زندگی زیر یک سقف به طور کلی تغییری اساسی است که به همراه تغییرات دیگر، افراد را تحت تاثیرعمیقی قرار می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،برخی از مشکلات رایج در سال‎های اولیه ازدواج شامل ارزش‎‌ها، مشکلات مادی، ارتباط با خانواده‎‌ها و خویشاوندان و برخی روابط زناشویی است. بسیاری از زوج‎‌ها قبل از ازدواج چشم خود را روی اختلافات و تفاوت‎هایی که با هم دارند می‌‎بندند، ولی پس از ازدواج متوجه تفاوت در ارزش‎‌ها و عقاید خود می‌‎شوند و دیگر نمی‌‎توانند آن را نادیده بگیرند.

افسانه صمدزاده روانشناس و استاد دانشگاه درباره سال‌های اول زندگی مشترک که سخت و پر تنش است گفت: بسیاری از زوج‌های جوان سال اول ازدواج را یکی از سخت‌ترین دوران روابط زناشویی شان می‌دانند. دلیل این امر این است که افراد بدون تجربه‌ای از زندگی مشترک با تصورات متفاوتی از ازدواج زیر یک سقف قرار می‌گیرند.

وی بیان کرد: جدا شدن از محیط خانه، افزایش مسئولیت‌ها و تعهدات به یکدیگر، وجود استرس‌ها و تنش‌های مرتبط با زندگی زناشویی همه و همه در سال اول به زوجین فشار می‌آورند و باعث می‌شوند که آن‌ها بیش از هر زمان دیگری در زندگی خود، تنش را تجربه کنند.

صمدزاده عواملی که باعث سخت و پرتنش شدن رابطه می‌شود گفت: زندگی زیر یک سقف به طور کلی تغییری اساسی است که به همراه تغییرات دیگر، افراد را تحت تاثیرعمیقی قرار می‌دهد.

وی افزود: انتظارات غیرواقعی از زندگی زناشویی، تصور و فانتزی داشتن از ازدواج، بعد از شروع زندگی بهم می‌ریزد. زوجین باید بدانند تخیلات با حقیقت فرق دارند. باید حقیقت را بپذیرند نه فانتزی‌ها و رویا‌های دوران نوجوانی و کودکی.

‏وی در ادامه گفت: همچنین ناهماهنگی و کنار نیامدن با عادت‌های شریک زندگی و تفاوت‌های فردی می‌تواند باعث آزار افراد شود. از طرفی عدم توافق درباره خرج کردن، اولویت‌های مالی زندگی، پرداخت وام‌ها و مدیریت مالی در سال‌های اولیه برای زن و شوهر، ایجاد دلسردی می‌کند.

اختلاف بر سر خرج کردن پول از مهم‎‌ترین مشکلات زوج‌های تازه ازدواج کرده است. انتظارات متفاوت در این باره و ناتوانی در مدیریت مالی باعث بروز دلخوری می‌‎شود. گفتگو کردن درباره اولویت‌های مالی و ایجاد یک برنامه کلی درباره نحوه و میزان خرج کردن پول می‌تواند از بروز اختلافات در این زمینه بکاهد. زوجین هرچه قدر دقیق‌تر این کار را انجام دهند به همان میزان از بروز مشکلات، پیش گیری می‌کنند.

صمدزاده درباره کار‌هایی که زوجین باید انجام دهند تا به مشکل برنخورند گفت: ‏زوجین با توجه به شناختی که از همسر خود دارند تصویر واقع بینانه‌ای از زندگی مشترک را در ذهن خود شکل می‌دهند. البته این مسئله به این معنا نیست که بسیار بدبین باشند و سطح توقعات خود را پایین بیاورند، بلکه به معنای این است که بتوانند نواقص و کمبود‌ها را نیز در نظر و از کمال‌گرایی آسیب‌زننده فاصله گیرند.


بیشتر بخوانید


این روانشناس راهکار‌هایی برای حل مشکلات در زندگی مشترک دانست و گفت: پیش از هر چیز باید به اهمیت مشاوره پیش از ازدواج اشاره کرد. در حقیقت زوجین باید بتوانند سنگ بنای اولیه زندگی مشترک خود را به گونه‌ای قرار دهند که در ادامه احتمال بروز سختی‌ها و مشکلات کمتر باشد. از همین رو دوران آشنایی بسیار اهمیت دارد و در این مسیر، مشاوره پیش از ازدواج می‌تواند نقش بسیار پررنگی را ایفا کند.

وی تاکید کرد: شرکت در جلسات مشاوره به افراد کمک می‌کند تا در مورد صفات شخصیتی پایدار یکدیگر اطلاعات بیشتری به دست آورند و مهارت‌های زندگی خود و همسرشان را بیشتر محک زنند. این عوامل به افراد کمک می‌کند تا پیش‌بینی کنند در آینده بیشتر با چه مشکلاتی روبه‌رو هستند و چقدر توان سازگاری با آن‌ها را دارند.

وی ادامه داد: فراموش نکنید که تلاش برای شناخت یکدیگر و ارتقای مهارت‌های فردی و ارتباطی با ازدواج خاتمه نمی‌یابد و برای داشتن یک زندگی سالم لازم است که شما همواره در جهت ارتقا و رشد خود تلاش کنید. بسیار اهمیت دارد که از همان روز‌های اول زندگی مشترک برای تقسیم مسئولیت‌ها به طور جدی اقدام کنید و تصویر روشنی از مسئولیت‌ها در ذهن داشته باشید.

صمدزاده مشکلات زندگی مشترک را این موارد دانست و گفت: مشکلات زندگی مشترک می‌تواند مالی، عاطفی، جنسی، اخلاقی و … باشد. هر زندگی مشترک در هر سطح کیفی، مشکلات و دغدغه‌های خاص خود را دارد. مشکلات زندگی مشترک گاه نرمال است و جای نگرانی خاصی ندارد و گاهی بی رحم است چرا که زندگی غیر قابل پیش بینی است.

وی افزود:اگر توقع داشته باشیم که در زندگی مشترک هرگز ناراحتی، بحث، مشاجره و مشکلات نباشد و فانتزی به آن نگاه کنیم؛ خود دلیل بسیاری از مشکلات زندگی مشترک است چرا که اگر انتظار و نگرش فرد از زندگی مشترک یک رویای شیرین عاری از درد و رنج باشد کوچک‌ترین پیشامد و اختلافی را، یک واقعه بزرگ خارج از حد تحمل تلقی می‌کند.

به طور معمول در سال‌های اول زندگی به دلیل اینکه زوج‌ها شناخت کافی از یکدیگر ندارند یا برخی کم و کاستی‌ها از لحاظ مادی در مقایسه با زندگی گذشته آن‌ها به وجود می‌آید مشکلاتی ایجاد می‌شود، حال آنکه این کمبود‌ها کاملا طبیعی است. اگر زوج‌های جوان بتوانند چند سال اول زندگی را با آرامش و گذشت طی کنند می‌توانند زندگی پایدار‌تر و همراه با آرامشی داشته باشند.

هر شخصی خصوصیات خاص خود را دارد، پس تلاش کنید با برقراری ارتباط مناسب و موثر با همسرتان او را بیشتر بشناسید و علت دلسردی وی را از بین ببرید. نادیده گرفتن مشکل و به تعویق انداختن حل مسائل باعث جدی‌تر شدن آن‌ها می‌شود.


بیشتر بخوانید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۲۹ تير ۱۴۰۰
عدم شناخت
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۳:۱۷ ۲۹ تير ۱۴۰۰
ته مجردی خانه سالمندان هست وته ازدواج هم خانه سالمندان هست.الان همه دنبال رابطه خوب وسالم هستندنه یک نفرکه میگین باهمسرت خوشروباش اگرهمسرتون رییس بانک باشدوشمازیردستش کارکنیدقبول میکنیدهم شماوهم همسرتان بایدباهمه خوشروباشیدومراقب همکاران زن ومردهم دربان باشید.
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۳:۱۷ ۲۹ تير ۱۴۰۰
ته مجردی خانه سالمندان هست وته ازدواج هم خانه سالمندان هست.الان همه دنبال رابطه خوب وسالم هستندنه یک نفرکه میگین باهمسرت خوشروباش اگرهمسرتون رییس بانک باشدوشمازیردستش کارکنیدقبول میکنیدهم شماوهم همسرتان بایدباهمه خوشروباشیدومراقب همکاران زن ومردهم دربان باشید.
Iran (Islamic Republic of)
نرمال
۱۰:۵۱ ۲۹ تير ۱۴۰۰
همین چیزاست که باعث شده من قید ازدواج با دخترای ایران رو بزنم و برم با دخترای مسلمون آسیای شرقی ازدواج کنم. جایی که برای مهریه فقط میخوان که قسمتی از قرآن رو براشون بخونی و مهر و محبت توی زندگی اولویت اصلی بحساب میاد، نه اینکه اولویت خونه و ماشین و طلا و چشم و هم چشمی باشه.
Iran (Islamic Republic of)
شیک
۱۰:۴۸ ۲۹ تير ۱۴۰۰
ازدواج واسه خارجیاست. جایی که فرهنگش هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۲۹ تير ۱۴۰۰
علت اصلی و مشکل اصلی خود ازدواجه و عامل اصلی طلاق هم خوددازدواجه دختره تو خونه پدرش بهترین زندگی را دارد پسر هم همینطور
Canada
ناشناس
۱۰:۰۰ ۲۹ تير ۱۴۰۰
بزرگترین مشکل عدم صداقت و عدم حرف زدن در مورد مشکل
فکر میکنیم با جواب ندادن و کم محل گذاشتن
طرف متوجه مشکل میشه
پایه زندگی باید بر اساس بدون رودرواسی باشد
باید هر دو طرف بتوانند
راحت حرف بزنند و
حتما پیش روان شناس هم بروید
بعد خودخواه نباشید
دل تون بحال هم بسوزد .نگویید طرف وظیفه اش است
در قران امده زن و مرد باید لباس یکدیگر باشند
لباس انسان را در مقابل گرما و سرما محافظت میکند
لباس عیب انسان را میپوشاند وووووو
بقیه خودتون فکر کنید .که وظیفه و فواید لباس چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۲۹ تير ۱۴۰۰
فعلاً که شرایط اقتصادی جوریه که اصلاً به ازدواج نمیرسه که بخوایم به مشکلات پس از اون فکر کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۲۹ تير ۱۴۰۰
سلام بازنی که مشکل پارانوئید داره چطور میشه زندگی کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۲۹ تير ۱۴۰۰
به سختی هرچه تمام تر. واقعا مشکله باید خیلی خیلییییییییییییی صبور بود. اما تحملش ثواب داره .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۴ ۲۹ تير ۱۴۰۰
خدا رو شکر یا این مطالبی که قبلا گذاشتید ما ازدواج کردیم!!!.حالا هم مشکل خورریم اومدیم درمانش کنید. قبل از این مقالاتی که بزارید اصلا ما نمیدونستیم ازدواج چی هست حالا متوجه شدیم
Iran (Islamic Republic of)
اسممو نمیگم
۰۷:۴۵ ۲۹ تير ۱۴۰۰
زن من میگه که من تو خونه هیچ وظیفه ای ندارم که انجام بدم
بهش میگم که پس من که صبح زود میرم بیرون سر کار و خرید منزل و ... چی؟ میگه تو وظیفته!

با این دیدگاه چطور میشه زیر یک سقف زندگی کرد و تقسیم وظایف کرد؟
Iran (Islamic Republic of)
سجادسسس
۰۹:۰۹ ۲۹ تير ۱۴۰۰
این خانم خودشو برتر از جضرت زهرا دیده,
پیامبر موقع ازدواج حضرت علی ع با حضرت فاطمه س؛کارهارو تقسیم کردند و گفتن علی بیرون از خانه کار میکند و فاطمه درون خانه.هرچند در این میئوایتها به همدیگر هم کمک می کردند مثلا امام علی ع در کارهای منزل هم به فاطمه زهرا س کمک می کردند.
متاسفانه یا خیلی عقب هستیم یا خیلی جلوتر از امامان و معصومین.
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۰۹:۱۱ ۲۹ تير ۱۴۰۰
اصلا چرا با یه همچین زنی ازدواج کردی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس ناشناسیان
۰۹:۱۸ ۲۹ تير ۱۴۰۰
خلاصه اینکه حواستون رو جمع کنید با یه دختر خوب ازدواج کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۲۹ تير ۱۴۰۰
برید مشاوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۲۹ تير ۱۴۰۰
در مواردی میشه گفت منم میرم ی زن میگرم تو هم وظیفته بشینی خونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۲۹ تير ۱۴۰۰
در مواردی میشه گفت منم میرم ی زن دیگه میگیرم و تو هم وظیفته بشینی تو خونه
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۰:۵۶ ۲۹ تير ۱۴۰۰
این حرفها یکم بعیده و اینکه یکم بچگانه است ، اگر هم که همسرتون مذهبیه ، بهش بگو فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ
بگو اصلا به این چیزا که بعضی از دوستان میگن اهمیت نده ، مهم ایه قران و احادیث موجود هستش ، نه بعضی از صحبت هایی که بعضی از دوستان کردند و همین مشکلات رو در بین زوجین بوجود اوردند .
( اینکه مثلا میگن که زنان هیچ وظیفه ای جز تمکین ندارند و...) و بنظرم بیشتر با همسرت معاشرت و دوستی کن ، مسلما باهاتون کنار میاد ، سر لج نگیرید باهاش
الان بنظرم همسرتون قانتات رو زیر پا گذاشتند.
آخرین اخبار