به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، در عین حال با نامگذاری امسال به عنوان "تولید، پشتیبانیها، مانع زداییها" از سوی رهبر معظم انقلاب، امیدها دوباره زنده شده و از ابتدای امسال شرکت شهرکهای صنعتی کاشمر و فرمانداری این شهرستان، رایزنیهایی را برای گشودن گره از کار واحدهای تولیدی و دریافت مجوز استقرار نمایندگی گمرک در این شهرستان آغاز کرده اند.
در این مسیر مکاتباتی با ناظر گمرک خراسان رضوی، مبنی بر ضرورت استقرار دفتر گمرک در کاشمر صورت گرفت که نظر مساعد استان را در پی داشت و واحدهای تولیدی نیز با ارجاع این نظر به دفتر نوسازی و تحول اداری گمرک ایران، خواستار اقدام در خصوص ایجاد دفتر نظارت گمرک در این شهرستان شدند، اما گویا با وجود پیگیری بسیار، راهاندازی دفتر گمرک در کاشمر در ایستگاه مرکز همچنان متوقف مانده است.
ضرورت راهاندازی گمرک در کاشمر
مهدی نایه معاون برنامهریزی فرماندار کاشمر گفت: راه اندازی دفتر گمرک با توجه به اهمیت آن و هدفگذاری شهرستان به منظور تحقق شعار سال پیگیری شد و با توجه به اینکه هم اینک واحدهای تولیدی صادرکننده در شهرستان باید برای ارزیابی محمولههای صادراتی خود به مرکز استان مراجعه کنند و یا ماموران ارزیاب از مرکز در شهرستان حضور پیدا کنند، ضرورت ایجاد دفتر گمرک در این منطقه تبیین شد.
او افزود: اعطای نیابت صادرات گمرک به این شهرستان موجب کاهش هزینههای حمل و نقل و صادرات با توجه به بعد مسافت کاشمر با مرکز استان و تسریع در عملیات ارزیابی محمولههای صادراتی و افزایش مزیتهای سرمایهگذاری در این شهرستان خواهد شد.
بیشتر بخوانید
معاون فرماندار کاشمر ادامه داد: اهمیت سال "تولید پشتیانیها و مانعزداییها" از یکسو و پیشینه تولیدکنندگان و بازرگانان شهرستان در صادرات محصولات کشاورزی مانند زعفران، کشمش، انگور و دیگر محصولات و همچنین سرمایهگذاریهای انجام شده توسط واحدهای صنعتی شهرستان از سوی دیگر، اعطای نیابت صادراتی و تاسیس دفتر گمرک در کاشمر را ضروری کرده است.
نایه بیان کرد: در این مسیر مکاتبات و پیگیریهایی از سوی ناظر گمرک استان صورت گرفت و معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در سطح استان پیگیریهایی را انجام داد که با توجه به نظر مساعدی که در این خصوص وجود داشت، موضوع به اداره نوسازی و تحول گمرک ایران ارجاع شد، اما علیرغم استحقاق و قابلیت بالای شهرستان در مقایسه با برخی نقاط استان، که اکنون دارای دفتر گمرک هستند، دفتر نوسازی و تحول اداری گمرک ایران، هنوز ضرورت ایجاد گمرک در شهرستان کاشمر را نپذیرفته است.
او تصریح کرد: با توجه به پیشینه شهرستان و منطقه ترشیز در صادرات محصولات کشاورزی از قبیل کشمش و زعفران و راه اندازی چندین واحد صنعتی فعال و موفق در زمینه صادرات و افزایش هزینههای حمل و نقل، درخواست واحدهای تولیدی شهرستان و خانه صنعت و معدن در خصوص استقرار نمایندگی گمرک در شهرک صنعتی خواسته بحقی است و انتظار میرود به منظور تحقق شعار سال و منویات رهبر معظم انقلاب، مبنی بر لزوم حمایت و پشتیبانی از تولید و مانع زدایی از این بخش، مساعدت لازم در این خصوص صورت گیرد.
معاون فرماندار کاشمر تاکید کرد: پیگیریهای انجام شده و مستندات موجود در اختیار نماینده منطقه در مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است تا وی به عنوان نماینده مردم بتواند با استفاده از ظرفیت مجلس، برای اجرایی شدن خواسته تولید کنندگان و صنعتگران منطقه پیگیری لازم را تا حصوصل نتیجه صورت دهد.
گمرک، پل ارتباط بازرگانی و سیاستهای مالی
مجید عاقل دبیر خانه صنعت و معدن کاشمر گفت: گمرک، در حکم پل ارتباطی میان سیاستهای مالی و بازرگانی و مهمترین سازمان اثرگذار در روند تجارت بین المللی است، لذا راه اندازی دفتر گمرک در شهرستان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
او رویکرد اصلی خانه صنعت را ارائه برنامههای توسعه و رشد اقتصادی واحدهای صنعتی محلی اعلام کرد و افزود: یکی از بسترهای مورد نیاز برای تحقق خواست رهبر معظم انقلاب اسلامی، از نامگذاری سال جاری، ایجاد بستر مناسب برای صدور محصولات تولیدی منطقه و رفع موانع پیش روی تولید کنندگان است، از این رو ایجاد دفتر گمرک در شهرستان ضروری به نظر میرسد.
دبیر خانه صنعت و معدن کاشمر ادامه داد: اجرای برنامههای توسعهای در منطقه، نیازمند توجه ویژهای به خصوص در بخش ایجاد زیرساختها از جمله دفتر گمرک، راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی و ... است و باید مسوولان در ردههای مختلف کشوری و استانی با حمایت و پشتیبانی از صاحبان صنایع و تولید کنندگان و مهیا ساختن امکانات مورد نیاز برای توسعه و تسهیل تجارت خارجی، به تحقق برنامههای توسعهای منطقه کمک کنند.
نقش ایجاد دفتر گمرک در کوتاهی روند صادرات
در شهرک صنعتی کاشمر ۴۰ واحد صنعتی فعالیت دارند که ۱۵ واحد از آنها صادرات مستمر و غیرمستمر دارند و به طور متوسط همه این واحدها برای تامین مواد اولیه، توسعه فعالیت و بهروزرسانی ماشین آلات خود نیازمند واردات هستند، لذا با توجه به صادرات محصولات تولیدی و لزوم تامین مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات، راه اندازی گمرک از ضروریات این شهرستان است.
مهدی امینی مدیر شرکت شهرکهای صنعتی کاشمر گفت: راهاندازی گمرک در این شهرستان به نیاز واحدهای صنعتی برای شتاب فعالیتها در حوزه واردات و صادرات پاسخ میدهد.
او افزود: اگرچه متولی راه اندازی گمرک، شرکت شهرکهای صنعتی نیست، اما ما در راستای حمایت از تولید کنندگان در ابتدای امسال با توجه به تاکید واحدهای صنعتی، صورتجلسهای تنظیم و تقدیم فرمانداری کردیم و آماده هرگونه همکاری برای استقرار دفتر گمرک در شهرستان هستیم و فضای مورد نیاز را در شهرک صنعتی برای استقرار آن فراهم خواهیم کرد.
مدیر شرکت شهرکهای صنعتی کاشمر ادامه داد: نبود دفاتر محلی گمرک در شهرستان باعث میشود که محمولههای صادراتی پس از پلمب ضروری در شهرستان مبدا، برای بازرسی و بررسی در گمرک مرزی فک پلمب شده و مجددا پلمب شود، که این روند خروج کالا از کشور را طولانی میکند.
امینی بیان کرد: با استقرار دفتر گمرک، کار بازرسی و طی تشریفات گمرکی محصولات صادراتی در یک نوبت انجام شده و فرایند انجام تشریفات گمرکی زمانبر نمیشود.
او تصریح کرد: شرکت شهرکهای صنعتی در ۲ حوزه زیرساختی و سخت افزاری و نرم افزاری، برنامه ریزیهایی داشته است که در حوزه سخت افزاری اولویت احداث تصفیه خانه، تامین برق و آب مورد نیاز واحدهای صنعتی بوده و در این خصوص تراز فعالیت شهرستان ما مثبت بوده است.
مدیر شرکت شهرکهای صنعتی کاشمر تاکید کرد: به منظور تامین زیرساختهای شهرک صنعتی، پروژه احداث تصفیه خانه از اسفند ۹۹ اجرایی شده و هم اکنون ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که طبق برنامه زمان بندی این طرح ۱۶ ماهه به اتمام میرسد.
امینی اظهار کرد: با اجرای خط ۲۰ کیلوولت برق، ۶ مگاوابت به ظرفیت برق شهرک صنعتی کاشمر افزوده شد، هرچند با توجه به لزوم آینده نگری ضرورت احداث پست ۱۳۲ کیلو ولت نیز احساس میشود.
منبع؛ ایرنا
انتهای پیام//م.ج