سارق گوشی‌های تلفن همراه اعتراف کرد که در مدت ۴۰ روزی که از زندان آزاد شده ام هر روز ۵ تا ۶ گوشی می‌قاپیدم و به «زیزیگلو» می‌فروختم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،   ریشه یابی باند‌های زورگیری و گوشی قاپی در مشهد، کارآگاهان را به پادشاه خارجی مالخران گوشی‌های سرقتی رساند که پس از فرار از میان گلوله‌های پلیس، در مرز ایران و افغانستان دستگیر شد و راز ۳ هزار سرقت را فاش کرد.

به دنبال تاکیدات سردار تقوی (فرمانده انتظامی خراسان رضوی) و صدور دستورات ویژه به سلسله مراتب فرماندهی، برای مبارزه قاطعانه با زورگیری و گوشی قاپی در مشهد، گروه‌های تخصصی از نیرو‌های زبده پلیس وارد عمل شدند و به رصد‌های اطلاعاتی پرداختند. در این میان، جلسه‌ای کارشناسی برای تجزیه و تحلیل شگرد‌های سارقان و محیط‌های جغرافیایی جرم در کلانتری آبکوه به ریاست سرهنگ خواجه پور (رئیس کلانتری) برگزار شد و به این ترتیب گروه ورزیده‌ای از نیرو‌های تجسس و گشت‌های نامحسوس ماموریت یافتند تا با استفاده از اطلاعات مردمی، به ردزنی دزدان موتورسوار بپردازند. گزارش خراسان حاکی است، در حالی که نیرو‌های پوششی و گشت‌های آشکار و پنهان، حوزه استحفاظی کلانتری را به قرق خود درآورده بودند ناگهان خبر گوشی قاپی توسط یک موتورسوار جوان در بی سیم‌ها پیچید و بلافاصله گروه عملیاتی کلانتری عازم بولوار توس شدند. بررسی‌های مقدماتی نشان می‌داد موتورسوار جوان بعد از گوشی قاپی، تعادل خود را از دست داده و همزمان با واژگون شدن موتورسیکلت، با پای پیاده از صحنه حادثه گریخته است. ردیابی‌های ماموران انتظامی با استفاده از اطلاعات مال باخته و شهروندان، آنان را به سوی ساختمانی در حال احداث کشاند که مشخص شد سارق مذکور در آن مکان مخفی شده است؛ بنابراین نیرو‌های انتظامی با تدابیر امنیتی و کسب مجوز قضایی، وارد ساختمان شدند و سارق ۲۲ ساله را که تبعه کشور افغانستان بود در حالی به دام انداختند که هنگام فرار با چند تن از شهروندان نیز درگیر شده بود.


بیشتر بخوانید


با انتقال متهم و موتورسیکلت به کلانتری، بازجویی‌های تخصصی از وی زیرنظر سروان طیوری (رئیس تجسس کلانتری آبکوه) آغاز شد و بررسی‌ها نشان داد که موتورسیکلت مذکور نیز دارای سابقه است. همزمان با کشف چندین دستگاه گوشی تلفن همراه در بازرسی بدنی از این سارق تبعه خارجی، مال باختگان هم به کلانتری مراجعه و او را شناسایی کردند. ادامه تحقیقات بیانگر آن بود که سارق موتورسوار، گوشی‌های کشف شده را ساعاتی قبل از خیام، دستغیب و بولوار امام خمینی (ره) ربوده است. در همین حال گوشی قاپ ۲۲ ساله ضمن اعتراف به ده‌ها فقره سرقت گفت: ۴۰ روز قبل از زندان آزاد شده ام و هر روز بین ۵ تا ۶ گوشی سرقت می‌کردم و سپس آن‌ها را با توجه به نوع و مدل گوشی به مبلغ ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به فردی معروف به «زیزیگلو» می‌فروختم!

بنابراین گزارش، در پی اعترافات تکان دهنده این سارق جوان و با توجه به اهمیت موضوع، افسران ورزیده تجسس ادامه تحقیقات را به عهده گرفتند و با کسب مجوز‌های قضایی و دستورات محرمانه‌ای از سوی قاضی «فرهمندنیا» مخفیگاه مالخر گوشی‌های سرقتی را در خیابان پنجتن مشهد به محاصره درآوردند، اما «زیزیگلو» که متوجه حضور نیرو‌های انتظامی شده بود سوار بر موتورسیکلت از محل گریخت. در عین حال ماموران انتظامی در بازرسی از منزل وی تعدادی تبلت و گوشی‌های سرقتی را به همراه یک کیلوگرم مواد مخدر از نوع حشیش کشف و ضبط کردند. ادامه گزارش اختصاصی خراسان حاکی است، با فرار مالخر و اهمیت ویژه این ماجرا، پرونده مذکور با دستور سردار تقوی (رئیس پلیس خراسان رضوی) در اختیار کارآگاهان دایره مبارزه با جرایم خشن پلیس آگاهی خراسان رضوی قرار گرفت تا رسیدگی به آن به صورت تخصصی توسط افسران کارآزموده در دستور کار ویژه قرار گیرد.

به همین دلیل کارآگاهان با استفاده از تجربیات ارزنده سرهنگ جواد شفیع زاده (رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی) در حالی تحقیقات میدانی را برای دستگیری عوامل مرتبط با این پرونده گوشی قاپی آغاز کردند که مشخص شد برخی از سارقان و مالخران تحت تعقیب با دیگر باند‌های گوشی قاپی که پرونده‌های آنان در دایره مبارزه با جرایم خشن مورد بررسی‌های تخصصی قرار گرفته است ارتباط دارند. به گزارش خراسان، این گونه بود که عملیات کارآگاهان به سرپرستی سرهنگ «میش مست» وارد مرحله جدیدی شد و آنان موفق شدند چندین تن از سارقان حرفه‌ای و مالخران اموال سرقتی را دستگیر کنند. دراین میان مشخص شد بیشتر مالخران دستگیر شده، گوشی‌های سرقتی را به یک مالخر تبعه خارجی می‌فروشند که نقش پادشاه مالخران را بازی می‌کند. به همین دلیل کارآگاهان با استفاده از دستورات خاص و راهنمایی‌های قاضی بابایی (قاضی شعبه ۲۱۰ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد)، عملیات گسترده‌ای را برای ریشه یابی این پرونده آغاز کردند چرا که سرنخ‌های مهم از هر سو به این مالخر تبعه خارجی معروف به «آیت» می‌رسید.

پس از ۴۸ ساعت ردزنی‌های اطلاعاتی، بالاخره مخفیگاه وی در خیابان شهید رحیمی شناسایی شد و کارآگاهان با هدایت و نظارت مستقیم رئیس پلیس آگاهی، در حالی عملیات دستگیری وی را در دستور کار قرار دادند که بررسی‌های نامحسوس نشان می‌داد او قصد دارد حدود ۴۰۰ دستگاه گوشی سرقتی را به کشور افغانستان قاچاق کند! بنابراین گروه تخصصی کارآگاهان پس از محاصره مخفیگاه، به کمین او نشستند تا این که وی سوار بر یک دستگاه خودروی کوییک سفید رنگ وارد محل شد، اما در یک لحظه پدال گاز را فشرد و با مشکوک شدن به اوضاع از آن محل گریخت. کارآگاهان نیز بی درنگ به تعقیب وی پرداختند و پس از دادن اخطار‌های قانونی، ۷ تیر به سمت خودرو شلیک کردند. با اصابت گلوله ها، کنترل خودرو از دست وی خارج شد و با جدول حاشیه خیابان برخورد کرد، اما متهم از درون خودرو بیرون پرید و در تاریکی شب داخل کوچه پس کوچه‌های اطراف میدان بار نوغان گم شد.

در بازرسی از داخل خودرو، تعداد زیادی گوشی سرقتی کشف شد و خودرو نیز به پارکینگ پلیس انتقال یافت. براساس این گزارش، با فرار متهم، بلافاصله ردیابی‌های اطلاعاتی آغاز و مشخص شد که وی درحال حرکت به سوی مرز است تا از کشور خارج شود. به این ترتیب هماهنگی‌های انتظامی با پلیس تایباد و مرزبانی صورت گرفت و پادشاه خارجی مالخران هنگام فرار از ایران به چنگ قانون افتاد و روز گذشته به مشهد منتقل شد. این فرد در حالی به خرید بیش از ۳ هزار گوشی از مالخران اعتراف کرد که در بازرسی از منزل وی نیز دفترچه‌ای به دست آمد که مشخصات بیش از ۲ هزار و ۱۶۰ گوشی سرقتی در آن نوشته شده بود.

تحقیقات بیشتر برای افشای زوایای پنهان سرقت‌های گوشی در مشهد با صدور دستورات ویژه قضایی از سوی قاضی بابایی همچنان ادامه دارد و بررسی‌های پلیس با شناسایی ۳۰۰ شاکی نشان می‌دهد که هنوز دهلیز‌های ناشناخته‌ای در ماجرای پرونده‌های گوشی قاپی وجود دارد که کارآگاهان پلیس آگاهی در حال نورافکنی به این دهلیز‌های تاریک هستند.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۲۲:۱۴ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
این افراد تبهکار رو باید اعدام کرد