به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، برداشت برنجهای شمال به صورت رسمی از هفته گذشته شروع شده است و ۱۲۰ هزار شالیکار مازندرانی آرام آرام با طلایی شدن خوشهها آن را برداشت و برای تبدیل به برنچ روانه شالیکوبیها میکنند بررسی قیمت برنج در شالیکوبیهای مازندران نشان میدهد هر کیلوگرم برنج ارقام محلی از ۲۹ تا ۳۲ هزار تومان قیمت دارد که در مقایسه با پارسال ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش قیمت را نشان میدهد.
برنج های نوبرانه و جدید مازندران اگرچه هنوز به شکل انبوه در بازار عرضه نشده است، اما به نظر میرسد حدود ۵ تا ۶ هزار تومان بیشتر از پارسال است.
این قیمت اگرچه به مذاق شالیکاران چندان خوش نمیآید و معتقد هستند قیمت ۲۹ تا ۳۲ هزار تومانی برای هر کیلوگرم برنج با افزایش هزینههای تولید چندان متناسب نیست، اما بسیاری از این کشاورزان با توجه به اینکه ذخیرههای مالی خود را برای کشت برنج هزینه کرده اند اکنون به دلیل نیاز مالی و کاهش نقدینگی مجبور به فروش برنج با این قیمت هستند.
عزیزالله شهیدی فر رییس سازمان جهاد کشاروزی مازندران نیز معتقد است قیمت ۳۰ هزار تومانی برای هر کیلوگرم برنج نوبرانه کفاف مخارج شالیکاران را نمیدهد.
او با بیان اینکه هزینههای تولید برنج امسال افزایش زیادی داشته است، افزود: افزایش حدود ۵۰۰ درصدی قیمت سم و کود و افزایش هزینههای کارگری سبب شده است قیمت ۳۰ هزار تومانی که حدود ۳ تا ۵ هزار تومان بیشتر از پارسال است متناسب با هزینههای تولید نباشد.
رییس سازمان جهاد کشاروزی مازندران گفت: متوسط هزینه تولید برنج طارم پارسال ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان و فروش آن بین ۲۵ تا ۲۷ هزار تومان بود، اما هزینههای امسال قابل مقایسه با پارسال نیست.
شهیدی فر از دولت خواست حمایتهای سال گذشته خود از شالیکاران مانند کنترل میزان واردات و جلوگیری از اختصاص ارز دولتی برای واردات برنج خارجی را امسال نیز ادامه بدهد.
او با بیان اینکه برنجهای مازندران اکنون در بهترین شرایط خوشه دهی هستند، گفت: هیچ کمبود برنجی در مازندران نداریم و هرگونه زمزمه کمبود این محصول از طرف سودجویان و برای واردات خواهد بود.
۲۱۵ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران امسال زیر کشت برنج رفت و پیشبینی میشود حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن شلتوک برداشت شود.
انتهای پیام / ک
برنج ایرانی از سفره ایرانی پر کشید.
چه اوضاعی شده