دانشمندان دانشگاه کرنل آمریکا در مطالعه تازه ای به این نتیجه رسیدند که گاز فسفین موجود در سیاره زهره آثاری از فعالیت های آتشفشانی در این سیاره هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از فیز؛ پاییز سال گذشته، دانشمندان اعلام کردند که مقدار کمی گاز فسفین در جو بالایی سیاره زهره کشف شده است. این کشف این احتمال را می‌دهد که فسفین به عنوان یک علامت بیولوژیکی برای این سیاره گرم و سمی عمل می‌کند. اکنون دانشمندان دانشگاه کرنل می‌گویند که شواهدی از آتشفشان‌های انفجاری در این سیاره مرموز یافت شده است.


بیشتر بخوانید


گاز فسفین نشان دهنده رخ دادن آتشفشان در زهره

جاناتان لونین، استاد علوم فیزیک و رئیس گروه نجوم در کرنل گفت: " گاز فسفین اطلاعاتی درباره زیست شناسی سیاره زهره به ما نمی‌دهد بلکه اطلاعات زمین شناسی درباره این سیاره می‌دهد و این اطلاعات هم به این اشاره می‌کند که امروزه یا در گذشته‌ای نه چندان دور پدیده‌های آتشفشان خیزی انفجاری فعال در زهره رخ داده است. "

آتشفشان خیزی، پدیده فوران ماگما روی سطح سیاره ها، زمین یا ماه است که طی این فرآیند گدازه، گاز‌های آتشفشانی و سنگ‌های آذرآواری از راه شکافی که مجرای آتشفشان نام دارد به بیرون پرتاب می‌شوند. این فرآیند شامل همه پدیده‌های تولید ماگما در پوسته یا گوشته و بالا آمدن این گدازه‌ها در پوسته و ایجاد سنگ آتشفشانی می‌شود.

تحقیقات جدید از فعالیت آتشفشانی انفجاری در سیاره زهره حکایت دارند

دانشمندان پس از بررسی مشاهداتی که از تلسکوپ جیمز کلرک ماکسول و آرایه میلی متری بزرگ آتاکاما بدست آوردند، اعلام کردند آتشفشان خیزی راهی برای ورود گاز فسفین به فضای بالایی جو سیاره زهره است.

ترونگ از دانشمندان این پروژه گفت: "اگر سیاره زهره دارای فسفید باشد و اگر به صورت آتشفشانی و انفجاری به سطح زمین آمده و سپس به جو تزریق شود، این فسفیدن‌ها با اسید سولفوریک جو ونوس واکنش نشان داده و فسفر تشکیل می‌دهند. تایید پدیده آتشفشان خیزی انفجاری در سیاره زهره از طریق گاز فسفین برای ما اتفاقی کاملا غیرمنتظره بود. "

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار