به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، دکتر مهرزاد لطفی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در آئین رونمایی از ۱۹ محصول جدید دانش بنیان در حوزه سلامت فارس که با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و استاندار فارس برگزار شد، توسعه حوزه علوم و فناوریهای سلامت را از افقهای روشن سلامت هر جامعه خواند که لازم است با نگاه مسئولانه جامعه علمی در مسیر کاهش مشکلات جامعه، تحقق یابد.
او، توجه به این اولویت را از راهکارهای ایجاد خودکفایی و توسعه اقتصادی جوامع دانست که میتواند در ایجاد چشم اندازهای موفق تاثیرگذار باشد و در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز تلاش بر این است که این امر به عنوان یک اولویت عملیاتی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر نقش سازنده حمایت مسئولان از اقدامات علمی، پژوهشی و فناورانه در شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد دانشگاه تاکید کرد و افزود: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری و نامگذاری سال ۱۴۰۰ با عنوان سال «تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی ها»، با تحقق بخشی از اهداف تعیین شده، امروز شاهد رونمایی از ۱۹ محصول شرکتهای دانش بنیان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز هستیم که با رویکرد توسعه سلامت و همچنین رشد اقتصاد و اشتغال زایی در استان، از گذرگاه دانش و فناوری، طرح و تولید شده است.
دکتر لطفی با بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۶ مرکز رشد فعالیت دارند، اظهار کرد: همچنین ۱۲۵ شرکت دانش بنیان و فناور به این مراکز رشد متصل هستند و بیش از ۴۰۰ محصول نیز در این شرکتهای زیرمجموعه دانشگاه تولید شده است که امیدواریم این مسیر تداوم داشته باشد.
او ابراز امیدواری کرد: جامعه علمی فارس با وجود توانمندی و دانش بالا، بتوانند در حوزههای مختلف بین بخشی با یکدیگر تعامل سازنده برقرار کرده و فارس بتواند جایگاه خود را در زمینه فناوری در کشور و منطقه، ارتقا بخشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: اگر چه در طی ماههای اخیر، حوزه سلامت با روزهای بحرانی مواجه بوده است، اما تلاش مجموعه بر این است که رسالتهای تعیین شده همچون توسعه امر پژوهش و فناوری، در این مجموعه متوقف نشود و رونمایی از این محصولات جدید نیز نمودی از این تلاش و پویایی است.
دکتر عباس رضاییان زاده معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در آیین رونمایی از جدیدترین محصولات شرکتهای دانش بنیان دانشگاه، وظیفه مرکز نوآوری و شتاب دهنده دانشگاه علوم پزشکی شیراز را حمایت از شرکتهای نوآور، جوانان فعال و جوانانی که ایدههای نو داشته اند و اختراعی را به ثبت رسانده اند، عنوان کرد.
او افزود: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز از این اقدامات حمایت کرده و در زمینههای مختلف مانند تامین منابع مالی، تامین فضا و آزمایشگاهها و کارگاههای موردنیاز برای ساخت قطعات، میکوشد این جوانان بتوانند محصولات را هر چه زودتر به تولید برسانند، استانداردهای موردنظر را کسب کنند و محصولات به مرحله فروش و تجاری سازی برسد.
رضاییان زاده ادامه داد: مرکز شتاب دهنده از ابتدای ارایه ایده، به افراد کمک میکند تا ایده به محصول تبدیل شود، اختراع ثبت شود و پس از ثبت، این محصولات به مراکز رشد معرفی میشوند.
او با بیان اینکه مجموعه سلامت فارس در چند سال گذشته ۴۱۲ محصول فناورانه داشته است، اظهار کرد: ۱۹ محصولی که امروز رونمایی میشود نیز در حوزههای مختلف مانند پاندمی کرونا، کیتهای تشخیصی و دستگاههای تشخیص دهنده کرونا، تولید سلول، ابزار و لوازم جراحی جدید کاربرد دارد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز قیمت نوع خارجی برخی از این محصولات را حدود ۲۰ برابر عنوان کرد که در داخل با قیمت کمتر تولید شده و از سوی اساتید با تجربه و نامدار فارس و سایر استانها استفاده شده و نظر مثبت این افراد را به همراه داشته است.
او با بیان اینکه دانشگاههای تیپ یک کشور دارای مراکز رشد، مراکز نوآور و شرکتهای دانش بنیان هستند، تفاوت جایگاهها را مرتبط با میزان فعالیت مراکز رشد دانشگاهها برشمرد و اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز پس از دو دانشگاه بزرگ پایتخت، رتبه سوم کشور در بخش فناوری را دارد و در قطب جنوب کشور در این زمینه پیشرو است.
دکتر رضاییان زاده اظهار امیدواری کرد بتوانیم شرایط خوبی را برای جوانان علاقمند و صاحب ایده استان فراهم کنیم تا انگیزه خوبی پیدا کنند و ایدههای خود را به محصول تبدیل کنند.
انتهای پیام/