برنج‌های نوبرانه مازندران چند روزی است با افزایش قیمت ۲۰ تا ۲۵ درصدی در مقایسه با پارسال وارد بازار شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، برداشت برنج‌های شمال به صورت رسمی از هفته گذشته شروع شده است و ۱۲۰ هزار شالیکار مازندرانی آرام آرام با طلایی شدن خوشه‌ها آن را برداشت و برای تبدیل به برنچ روانه شالیکوبی‌ها می‌کنند بررسی قیمت برنج در شالیکوبی‌های مازندران نشان می‌دهد هر کیلوگرم برنج ارقام محلی از ۲۹ تا ۳۲ هزار تومان قیمت دارد که در مقایسه با پارسال ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش قیمت را نشان می‌دهد.

برنج های نوبرانه و جدید مازندران اگرچه هنوز به شکل انبوه در بازار عرضه نشده است، اما به نظر می‌رسد حدود ۵ تا ۶ هزار تومان بیشتر از پارسال است.


این قیمت اگرچه به مذاق شالیکاران چندان خوش نمی‌آید و معتقد هستند قیمت ۲۹ تا ۳۲ هزار تومانی برای هر کیلوگرم برنج با افزایش هزینه‌های تولید چندان متناسب نیست، اما بسیاری از این کشاورزان با توجه به اینکه ذخیره‌های مالی خود را برای کشت برنج هزینه کرده اند اکنون به دلیل نیاز مالی و کاهش نقدینگی مجبور به فروش برنج با این قیمت هستند.

عزیزالله شهیدی فر رییس سازمان جهاد کشاروزی مازندران نیز معتقد است قیمت ۳۰ هزار تومانی برای هر کیلوگرم برنج نوبرانه کفاف مخارج شالیکاران را نمی‌دهد.

او با بیان اینکه هزینه‌های تولید برنج امسال افزایش زیادی داشته است، افزود: افزایش حدود ۵۰۰ درصدی قیمت سم و کود و افزایش هزینه‌های کارگری سبب شده است قیمت ۳۰ هزار تومانی که حدود ۳ تا ۵ هزار تومان بیشتر از پارسال است متناسب با هزینه‌های تولید نباشد.

رییس سازمان جهاد کشاروزی مازندران گفت: متوسط هزینه تولید برنج طارم پارسال ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان و فروش آن بین ۲۵ تا ۲۷ هزار تومان بود، اما هزینه‌های امسال قابل مقایسه با پارسال نیست.

شهیدی فر از دولت خواست حمایت‌های سال گذشته خود از شالیکاران مانند کنترل میزان واردات و جلوگیری از اختصاص ارز دولتی برای واردات برنج خارجی را امسال نیز ادامه بدهد.

او با بیان اینکه برنج‌های مازندران اکنون در بهترین شرایط خوشه دهی هستند، گفت: هیچ کمبود برنجی در مازندران نداریم و هرگونه زمزمه کمبود این محصول از طرف سودجویان و برای واردات خواهد بود.

۲۱۵ هزار هکتار از شالیزار‌های مازندران امسال زیر کشت برنج رفت و پیش‌بینی می‌شود حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن شلتوک برداشت شود.

انتهای پیام / ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بهروز
۰۱:۴۹ ۳۰ تير ۱۴۰۰
سلام ادب درست کشاورز ناراحته اما قشر کارگر کارمند دون پایه که حقوق ششمیلیون میگره ادم هستند باید برنج بخورند یک کارمند 4نفره باید تویکسال 200کیلو مصرف داره 150 کیلو برنج و50کیلو نیمه شکسته بخره مخلوطش بکنه استفاده بکنه حق کارگر کارمند دون پایه اینمدلی باشه نباید برنج بخورند کشاورزعزیز من ازکشاورزها سوال کردم تقریبا هزینه اش کیلویی 18هزارتومن میافته براش کیلویی هفت هزارتومن خدا برکت بده باید به قشرضعیفی گوش چشمی داشته باشیند تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۲ ۲۹ تير ۱۴۰۰
شمایی که معتقدید برنج گرون شده، آیا خبر دارید هزینه کارگر، قیمت کود و ماشین آلات و غیره چند برابر شده؟!!! چرا به این چیزها توجه نمی کنید؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۵ ۲۹ تير ۱۴۰۰
نون شده 1500 برنج که جای خودش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۹ تير ۱۴۰۰
دیدی ،، چه جالب
برنج ایرانی از سفره ایرانی پر کشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۸ ۲۹ تير ۱۴۰۰
هم کشاورز ناراضی است و هم مصرف کننده پول نداره قیمت زحمت کشیده کشاورز رو پرداخت کنه
چه اوضاعی شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۲۹ تير ۱۴۰۰
خیلیا حتی نمی تونن برنج تایلندی 12 هزارتومانی رو بخرن چه برسه برنج ایرانی کیلو 35 هزار توننی