به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تصاویری که بهتازگی از سطح سیاره زهره به زمین ارسال شده ماده شیمیایی عجیبی را روی سطح این سیاره نشان داده است. انتشار این تصاویر واکنشهای متفاوتی را از سوی مجامع علمی در پی داشت، ولی حالا دانشمندان اعلام کردند احتمالاً این مواد گدازههای خروجی از آتشفشان هستند و هیچ ربطی به وجود حیات در این سیاره ندارند.
بیشتربخوانید
سال گذشته ماهوارههای موجود در منظومه شمسی نشانههایی از وجود ابرهای حاوی فسفین در جو سیاره زهره کشف کردند و همین اتفاق سبب شد گمانهزنی در مورد وجود حیات در این سیاره بهشدت افزایش یابد. فسفین مادهای است که از یک اتم فسفر و سه اتم هیدروژن تشکیل شده و تنها در جو زمین که مملو از اکسیژن است یافت میشود. مدتی بعد مشخص شد وجود این ماده در سیاره زهره الزاماً به معنای کشف آثار حیات نیست و فسفین در این سیاره بر اثر فعالیتهای شیمیایی به وجود آمده است.
اکنون که دانشمندان مواد مذاب را روی سطح زهره رصد کردهاند بیش از پیش این اطمینان به وجود آمده است که آتشفشانی فعال در نقطهای از این سیاره وجود دارد و احتمالاً فسفین کشف شده نیز بر اثر واکنشهای شیمیایی در اعماق زهره ایجاد شده است. بهخصوص وقتی گدازههای آتشفشانی روی سطح زمین جاری میشود، انتشار ماده فسفین از آنها بیشتر شده و این مواد بهتدریج وارد جو میشود. آنچه اکنون موجب شگفتی محققان شده حجم بسیار زیاد مواد آتشفشانی روی سطح زهره است. حالا دانشمندان در تلاش هستند تا محل دقیق آتشفشانهای فعال در سیاره زهره را پیدا کنند.
منبع: آنا
انتهای پیام/