به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، معترضان خوزستانی برای چندمین شب پیاپی در چند شهر استان از جمله سوسنگرد مرکز شهرستان دشت آزادگان و برخی محلههای کلانشهر اهواز دست به اعتراض زدند.
در سوسنگرد معترضان با تجمع در مقابل فرمانداری دشت آزادگان خواستار استعفای فرماندار از سمت خود شدند و شعارهایی در خصوص عزل این مقام دولتی از مسند قدرت سر دادند.
حضور معترضان در سوسنگرد نسبت به سایر شهرها و به خصوص شبهای قبل از آن به شکل گسترده تری قابل مشاهده بود. دوشب پیش تصاویری از درگیری در این شهر منتشر گردید و تجمع کنندگان پس از پرتاب سنگ و مواد آتش زا به سمت نیروی انتظامی با شلیک تیرهای هوایی و گاز اشک آور مواجه شدند.
بیشتر بخوانید
علاوه بر سوسنگرد در محلههای اهواز از جمله «کوی مندلی» و «کوی علوی» نیز معترضان به خیابان آمدند. به گفته علی یکی از تجمع کنندگان حاضر در این اعتراضات مواردی از درگیری نیز وجود داشته، او در گفتگو با ما گفت: نیروی انتظامی بیشتر سعی داشت با آرام کردن مردم، آنها را به سمت خانهها هدایت کند، اما به هر حال اعتراضات مردم به حق است و آنها آب میخواهند.
در شهرهای کوت عبدالله، شاوور، حمیدیه، رامهرمز، ماهشهر، رامشیر، ایذه، ویس و شادگان نیز اعتراضات گزارش شده است.
اعتبارات در خوزستان گم میشوند!
حضور نیروهای انتظامی به منظور جلوگیری از گسترده شدن اعتراضات به سمت منازل مسکونی تاکنون به شدت قابل رویت بود و علی رغم جو شدید امنیتی در شهرهای خوزستان، اما تاکنون موارد مصدومیت معترضان و یا نیروهای پلیس به صورت رسمی از سوی مقامات منتشر نشده است و تصاویر شبکههای اجتماعی نیز حاکی از تشدید نشدن درگیری در سایر شهرها به جز اهواز، ایذه و سوسنگرد است.
معترضان اهوازی عمدتا از مناطق حاشیهای و فقیر نشین هستند که نه تنها به بی آبی، بلکه به بیکاری و ناکار آمدی مسئولان خوزستانی برای ایجاد اشتغال پایدار هم اعتراض دارند و به عقیده بسیاری از کارشناسان تجمعات در خوزستان فقط به مشکلات آبی نیست، بلکه انباشت مشکلاتی نظیر نبود امکانات رفاهی و نارضایتی از عملکرد دستگاهها مردم را به انجام چنین اقداماتی وا داشته است.
در خوزستان اگرچه علی رغم وجود رودخانههای خروشان و پر آب بسیاری از مردم از شمالیترین نقطه در اندیمشک و دهدز تا جنوبیترین نقطه در رامشیر، بندر ماهشهر و شادگان تشنه هستند، اما از کارکرد برخی مسئولان نیز رضایت ندارند.
فلاح یکی از اهالی خوزستان که در تجمعات شهرهای خوزستان نیز حضور یافته است، در گفتگو با خبرنگار ما میگوید: مردم در اعتراض به بی آبی به خیابانها آمدند، اما واقعیت آن است که در این استان اعتبارات به صورت میلیاردی گم میشوند و هیچ کس نیز پاسخگو نیست!
یکی دیگر از تجمع کنندگان در یکی از مناطق اهواز میگوید که ما اصلا مشکل آب نداریم بلکه من در حمایت از سایر معترضان آمده ام تا نسبت به این «فساد» و نبود امکانات نیز اعتراض کنم.
در رامهرمز برای اولین شب معترضان به خیابان آمدند و در شادگان نیز پس از ۲ شب آرام شهروندان مجددا در خیابانها حضور یافتند.
مهرشاد یکی از شهروندان رامهرمزی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه هر ساله به کشت شلتوک مشغول بوده، اما امسال به دلیل کم آبی خبری از کاشت برنج نیست، افزود: جیب هایم خالی شده و امیدوار بودم شاید امسال با شلتوک کاری پولی به دست آورم، اما بی آبی همه برنامه را بهم ریخته و هیچ اشتغال جایگزینی برای ما وجود ندارد تا امورات خود را بگذرانیم، حالا هم بسیاری از کشاورزان در تنگنا هستند.
او در ادامه گفت: اینها نتیجه سالها مدیریت ناصحیح و اشتباه در حوزههای کلان است، زیرا خوزستان مادر خرج ایران است و سرشار از نفت و گاز و صنایع عظیم پتروشیمی است، اما نفت را خام میفروشند و این صنایع بزرگ هرگز به مسئولیتهای اجتماعی خود نیز برای ایجاد اشتغال پایدار غیر نفتی به درستی عمل نکردند.
استان خوزستان دارای ۶۱ شهر است و اعتراضات در ۱۵ شهر این استان به وقوع پیوست.
علی رغم گذشتن ۷ روز از اعتراضات خوزستان، اما همچنان نیز نگرانیهایی از نفوذ گروههای فرصت طلب به صفوف مردم وجود دارد که از جمله آنها «حرکة النضال العربی لتحریر الأهواز» یا همان الاهوازی است. این گروه از سال ۸۴ تاکنون بیشترین عملیات تروریستی را علیه مردم استان خوزستان انجام داده که از جمله آنها بمب گذاری و تیراندازی در خیابان سلمان فارسی و همچنین حمله به کلانتریها و به رگبار بستن شهروندان در رژه نیروهای مسلح اهواز است که در نتیجه آن یک ۵ کودک ساله جان باخت.
اعتراضات خوزستان مورد حمایت اقشار مختلف مردم در سراسر کشور قرار گرفته، اما در این بین افرادی نیز قصد دارند که اعتراضات را با قومیتی کردن به حاشیه برده و آن را از مسیر اصلی خود منحرف نمایند، عملکردی که از نظر هر انسانی غیر شرافتمندانه است و باعث شده واکنشهایی نیز در شبکههای اجتماعی به دنبال داشته باشد.
از جمله احسان منصوری فعال سیاسی و اجتماعی که در واکنش به صحبتهای مسیح علینژاد کارمند دولت آمریکا (او در صحبت با یک شبکه انگلیسی که قصد داشت اعتراضات را قومیتی نشان دهد)، در شبکه اجتماعی توییتر گفته است: اگر در اعتراضات مردم همدیگر را بکشند، اینها سود میبرند و اگر پلیس بکشد یا بدون حل مشکل اعتراضات سرکوب شود، آنها از درد و رنج ما کاسبی میکنند.
در هر حال بسیاری از متخصصان و مردم، بی برنامگی مقامات سابق خوزستان را هم در این زمینه دخیل میدانند که علی رغم مشکلات گسترده استان، با انتصاب افراد ناشایست، زمینه را برای بحرانهای کنونی ایجاد کرده اند.
اما در پایان باید گفت وقتی به خوزستان و مسئولان بلند پایه استان در چند سال گذشته که نگاه می کنیم در می یابیم که این مشکلات،مشکلات امروز و یک ماه پیش نبوده و نیست و این سوال پیش می آید که آیا مسئولانی که آمدند و رفتند برای خوزستان و مشکلاتش چه کردند ؟
باید از استانداران سابق و سایر مقامات سابق خوزستان پرسید که آیا علی رغم دیدن مشکلات مردم این دیار، همچنان نیز شبها آسوده سر بر بالین میگذارند؟ اگر پاسخ آری است و بی توجه به آلام شهروندان این استان با خیال راحت زندگی خود را سپری میکنند، باید در وجدان آنها شک کرد.
انتهای پیام/ن
و به صدها قسمت تقسیم کنید
و همزمان در صدها نقطه در سراسر کشور کار رو شروع کنید
اینهمه پیر و جوان بیکار که حاضرن با اندک دریافتی و یا حتی صلواتی کار کنن
و اینهمه آب دریا
خشکسالی یعنی چی
اینا تنبلی و بی کفایتیه
ما تو استان فارس هم همین مشکل رو داریم ، بالادست رودخونه کر تو خشکسالی برنج میکارن و سوءاستفاده میکنن درحالی که پایین دست کاملا خشک شده
بجای حل کردن مشکلات بصورت ریشه ای فقط ادعا میکنیم و دروغ میگیم به مردم
تکلیف ونوری ها که مشخصه اما از اینوری ها انتظار دیگه ای داشتیم که متاسفانه همشون مردود شدن فرقی هم نداره از کدوم جناح باشن. یکی با سیاست های نادرست یکی با عملکرد اشتباه و یکی با سکوت در برابر رفتار نادرست و توصیه به تحمل اون
مرگ بر اسراعیل
مرگ بره ضد ولایت فقیه
مرگ بر فتنه گر
از هند .پاکستان .ایران .ترکیه و خیلی کشورها در دینا را در بر گرفته
میگویند جنگ جهانی سوم بخاطر اب خواهد بود
متاسفانه کشور ما .کشور خشک و کم باران بوده و حالا بدتر شده
هم وطن های گل جنوبی .صدایتون شینده شد
نگذارید ازش منافقین سواستفاده کنند و
کشور را به اشوب و تنش بکشند
الکی نیست که این همه کانال معاند بر علیه ما با هزینه عربستان وجود دارد
سر عقل بیایید و به دولت نارکارامد روحانی اجازه دهید
کاری کنند .در عیر اینصورت دولت منتخب
همه مشکلاتون را بر طرف خواهند کرد
کاری نکنید که به صرر وطن مان باشد
ایران زمین را به سوریه و عراق تبدیل نکنید که
پیشمانی فایده نخواهد داشت
آمدند د سدهای غیر اصولی وکارشناسی شده ساختند آب کارون را بردند در بیابان های اصفهان برای شرکت فولاد و کارهای غیر عقلانی چون اجازه کاشت برنج در سرزمین گرم و سوزان خوزستان دادند.درصورتی که دهه شصتی ها سالها دنبال برنامه کاشت گندم و جو دیم بودن و اجازهندادند. بعد از جنگ دزدها منابع مالی را در دست گرفتند و بارانت بازی و اختلاس منافع و مبابع مالی مردم را دزدیدند و هیچ دولتی تحقیق و وتفحص نکرد. حالا هم مردم تا صدایشان دربیاد اغتشاش گران و دشمنان خارجی و داخلی دست بکار شده تا دولت به این عنوان حق و حقوق مردم را نادیده و به حاشیه ببرد. اغتشاش گران را بگیرید و حق خوزستان را بدهید و مسولین بی کفایت را محاکمه کنید و مسببین طرح های غیر اصولی وکارشناسی.
بیشترین حجم آب را به سمت این نیروگاهها بردند. لذا بی آبی مردم و مزارع در استان خوزستان نمود پیدا کرد از طرفی مدتهای زیادی است که
هواشناسی دایما،. از کمبود بارشها خبر میدهد آیا نباید با یک برنامه ریزی درست جلوی بروز این مشکلات را میگرفتند ؟.
حسن روحانی میخواست با برجام آب خوردن مردمو حل کنه. نه تنها حل نکرد بلکه بیعاری دولتش روزبه روز. بر مشکلات اضافه
کرد .
باید مسئولین بی لیاقت رو مجازات کنیم
چون خیلی از بحران ها از جمله آب قابل پیش بینی است و اگر مسئولین وجدان داشتند برنامه ریزی به موقع صورت میگرفت...البته متاسفانه در بسیاری از نقاط ایران مسئولین بی لیاقت به صندلی ها تکیه زدند
اجازه دهید دولت منتخب کارش را کنند
دولت روحانی در حق کل ایران زمین کوتاهی کرده
به تظاهرات خاتمه دهید و
منتظر دستور فوری رییسی بمانید
همه مشکلات را برطرف خواهند کرد
تاریخ خوزستان از دوران عیلامی ها گرفته تا ورود لرها و بختیاری ها و عرب ها به این سرزمین و فتح الفتوحات اعراب در این منطقه تا جنگ خوزستان با بریتانیا و غیره و ذالک واقعا از اهمیت زیادی برخورداره.
قدر سرزمین خوزستان بخصوص مردم با تمدن این منطقه رو بدونیم. عرب و لر و بختیاری و فارس و لک و بندری های خوزستان همگیشان فرهنگ غنی دارند و دورانی از تاریخ رو با سختی گذرانده اند. خواهشا قدرشون رو بدونیم. من،فردی از سرزمین فارس از شهر قم دست تک تک خوزستانی هارو که برای پیشرفت خوزستان تلاش می کنند می بوسند.
درود بر لرهای خوزستان و اهلا یا اعراب الاهواز
تمام این مشکلات برمیگرده به انتخاب نادرست و به هر حال تجربه شده که به فردی رای بدهیم که بیشتر از ادعا کارنامه خوبی داشته باشه
تهران چی داره که باید تهران با منابع خوزستان آباد باشه و خوزستان نتونم از منابع خودش استفاده کنه
واقعا اگر مدرک به دستای مملکت توان حل مشکل رو ندارن
شرف داشته باشن بگن بلد نیستن 4 نفر از خارج بیارن مسئله رو ریشه ای حل کنند
شماها دارین با روان ملت بازی می کنید با این بلدم بلدم های الکی
ما همزمان هم برا سیل باید برنانه داشته باشیم هم خشکسالی
من شرمندتونم خداوکیلی نیاید بیرون خودتون که میدونید چه خبره.سانسور نکن yjc
تنها کاری که از این شیطان صفت ها و خبیث ها بر میاید
با پولهای عربستان .میخواهند وطن مان را به اشوب بکشند
خب خودتون تو این 40 سال یه کاری می کردید که کار به اینجاها نکشه.
اعتراض حق ماست. خودتون میتونید تو این گرما با بی آبی طاقت بیارین؟
این چه وضع اداره ی یک مملکته که تو 40 سال همه منابعش از بین رفته
یعنی هیچ نظری در مورد این خبر ندادن که نذاشتین؟
اب گل الود
کفتارها و تمساح ها منتظر
ای وای
شاید دلیل مشکلات انتخاب غیر منطقی شورا ها است.