به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران و همچنین معاون وزیر ارتباطات، فناوری و اطلاعات در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین ۴ سازمان هواشناسی کشور، سازمان نقشه برداری کشور، سازمان فضایی ایران و سازمان اکتشافات و نقشه برداری زمین با بیان اینکه برخی از مخاطرات از اثرات بسیار بالاتری برخوردار هستند و اثر این مخاطرات میتواند با مدیریت کاهش یابد، افزود: باید نقشآفرینی مناسبی را در این حوزه بر جای بگذاریم و تاکنون هم برخی از اقدامات و کارهای ارزشمندی در این حوزه صورتگرفته است.
او ادامه داد: با امضای تفاهمنامه امروز، این اقدامات مکمل یکدیگر هستند و برای جلوگیری از بحرانها این اقدامات باید در اولویت قرار گیرند.
براری توضیح داد: در حوزه پیشبینی و تشکیل سازمان هواشناسی هم تاکنون اقدامات ارزشمندی صورت گرفته و سازمان نقشهبرداری هم تمامی جادهها و خیابانها را در این حوزه ارزیابی کرده است.
این مقام مسئول گفت: سازمان زمینشناسی و همچنین سازمان نقشه برداری سازمان فضایی با همکاری یکدیگر و همچنین با در اختیار گذاشتن اطلاعات و دادههای خود میتوانند در این حوزه و مدیریت آن نقشآفرینی کنند.
او ادامه داد: امضای این تفاهمنامه کمک میکند که سهم مناسبتری را بتوانیم در این حوزه و هدایت آن به دست بیاوریم.
رئیس سازمان فضایی ایران تصریح کرد: باید اقدامات در این حوزه صورت گیرد، چراکه ما شاهد آن هستیم که در ۱۸ ماه گذشته ۳۰ میلیارد دلار ناشی از این مخاطرات خسارت وارد شده و این یک عدد بزرگ است و همکاری مناسبی برای کشور میطلبد تا بتوان بخشی از خسارتها را مدیریت کرد.
براری توضیح داد: تلاش میکنیم فضا را برای بخش خصوصی فراهم کنیم و در این حوزه بسترسازی لازم را ایجاد کنیم تا با استفاده بهینه از ظرفیتها بتوانیم خدمات حائز اهمیت در این حوزه را ارائه دهیم.
این مقام مسئول بیان کرد: سازمان فضایی تمام تلاش خود را در تولید دادهها ایجاد کرده و نقشآفرینی مهمی را در این حوزه ایجاد کرده است.
براری یادآور شد: در ۱۸ ماه گذشته سه میلیارد دلار ناشی از مخاطرات، خسارت وارد شده که این عدد بزرگی است و این در حالی است که ما ۱۰ ماهواره آنلاین و ۳۳ ماهواره آفلاین داریم که از طریق آن داده دریافت میکنیم.
او در پایان بیان کرد: اطلاعات ارائه شده میتواند در حوزه کشاورزی نقشآفرینی کند به طوری که ۲۰ درصد ارزشافزوده کشاورزی را در این حوزه ایجاد کرده و همین اطلاعات در کاهش آلودگی هوا هم بسیار مهم است؛ بنابراین باید تمامی اطلاعات را رصد کنیم.
انتهای پیام/