زمینه است که توانستهاند بخشی از ظرفیتهای قم در این زمینه را در کشور معرفی کنند.
رییس نظام صنفی رایانه استان قم، افزود: درخواست ما از دستگاههای دولتی مستقر در استان این است که در قراردادهای خود در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات به ظرفیت داخل استان توجه شود.
۲۲ تیر همزمان با سالروز تولد «محمد بن موسی خوارزمی» به عنوان «روز فناوری اطلاعات»، در تقویم رسمی کشور نامگذاری شدهاست.
انتهای پیام/ح