به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، همزمان با آغاز موج پنجم کرونا و ابلاغ شیوهنامههای بهداشتی مبنی بر تعطیلی مشاغل زیرمجموعه ۲ و ۳ و ۴، این روزها شاهد تردد بیشتر مردم و بازبودن بیشتر مشاغل و کسبوکارها در مشهد هستیم.
این روزها در هر ساعت از شبانهروز که در مشهد تردد کنید، شاهد ترافیک بسیار زیاد خودروها و تردد عابران در معابر، پاساژها، بانکها، ادارات دولتی خواهید بود. گویی موج پنجمی در کار نیست و مردم به دستورات مسئولان پزشکی و دیگر نهادهای متولی مبارزه با کرونا بیعلاقه هستند. درواقع اینبار هرچه شیوهنامه ابلاغ شد، مردم برعکس آن عمل میکنند.
در باب چرایی تعطیلنشدن مشاغل، بهسراغ بازرس اتاق اصناف مشهد رفتیم تا قضیه را از دیدگاه متولیان اصناف بررسی کنیم.
امیر دلداری بازرس اتاق اصناف مشهد گفت: اکنون بیشتر مشاغل مشهد در گروه یک قرار گرفتهاند و تعطیل نمیشوند، حتی تالارها و باغسراها نیز با ۵۰ درصد ظرفیت میتوانند فعالیت کنند. فقط ۳۰ درصد کسبوکارها در گروه شغلی ۲ واقع شدهاند و مجاز به فعالیت نیستند.
بیشتر بخوانید
او افزود: تا کی میتوانیم مشاغل را تعطیل کنیم و چگونه باید پاسخ ضرر و زیان اقتصادی آنان را بدهیم؟ واحدهای صنفی در موجهای ۴ و ۵ کرونا کمترین نقش را در ابتلا به کرونا و مرگومیر آن داشتهاند؛ اما هنگامی که سخن از مدیریت بیماری میشود، این اصناف هستند که باید تعطیل شوند. درباره ورزش، برخلاف آنکه جزوی از اصناف نیستند، از مشاغل زیانده به حساب میآیند و سال گذشته تعطیلیهای فراوانی داشتند. بسیاری از کسبوکارهای ما در سال گذشته بیش از ۴ ماه تعطیل بودند و این رقم برای یک کاسب، مساوی با ورشکستگی است.
بازرس اتاق اصناف مشهد با انتقاد از ورود خودروهای پلاک غیربومی به مشهد ادامه داد: مبنای ورود مسافر به مشهد و دیگر نقاط کشور، ناوگان حملونقل عمومی بود. اما این روزها که کرونا سیر افزایشی دارد، ورود خودروهای پلاک غیربومی به مشهد روند صعودی داشته است.
دلداری درباره چگونگی جلوگیری از تعطیلی اماکن و البته جلوگیری از افزایش آمار کرونا ۲ پیشنهاد مطرح و بیان کرد: یا باید برای همه مشاغل ساعت کاری مشخصی تعریف کرد یا باید هرچه سریعتر برنامه واکسیناسیون عمومی را آغاز کرد. در شرایط کنونی واقعا تعطیلی اماکن راهکار سودمندی نیست.
او تصریح کرد: بااینحال و براساس وظیفه شغلیمان، باید اقدامات قانونی را برحسب ابلاغ ستاد ملی کرونا انجام دهیم. برایناساس، از ابتدای امسال تا ۲۳ تیرماه ۱۱۲۰ واحد صنفی متخلف پلمب شدهاند. همچنین ۳۰۰۰ گروه گشتی مشترک با اداره بهداشت، اماکن، اصناف و اتحادیه صنفی داشتهایم. ۱۲۶ هزار بازدید میدانی از مشاغل، ۲۵۰۰ اخطار کتبی و ۸۰۰ فرم جریمه بخشی دیگر از فعالیت ما در موجهای چهارم و پنجم کرونا بوده است.
بازرس اتاق اصناف مشهد تاکید کرد: پیشنهاد واکسیناسیون فعالان اصناف و مشاغل را دادهایم؛ اما از آنجا که فرایند واکسیناسیون و برنامهریزی آن ملی است، نتوانستیم چنین امکانی را برای مشهد فراهم کنیم.
نگرانی والدین از افسردگی فرزندان
فرزاد فتاحی مدیرکل ورزش و جوانان خراسانرضوی درباره تعطیلی اماکن و زیرساختهای ورزشی گفت: همزمان با ابلاغ رسمی ستاد کرونا مبنی بر تعطیلی فعالیتهای ورزشی، از ۱۹ تیر این فعالیتها متوقف شده است.
او در واکنش با چرایی تعطیلنشدن بسیاری از مشاغل افزود: این سؤالی است که ما همواره با آن مواجهیم و پاسخ درستی دریافت نمیکنیم. برخلاف آنکه ورزش باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و نشاط و پویایی میشود، همواره از اولین گروههایی است که باید فعالیتش را متوقف کند.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانرضوی از نگرانی خانوادهها گفت و ادامه داد: بسیاری از والدین میگویند نگران سلامت روحی فرزندانشان هستند و این تعطیلیها و خانهنشینشدن فرزندانشان آنان را افسرده کرده است. اما در واقع چارهای نیست و ما موظف به اجرای دستورات ستاد مقابله با کرونا هستیم.
فتاحی درباره فعالیت پارکهای آبی که چندی پیش با انتشار کلیپی در فضای مجازی خبرساز شد، بیان کرد: مجوز فعالیت پارکهای آبی در وضعیت نارنجی شهرها ایرادی ندارد. همچنین طبق ابلاغ ستاد کرونا، استخرهای روباز میتوانند فعال باشند و مدیران این پارکها با برداشتن سقف، امکان اخذ مجوز را پیدا کردند. البته اکنون که شرایط قرمز است، این مجموعهها نیز تعطیل شدهاند.
او تصریح کرد: اکنون فقط تیمهای لیگبرتری، تمرینات مسابقات قهرمانی کشور و اردوهای ملی با کسب مجوز از این اداره اجازه فعالیت خواهند داشت.
موج پنجم کرونا درحالی در مشهد سپری میشود که براساس مشاهدات عینی، مردم مشهد برخلاف موجهای گذشته اهتمام چندانی به رعایت شیوهنامههای بهداشتی ندارند و بسیاری از فعالان بنگاههای اقتصادی کوچک، فستفودها، رستورانها، کافیشاپها، مراکز خرید و حتی سینماها، ارادهای بر تعطیلی موقت مشاغل خود ندارند. دراینبین، فقط ورزش است که اماکن خود را تعطیل کرده است. البته برخی باشگاههای بدنسازی، همچنان با حضور تعداد اندکی از مشتریانشان مخفیانه فعالیت میکنند که لازم است متولیان ورزش به آن رسیدگی کنند.
منبع: شهرآرا
انتهای پیام//ف. ب