به جز تاثیرات روانی زیادی که اختلال استرس بر روی افراد دارد، خسارات جسمی زیاد نیز ناشی از آن هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از psychology today، نکات کلیدی در رابطه با استرس مزمن به صورت زیر هستند:

• بسیاری از محققان پزشکی گزارش کرده اند به دلیل اینکه رفته رفته مردم با مراحل بالاتری از استرس مواجه می‌شوند، مشکلاتی مانند سرگیجه و ساییدن دندان در حال افزایش اند.
• استرس می‌تواند منجر به ریزش مو شود، غالباً به این دلیل که بدن به خاطر آن، فولیکول‌های مو را در حالت استراحت نگه می‌دارد.
• در زمان استرس طولانی مدت، عضلات ممکن است حالت فوق العاده مراقبتی به خود بگیرند و دچار درد شوند.

اثراتی که بیماری همه گیر COVID-۱۹ بر میزان سلامت روانی افراد گذاشته است، منجر به افزایش آگاهی در مورد اهمیت سلامت عاطفی شده است. سلامت روانی در زمان استرس مداوم، رنج می‌برد.

اگر این مشکلات جسمانی را دارید، دچار اختلال استرس مزمن هستید

با افزایش میزان افسردگی و اضطراب، افراد بیشتری صادقانه درباره دست و پنجه نرم کردن با مشکلات خلق و خویی خود صحبت می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود تعداد بیشتری از مردم درخواست کمک کنند.

با این حال، چیزی که در رابطه با استرس نادیده گرفته می‌شود، خسارات جسمی است که می‌تواند به بدن وارد کند. ممکن است ما با بعضی از عوارض جسمانی استرس مانند افزایش وزن و مشکلات خواب آشنا باشیم، اما شاید ندانیم که برخی از بیماری‌های جسمی جدیدی که تجربه می‌کنیم، می‌تواند به خاطر واکنش به استرس طولانی مدت تشدید شود و یا حتی از آن ناشی شود.

بسیاری از محققان پزشکی، از گوش و حلق و بینی گرفته تا دندانپزشک، گزارش داده اند که به خاطر بالاتر رفتن میزان استرس از حد معمول، مشکلاتی مانند سرگیجه و ساییدگی دندان افزایش پیدا کرده اند.

آیا از علائم زیر رنج می‌برید؟ همیشه بهتر است یک چِکاپ پزشکی کامل از طریق پزشک عمومی داشته باشید؛ اما درک نقشی که استرس می‌تواند داشته باشد نیز مهم است.

۱. مشکلات دندان

اگر این مشکلات جسمانی را دارید، دچار اختلال استرس مزمن هستید

مشکلات دندان می‌تواند شامل زوال ناشی از ساییدن دندان‌ها روی هم، افزایش درد فک، گرفتگی و تنش عضلانی و پوسیدگی دندان که ناشی از تغییر در الگوی غذا خوردن است باشد. ممکن است بیماران خودشان ندانند این مشکلات ناشی از اضطراب هستند، اما دندانپزشکان به خوبی متوجه این موضوع می‌شوند.

آیا دورکاری باعث شده به طور شبانه روزی میان وعده بخورید و دندانتان سوراخ شود؟ آیا این که مجبور نیستید برای کار حاضر شوید و لباس بپوشید به این معنی است که دندان‌های خود را کمتر مسواک می‌زنید؟ آیا همسرتان می‌گوید به نظر می‌رسد شب‌ها دندان‌های خود را به هم می‌سابید؟ این مشکلات کوچک می‌توانند به یک آسیب واقعی تبدیل شوند؛ بنابراین توجه به آن‌ها مهم است.

۲. خارش و جوش پوست

اگر این مشکلات جسمانی را دارید، دچار اختلال استرس مزمن هستید

پوست را می‌توان بزرگترین اندام بدن دانست. پوست عملا مانند یک هشداردهنده عمل می‌کند و به ما نشان می‌دهد بدنمان چه مشکلی دارد. با تغییر عادات بهداشتی، روال مراقبت از پوست نیز ممکن است تغییر کند و این می‌تواند منجر به جوش زدن یا پوستی بیش از حد خشک و بدون رطوبت شود.

استرس می‌تواند باعث برافروختگی اگزما یا حتی کهیر شود. همچنین ممکن است خارش ایجاد کند که می‌تواند به کلافگی شما بیفزاید و این چرخه معیوب را ادامه دهد.

۳. ریزش مو

اگر این مشکلات جسمانی را دارید، دچار اختلال استرس مزمن هستید

استرس می‌تواند منجر به ریزش مو در زنان و مردان شود، اغلب به این دلیل که پاسخ بدن در واکنش به استرس این است که فولیکول‌ها را در مرحله استراحت قرار می‌دهد. بنابراین، مو‌ها به جای رشد، مستعد ریزش می‌شوند و این موضوع منجر به ریزش هم زمان انبوهی از آن‌ها می‌شود.

دلیل دیگری که ریزش مو می‌تواند به استرس مربوط شود، رفتار ما است. ممکن است به خاطر عصبی بودن، حتی بدون اینکه متوجه شویم، مو‌های خود را پیچ دهیم و یا آن‌ها را بکشیم.

از طرفی، اگر بهداشت روزانه و مسواک زدن به دلیل فشار‌های عاطفی نادیده گرفته شوند، ممکن است مو‌ها به هم گره بخورند و در نهایت هنگام شانه شدن، کنده شوند.

۴. درد عضلات

اگر این مشکلات جسمانی را دارید، دچار اختلال استرس مزمن هستید

اضطراب و گرفتگی عضلانی عملاً یک چیز هستند، بنابراین یکی از واکنش‌های انسان در پاسخ به استرس می‌تواند گرفتگی بدن از شقیقه تا انگشتان پا باشد.

بنابراین، در زمان‌های استرس طولانی مدت، هنگامی که عضلات به طور مداوم در حالت گرفتگی قرار دارند و فرصتی برای شل شدن ندارند، ممکن است بدن شما کاملاً احساس کوفتگی داشته باشد، انگار که در یک ماراتن دویده اید یا حتی با یک نفر دعوای فیزیکی کرده اید.

۵. سرماخوردگی مکرر

اگر این مشکلات جسمانی را دارید، دچار اختلال استرس مزمن هستید

رابطه بین سیستم ایمنی بدن و استرس کاملاً مستقیم است. در حالی که در سال گذشته بیشتر بر روی تهدیدات مهلک COVID-۱۹ متمرکز شده ایم، ویروس‌ها و عوامل بیماری زای دیگر بسیاری وجود دارند که با تماس گسترش می‌یابند.

وقتی استرس طولانی مدت را تجربه می‌کنید، سیستم ایمنی بدن شما کمتر از حد مطلوب کار می‌کند. علاوه بر این، تأثیرات احتمالی رفتاری استرس، مانند خواب ناکافی و خوب غذا نخوردن، می‌تواند شما را دچار مشکل کرده، سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کند و در نهایت شما را بیمار کند.

۶. سرگیجه

اگر این مشکلات جسمانی را دارید، دچار اختلال استرس مزمن هستید

اگر شما به طور مکرر دچار سرگیجه می‌شوید، باید توسط پزشک معاینه شوید تا موارد مختلف فیزیولوژیک را برسی کند. با گذشت زمان، ما بیشتر و بیشتر می‌آموزیم که در پزشکی، همه چیز به هم ربط دارد. شاید فکر کنید سرگیجه شما به پشت کامپیوتر نشستن مربوط نیست؛ اما ممکن است این طور باشد.

از خستگی چشم گرفته تا عدم هم تراز بودن گردن با صفحه مانیتور که باعث فشار گردن می‌شود و بر گوش داخلی شما نیز تأثیر می‌گذارد، موارد زیادی در ارتباط با هم هستند که در نگاه اول ممکن است به چشم نیایند.

با این وجود، از نظر استرس دلایل زیادی برای سرگیجه می‌تواند وجود داشته باشد. از تغییر حالت نشستن و تراز نبودن گردن گرفته تا تغییر در رژیم غذایی که منجر به کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌شود.

۷. مشکلات گوارشی

اگر این مشکلات جسمانی را دارید، دچار اختلال استرس مزمن هستید

شاید از اطرافیانتان خیلی شنیده باشید که می‌گویند: "من معده عصبی دارم. " این عبارت به این دلیل که استرس بر همه جنبه‌های عملکرد معده و روده تأثیر می‌گذارد به یک توصیف متداول تبدیل شده است.

واکنش به تهدید ناشی از جنگ یا مسافرت با هواپیما به طور معمول هضم غذا را متوقف می‌کند. (بدن شما معتقد است که در آن لحظه موارد مهمتری برای مواجه شدن دارد)، به این ترتیب ممکن است ناهار شما در استخر اسید معده تان در حال انتظار برای هضم شدن باشد.

استرس هم چنین اغلب بر رژیم‌های غذایی و میزان فعالیت بدنی ما تأثیر می‌گذارد. از حالت تهوع و سوزش معده گرفته تا اسهال و یبوست، معمولاً این تغییرات ناشی از استرس هستند.

شما هنگام استرس، چه تغییرات فیزیکی را در بدنتان احساس می‌کنید؟


بیشتر بخوانید

راهکار‌هایی برای کاهش استرس‌های روزمره/زندگی را آسان بگیرید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار