به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، محمد رئوف نصری رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سنندج اظهار داشت: در اجرای ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع برای رفع تصرف در ۱۹ هکتار دیگر از عرصههای طبیعی پرونده تشکیل شد.
او افزود: در خصوص قطع درختان خودرو و جنگلی مدنظر موضوع ماده ۴۲، ۲ فقره پرونده تشیل و متهمان به مراجع قضایی معرفی شدند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سنندج در زمینه قاچاق محصولات جنگلی و مرتعی موضوع ماده ۴۸ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع هم اظهار داشت: ۹ فقره پرونده به میزان کشفیات ۲۳ هزار و ۷۵۵ کیلوگرم در این زمینه تشکلی شده است.
نصری اضافه کرد: یک هزار و ۲۱۹ پرونده تخریب و تصرف در مراجع قضایی شامل دادخواست شکواییه در مراحل رسیدگی قرار دارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سنندج ضمن دعوت از مردم و دوستداران و همیاران طبیعت به مشارکت فعال در امر حفاظت از منابع طبیعی جنگلها و مراتع استان، از شهروندان خواست هرگونه تخریب و تصرف، قطع چوب خودرو و غیرمجاز، آتش سوزی در جنگلها و مراتع را به شماره تلفن ۱۵۰۴ و سامانه ۱۳۹ به صورت شبانهروزی اطلاع داده و در صورت مشاهده آتش سوزی ضمن اعلام سریع محل به سامانه تلفنی ۱۵۰۴ تا رسیدن نیروهای ویژه اطفای حریق به محل با توجه به طی مسیر با رعایت کامل نکات ایمنی از گسترش آتش جلوگیری کنند.
از مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصههای منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان است.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد، جنگلهای این استان که جزو جنگلهای زاگرس شمالی به حساب میآید، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگلهای این استان بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگلهای شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار گرفته است.
انتهای پیام/ع