مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: استفاده از فرآورده‌های جانبی غیرخوراکی مرغ، از اصلی‌ترین تقلبات حوزه صنایع غذایی است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسین عزیزی، مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به کنترل و مدیریت ضایعات حاصل از مرغ اظهار کرد: کنترل و مدیریت ضایعات حاصله هم در صنایع تولید گوشت مرغ و در واحد‌های تولیدی انواع فرآورده‌های گوشتی که مرغ به عنوان اصلی‌ترین ماده اولیه آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و نظارت‌های بهداشتی و ردیابی مصارف این ضایعات یا فرآورده‌های جانبی غیر خوراکی، به عنوان عوامل اصلی بروز تقلبات در صنایع غذایی مربوطه، از لحاظ بهداشتی و هم از منظر اقتصادی بسیار مورد توجه است.

او با اشاره به عوامل موثر در ایجاد ضایعات گوشت مرغ (سایر طیور) در تمامی مراحل تولید تا عرضه، گفت: شرایط نامطلوب تولید، شرایط نامساعد نگهداری، سردخانه گذاری و کنترل دما حین سردخانه گذاری، اثرات ناشی از حمل و نقل و سیستم سرمایشی نامساعد درحین جابجایی، شرایط نامطلوب عرضه و توزیع، عدم ساماندهی صحیح ضایعات و فرآورده‌های جانبی مرغ در کارخانجات فرآورد‌های گوشتی مربوطه ، عدم ساماندهی در خرده فروشی و مراکز فرآوری، قصابی‌ها و قطعه بندی‌ها و شرایط نامناسب نگهداری و عدم مصرف صحیح مرغ توسط مصرف کنندگان نیز نقش مهمی در ارزیابی‌ها دارد.

مرغ بسته بندی بخرید

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بیان کرد: کنترل و پایش‌ها در تمامی موارد مذکور از مهمترین راهکار‌های کنترل و کاهش ضایعات این محصول بسیار مهم و استراتژی در کلیه زنجیره تولید تا عرضه و مصرف بوده که نظارت بر حس انجام این امر بر عهده ناظرین بهداشتی مربوطه است.

عزیزی افزود: عرضه مرغ بصورت قطعه بندی و درجه بندی شده از نظر سازمان غذا و دارو می‌تواند بهترین روش عرضه برای مصارف خانوار باشد که ضمن اعمال کنترل‌های لازم به جهت سلامت محصول، می‌تواند کنترل لازم روی ضایعات حاصله و مصرف بهینه و مناسب آن‌ها را نیز بدنبال داشته باشد.

او تصریح کرد: درجه بندی مرغ‌های قطعه بندی شده آماده مصرف نیز می‌تواند به انتخاب مصرف کننده کمک کرده و همچنین در نحوه قیمت گذاری فرآورد‌های مختلف مد نظر قرار گیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.