به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، والاستریتژورنال در گزارشی درباره برنامه هستهای ایران نوشت که طی سال گذشته ایران در توانایی خود برای انباشت اورانیوم پیشرفت قابل توجهی داشته است و این امر تلاش دولت بایدن را برای احیای توافق ۲۰۱۵ پیچیدهتر و با چالشهای فراوانی روبهرو کرده است.
در این گزارش همچنین نوشته شده است که واشنگتن بهدنبال بازگشت مجدد به توافقنامه برجام که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از آن خارج شد است.
مقامات آمریکایی و اروپایی گمان میکنند که ایران اکنون میتواند ظرف ۲ تا ۳ ماه به اندازه کافی به مقداری از ذخایر اورانیوم غنیسازی شده برسد که به توانایی ساخت سلاح هستهای دست یابد.
رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه در مصاحبه با سیانان در این باره گفت: «اگر ایران همچنان برنامه هستهای خودش را گسترش دهد و توافقی هم در کار نباشد، ممکن است به جایی برسیم که دیگر توافق اصلی برای منافع پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) را زیر سوال ببرد. البته هنوز به آن نقطه نرسیدهایم.»
همانطور که در این گزارش آمده است، مقامات آمریکایی میگویند که حال حاضر بازگشت به محدودیت نامه برجام در سال ۲۰۱۵ میتواند این زمان را طولانیتر کرده و تا یک سال افزایش دهد.
طی سال گذشته ایران بسیاری از سانتریفیوژهای IR-۲M را با سرعتی بیشتری از آنچه تصور میشد بهکار گرفته است. ایران مهارت خود را در استفاده از سانتریفیوژهای نسل دوم هم بهبود بخشیده است.
در گزارش والاستریتژورنال همچنین آمده است اروپاییها توافق کردهاند که سانتریفیوژهای ایران را از بین نبرد. آنها خواستار کنار گذاشته شدن ماشین آلات پیشرفته و زیرساختهای لازم برای تولید سانترفیوژها هستند.
والاستریتژورنال همچنین نوشت به همین ترتیب، کاهش ظرفیت کارخانههای تولید قطعات اصلی سانتریفیوژ، با مهر و موم کردن ماشینآلات میتواند دستیابی ایران به سلاح هستهای را طولانیتر کند. بعضی میترسند که این اقدام کافی نباشد. ایران نیز با این موضوع مخالف است.
انتهای پیام/