به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، امین متولیان، معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور به عنوان میهمان ویژه مراسم هفتمین ویژه برنامه «از تبار قلم» با گرامیداشت روز قلم، گفت: مفتخریم در هفتمین ویژه برنامه «از تبار قلم» که به میزبانی استان یزد برگزار میشود، از چهار نویسنده ارزشمند استانهای یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان تقدیر کنیم و خدمات ادبی و پژوهشی این عزیزان را ارج نهیم.
او با اشاره به تجربه شکل گیری موفق انجمنهای ادبی در استان یزد به خصوص در کتابخانه وزیری، بیان کرد: انجمن ادبی کتابخانه وزیری یزد از ریشه دارترین محافل ادبی استان و کشور است که در ادوار مختلف، اثرات فرهنگی و ادبی ماندگاری به جای گذاشته است.
متولیان با تأکید بر لزوم ثبت آثار ادبی تولید شده در محافل ادبی در قالب آثار مکتوب، تصریح کرد: درخواستی که از اعضاء و دست اندکار محافل ادبی داریم این است که به سمت تولید اثر مکتوب حرکت کنند، این امر به مانا شدن محافل و آثار فرهنگی ادبی آنان کمک میکند.
معاون نهاد کتابخانههای عمومی همچنین با ابراز خرسندی از برگزاری برنامههای فرهنگی نظیر «از تبار قلم» بیان داشت: امیدواریم برگزاری چنین برنامههایی باعث انس بیشتر مردم با کتاب و کتابخانهها و شناخت هرچه بیشتر اقشار مختلف از اهالی قلم شود.
حسین مسرت، نویسنده و پژوهشگر برجسته یزدی نیز با قدردانی از نهاد کتابخانههای عمومی کشور به دلیل برگزاری آیینهایی همچون ویژه برنامه «از تبار قلم» اظهار داشت: پاسداشت کسانی که در حوزه علم، فرهنگ، و ادب ایران کار کردهاند، این باور را به نسل جدید میدهد که کوششهای آنان به بار خواهد نشست و در صورت استمرار تلاش، در یکجایی دیده میشوند.
او افزود: جامعه، چشمان بیداری دارد و این چشمان بیدار، کوششهای بسیار در حوزههای مختلف دانش و آگاهی را رصد میکند.
مسرت وضعیت کتاب و کتابخوانی را در سالهای اخیر در استان یزد مطلوب ارزیابی کرد و گفت: جا دارد از مدیریت دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی در سطح کشور و همکاران ایشان در استان یزد قدردانی کنم، به خصوص در بحث تکمیل و تجهیز کتابخانه مرکزی که باعث آبروی استان یزد شده و نوید بخش پیوند هرچه بیشتر اهالی علم و تحقیق با کتابخانههایی است که امکانات مدرن و ارزشمندی را در خود جای دادهاند.
او افزود: راه اندازی چنین مرکزی باعث شده بسیاری از اهالی قلم و نویسندگان به اهدای آثار خود به کتابخانه ترغیب و سبب غنای بیشتر منابع کتابخانهها شوند.
مسرت خاطرنشان کرد: بنده از دوران کودکی و نوجوانی به نوشتن متون ادبی علاقه وافری داشتم که این علاقه بعدها در دوران جوانی بنده را به عرصه روزنامه نگاری و نگارش مقاله کشاند و این امر سرآغازی شد تا نوشتن را به صورت حرفهای پی بگیرم.
این نویسنده و یزد پژوه همچنین به تألیفات متعدد خود اشاره کرد و گفت: تاکنون ۷۵ اثر علمی، ادبی و پژوهشی از بنده به چاپ رسیده و تا پایان امسال نیز ۵ اثر دیگر چاپ خواهد شد که شامل جلد سوم کتاب «یزد، یادگار تاریخ»، «پیوسته در تکاپو»، «سفرنامه تاجیکستان»، «تحفه فاتحیه» و «در بوته نقد» است.
مسرت در بخش پایانی سخنان خود خواستار نگاه جامع مسئولان فرهنگی کشور به حوزه کتاب و کتابخوانی شد و خاطرنشان کرد: با توجه به گران شدن کتاب در سالهای اخیر و اهمیت توسعه و غنای مخازن کتابخانههای عمومی، لازم است به شکلی برنامه ریزی شود که بودجه خرید کتاب برای کتابخانهها مورد توجه ویژه قرار گیرد، چراکه با وجود توسعه فناوریهای نوین و رشد فضای مجازی، کتاب جایگاه خود را از دست نداده و در کانون توجه عالمان، اهالی فرهنگ و کتابخوانان است.
در پایان بخش نخست هفتمین ویژه برنامه «از تبار قلم»، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان لوح سپاس علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور را به حسین مسرت، نویسنده و پژوهشگر مطرح یزدی تقدیم کرد.
ارتباط زنده با استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان و تقدیر از قاسم سیاسر، سیدعلی میرافضلی و پروانه ماندگاری، از نویسندگان برجسته این سه استان، از دیگر برنامههای نشست «از تبار قلم» هفتم به میزبانی استان یزد بود.
سلسله نشستهای «از تبار قلم» به همت نهاد کتابخانههای عمومی کشور و به مناسبت «روز قلم» در تیرماه امسال در استانهای مختلف کشور برگزار شد.
اهمیت و ارج گذاری به نویسندگان و اهالی فرهیخته دانش و نخبگان کشور به عنوان یکی از شاخصهای اقتدار فرهنگی، از مهمترین اهداف برگزاری این نشستها بوده است.
هفتمین نشست از سلسله نشستهای «از تبار قلم» به میزبانی اداره کل کتابخانههای عمومی یزد و با حضور مجازی نویسندگان، کتابداران، اعضای کتابخانه و اهالی کتاب و قلم از استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و یزد، در کتابخانه مرکزی یزد برگزار شد.
در این نشست از تلاشهای علمی و پژوهشی حسین مسرت، نویسنده و پژوهشگر برجسته یزدی به دلیل خلق آثار ارزشمندی در حوزه یزدشناسی و تاریخ یزد به ویژه کتاب «یزد؛ یادگار تاریخ» تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/و