به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،موضوع کمبود آب چندین سال است حیات خوزستان را با مشکل رو به رو کرده و برای مردم این استان به بحران تبدیل شده و تاکنون چارهای توسط مسئولان برای آن اندیشیده نشده است.
به منظور پیگیری این موضوع به سراغ سازمان مدیریت بحران کشور رفتیم و از اقدامات صورت گرفته برای ساماندهی و حل مشکل بی آبی استان خوزستان با سخنگوی این سازمان به گفتوگو پرداختیم.
علی بختیاری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اقدامات و تمهیدات این سازمان برای برطرف شدن بحران آب در استان خوزستان، اظهار کرد: با دستور رئیس جمهوری و تأکید معاون اول رئیس جمهور و دستور وزیر کشور، هیاتی با اختیارات ویژه به استان خوزستان اعزام و جلساتی جهت بررسی مشکلات این استان برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه پیشنهادات جمع بندی شده در جریان سفر هیات ویژه به استان خوزستان در جلسه هیأت وزیران مطرح شد و به تصویب رسید، افزود: امسال با کاهش ۵۴ درصدی بارندگی در سطح کشور مواجه هستیم که برای کاهش آثار و تبعات این حجم کم بارندگی ها در مناطق مختلف، باید مدیریت شود.
بختیاری ادامه داد: برای حل وعبور از مشکلات موجود در استان خوزستان و تسهیل امور، مقرر شد تا ۲۰۰ میلیارد تومان برای تنش کاهش آب شرب در اختیار این استان قرار بگیرد.
وی افزود: به منظور کمک به رفع ریشهای مشکلات، به دولت پیشنهاد کردیم که هزار و ۳۶۷ میلیارد تومان برای سدهای مارد و چوئبده، به طور عاجل در نظر گرفته شود.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه ۳۰۰ میلیارد تومان برای کنترل روان آبها در سطح اهواز و همچنین ۱۹۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای خشکسالی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: ۱۰۰ میلیارد تومان برای آب خوزستان و پروژههایی که مشکلات آب کشاورزان را کمتر کند و ۷۰ میلیارد تومان برای آبیاری درختان در کانونهای ریزگرد و بحث آفاتی که در جنگلهای این منطقه به وجود آمده بود، در نظر گرفته و به دولت پیشنهاد شد.
وی افزود: از محل ۶ هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی که از گذشته برای کل کشور تصویب شده، مقرر شد با توجه به کاهش بسیار زیاد بارش در استان خوزستان و مشکلاتی که اکنون مطرح است، سهم واقع بینانهتر و موثرتری برای این استن در نظر گرفته شود.
بختیاری گفت: مقرر شد تا ۵۰ میلیارد تومان برای مشکلاتی که برای دامهای سنگین ایجاد شده بود و برای تامین آب برای تالابها و جبران خسارتی که در این بخش به مردم وارد شده، در اختیار هموطنان این استان قرار بگیرد.
وی افزود: امیدوارم تا با انجام این اقدام و اقداماتی که همکاران ما در سطح استان انجام میدهند، بتوانیم کاهش مشکلات مردم را شاهد باشیم.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه کاشت شلتوک در غیر از استانهای شمالی کشور ممنوع است، تصریح کرد: متاسفانه امسال حدود ۹۰ هزار هکتار از این محصول در استان خوزستان کشت شده و انتظار این است که در این باره هم کشاورزان و هم مردم عزیز خوزستان خویشتن داری کنند تا با همراهی در این بخش شاهد مشکلات کمتری را در استان باشیم.
وی افزود: بر اساس جمع بندیهای هیأت اعزامی به استان خوزستان مقرر شد تا تسویه کامل باقیمانده خسارتهای کشاورزان این استان از سیل گذشته در دستور کار فوری قرار گیرد.
بیشتر بخوانید
آماده باش مدیریت بحران به استانهای کشور در پی بارشهای روزهای آینده
انتهای پیام/
بارانی که سیل نشود و باعث خرمی و نشاط گردد
اتفاقاً مسئولین با زدن تونل باقیمانده آب کارون را هم به زاینده رود منتقل کردند (حتی با خوشحالی می گویند زاینده رود زنده شد)