کرونا با پلاک های غیر بومی در حال پرسه زدن در محورهای کشور است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  این روزها، خبر‌ها در  جاده‌ها است، در ردّ ماشین‌های سبک و سنگینی که گفته بودند نباید بروند، اما رفتند، در همهمه پرشور سواحل دریای خزر که گفته بودند بسته است، اما باز ماند، در بازار‌هایی که از فرطِ جمعیت و هیاهو تنه به تنه هم می‌زدند مسافرانی که فقط می‌خواستند یک تک پا بیایند برای چلاندن خستگی هایشان، اما تعطیلات بود و چند روزی ماندند.

این روز‌ها خبر‌ها در بیمارستان‌ها است خبر‌های بدِ بد، تاخت و تاز مرگ‌های کرونایی در غربت، شمارش معکوس برای پایان زندگی کسانی که می‌دانستند اما نمی‌خواستند باور کنند سفر این روز‌ها طعم مرگ می‌دهد، نمی خواستند باور کنند این عمر گرانبها برای کار‌های واجب تری جز جوجه کباب کنار ساحل نیاز است، نمی‌دانم چرا می‌آیند، اما می‌دانم دانستن همه این‌ها علم غیب نمی‌خواهد، تعطیلات، سفر , کرونا مساوی است با مرگ، این را هم می‌دانم این تجربه تلخ هر بار تکرار می‌شود و چیزی که می‌ماند کوفتگی مسافرت است با رویا‌های برباد رفته، گریه‌های پنهانی باعث و بانی سفر، چشم‌های شماتت بار جاماندگان سفر.

کسادی گوش‌های شنوا در سونامی کرونایی

عید قربان که نزدیک شد همه منتظر موج دیگری از سفر‌ها بودند، همانند همه تعطیلات دیگر که برخی افراد بی خیال کرونا بار سفر را می‌بستند و یا با دور زدن محدودیت‌ها یا با جریمه خود را به شمال می‌رساندند، اما این بار اضافه کردن ۳ روز به تعطیلات سه روزه برای دو استان همجوار با شمال کشور خواب‌های خیلی ها را پریشان تر کرد، انگار همه می‌دانستند تعطیلی ۶ روزه پایتخت و استان البرز که ۲۴ درصد جمعیت کشور را در خود جای داده اند و بیخ گوش شمال هستند قرار نیست عاقبت به خیری به همراه داشته باشد.

دانشگاه علوم پزشکی مازندران در همان روز اعلام این خبر، این تعطیلات ۶ روزه را آسیب زا خواند و اعلام کرد تصور مردم از اینکه با سفر به مازندران از ابتلا به کرونا در تهران در امان خواهند بود تصوری اشتباه است اینجا شرایط بحرانی است.

سواحل خزر
گفتند اگر مسافران وارد مناطق پرتردد شوند آن وقت یا کرونا را سوغات می‌برند یا آن را به اهالی بومی اینجا سوغات می‌دهند، اما انگار گوش‌ها مدت‌ها است نمی‌شنوند این را جاده‌های مازندران هم با زبان بی زبانی به ما گفتند.

یک روز به آغاز تعطیلات مانده بود که تصاویر دوربین‌های نظارتی از ترافیک سنگین در هر دو محور متصل به پایتخت و استان البرز خبر دادند تصاویر و فیلم‌هایی شوکه کننده آن هم زمانی که هم استان مازندران، هم تهران، هم البرز، هم گیلان و هم گلستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.


بیشتر بخوانید:
مسافران شمال انگار نه نگران کرونا هستند نه نگران غرق شدن در دریا + فیلم


دلایل برخی مسافران که به کوچه علی چپ رفته اند نیزآنقدر مضحک بود که کرونا هم با شنیدنش ریسه می‌رفت، یکی حوصله اش سر رفته، یکی می‌گفت دیدن والدین از واجبات اخلاق است، چند ده نفر هم می‌گفتند ما خودمان صاحب خانه هستیم، ویلا داریم، می‌خواهیم به گلهایمان آب بدهیم، اما نمی‌دانستند دسته گلی را دارند به آب می‌دهند که آخرش می‌شود مرگ و افسوس ناتمام.

بی دردسر می‌آیند، با کرونا می‌روند

اهل شمال که باشی از دیدن خودرو‌های با پلاک غیر بومی که در کنار ساحل و جنگل و خیابان و پارک‌ها اتراق کرده اند چهار شاخ می‌برید قرار نبود این خودرو‌ها مسافر شمال باشند اما در حالیکه همه می دانند و می گویند کرونا در جاده‌های شمال رژه می‌رود این همه خودرو از کجا می‌آیند؟ انگار برخی ها گرفتار افعال معکوس برره‌ای شده اند، می‌گویند نروید می‌روند.

سرهنگ عبادی سرپرست پلیس راه مازندران می‌گوید: ماموران پلیس در همه ۶ محور ورودی استان مسقر هستند و از تردد خودرو‌های با پلاک‌های غیر بومی جلوگیری می‌کنند، اما برخی پلاک‌های غیر بومی متعلق به مازندرانی‌هایی هستند که هنگام تهیه مبایعه‌نامه پلاک خودرو را با نمره تهران ثبت کردند، یا اگرچه تهرانی هستند، اما قبل از اعمال محدودیت‌ها به مازندران آمده اند و ویلایی اجاره کرده اند و مانده اند و برخی‌ها هم اعضای کادر درمان بیمارستان‌ها هستند و مجبورند وارد استان شوند.‌

وی می‌گوید: بیشتر از ۱۰۰ نیروی پلیس در قالب ۳۰ واحد این محدودیت‌ها را اعمال می‌کنند و از ابتدای امسال تاکنون ۸۳ هزار و ۸۱۲ خودرو یا اعمال قانون  یا به مبدا باز گردانده  شده اند.

پلیس راه
سرپرست پلیس راه مازندران گفت: ترافیک چند کیلومتری که در نخستین روز اعمال محدودیت‌ها شاهد آن بودیم نشان از جدی بودن و سختگیری پلیس است و اینکه برخی‌ها اعلام می‌کنند پلیس گاهی چشمهایش را بر روی مسافران می‌بندد کم لطفی است.

درست می‌گوید بسیاری از افراد کم لطفی می‌کنند، مقصود مسافرانی است که با وجود همه این محدودیت‌ها بی ترس از کرونا باز بار سفر می‌بندند و با برخی دلایل مانند اینکه چند صد کیلومتر برای دیدن پدر و مادرشان آمده اند سعی می‌کنند پلیس را در مقابل شرایط عاطفی قرار دهند و راهی برای خود باز کنند.

برخی‌ها هم مسافرانی هستند که قبل از رسیدن به ایستگاه‌های پلیس از طریق راهنما‌های محلی راهی برای دور زدن محدودیت ها پیدا می‌کنند اما اگر خوش شانس نباشند بجای اقامت در کنار ساحل و جنگل، ۱۴ روز باید در بیمارستان بمانند.

مخوف مثل تعطیلات کرونایی

موج پنجم کرونا در مازندران از اواسط تیرماه آغاز شد و تعداد بستری شدگان و مرگ‌های کرونایی هم افزایش یافت در حالی که تعداد جان باختگان کرونایی در مازندران از اول تیرماه تا ۲۰ تیر کمتر از ۴ نفر در هر روز بود به ناگاه تعداد مرگ و میر‌های روند صعودی گرفت و تا ۱۸ نفر در روز هم رسید.

بر اساس آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از ابتدای تیرماه تا ۲۰ تیر ماه ۴۴ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان جان باختند اما در مدت ۱۰ روز تا انتهای تیرماه ۱۲۸ نفر جان خود را از دست دادند.

تعداد بستری شدگان کرونایی در مازندران نیز در نخستین روز تیرماه امسال ۳۱۵ نفر بود اما در پایان ماه این تعداد به ۲ هزار و ۱۲۶ بیمار رسیده است آماری که حکایت از وضع بحرانی در استان دارد و بخشی از این افزایش آمار‌ها ناشی از مسافرت‌های بی پایان در پایان هفته‌ها است.

کرونا
آمار دقیقی از مرگ یا ابتلای مسافران در دست نیست چرا که برخی از این افراد ناقلانی هستند که بدون علائم به سفر می‌آیند و در زمان مسافرت ناخواسته افرادی را درگیر می‌کنند و بعد از بازگشت گذرشان به بیمارستان می‌افتد، اما  سید رحیم سیدپور رئیس شبکه بهداشت و درمان نوشهر گفته بود ۵۰ درصد مراجعان که آزمایش کرونای آن‌ها مثبت شد از مسافران بوده‌اند مسافرانی که با رفت و آمد‌های خود و رعایت نکردن الزامات بهداشتی مردم را آلوده کردند.

نافرمانی پزشکی

مازندرانی‌ها روز‌های سختی را سپری می‌کنند و متاسفانه برخی‌ها بی خیال این روز‌های سخت بی مهابا برای مسافرت به شمال برنامه ریزی کردند آنانی که بستن راه‌های ورودی هم جلودارشان نبود و از راه و بیراه خود را به ساحل و جنگل رساندند تا به این باور برسیم که انگار قرار نیست دست از سر هم بر دارند، مسافران، تعطیلات، شمال، کرونا.

 صادقعلی رنجبر استاد دانشگاه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه با گذشت زمان و اپیدمی شدن چندباره کرونا، ترس اولیه از این ویروس هم کاهش پیدا کرده و شوک‌های اولیه کم اثر شده است، گفت: واکسیناسیون و تسلط پزشکی برای درمان این بیماری سبب شده است شکل ناامیدی از درمان که در ابتدای شیوع این بیماری وجود داشت اکنون کمرنگ شود.

او افزود: عقب نشینی رفتاری نسبت به رعایت اولیه شیوه نامه‌های بهداشتی در حال نهادینه شدن است چرا که وقتی دولت شرایط حاد کرونایی اعلام و مردم را به بستن کسب و کار و ماندن در منازل ترغیب می‌کند باید هزینه‌های مربوط به این توصیه‌ها را نیز پرداخت کند اما چون این اتفاق نمی‌افتد نوعی نافرمانی پزشکی از سوی برخی ها رقم می‌خورد.

 رنجبر ادامه داد: برخی افراد نافرمانی‌های پزشکی را در قالب برگزاری دورهمی‌های خانوادگی، تردد‌های غیرضروری و حضور در اجتماع نشان می‌دهند و وقتی فرهنگ عامه به سمت رعایت نکردن شیوه نامه‌های بهداشتی پیش می‌رود مسافرت رفتن با وجود ممنوعیت نیز در همین گونه رفتاری قابل تفسیر است.

او با انتقاد از برخی دوگانگی‌ها و تدابیر ناقص  مسئولان که حتی سبب به سخره گرفتن شیوه نامه‌های بهداشتی از سوی برخی مردم می‌شود، گفت: مسئولان بهداشتی وسایل حمل ونقل عمومی را یکی از آلوده‌ترین مکان‌ها برای انتقال ویروس می‌دانند اما همزمان با اعمال محدودیت برای تردد خودرو‌های شخصی، هیچ نظارتی بر سفر با قطار، اتوبوس و سایر وسایل نقلیه عمومی نمی‌شود و مسافرت با این وسایل آزاد است.

دکتر رنجبر
این استاد دانشگاه گفت: سطح رعایت همه شیوه نامه‌های بهداشتی به پایین‌ترین میزان خود رسیده است و افراد وقتی در جامعه با این نوع رفتار‌ها مواجه می‌شوند مسافرت رفتن خود را رفتاری خلاف آنچه در جامعه می‌بینند تصور نمی‌کنند.

 رنجبر با بیان اینکه میزان اعتماد به آموزه‌های پزشکی نیز کاهش پیدا کرده است، افزود: به دلیل برخی تناقض‌هایی که از ابتدای شیوع کرونا تاکنون دیده شده باور‌های عاملیانه در حال تسلط بر باور‌های علمی است.

وی  گفت: برخی‌ها هنوز معتقد هستند که استفاده از ماسک تاثیری در کنترل این بیماری ندارد چرا که در ابتدای شیوع کرونا مسئولان بهداشتی شستشوی مداوم دست‌ها و استفاده از دستکش را به عنوان راهکار مطرح کرده بودند و بعد‌ها مشخص شد این عامل تاثیر چندانی در کنترل این بیماری نداشته است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: برخی‌ها نیز با مشاهده حضور گسترده خارجی‌ها در تجمعاتی مانند مسابقات فوتبال جام ملت‌های اروپا به این نتیجه می‌رسند که واکسیناسیون ایمنی کامل برای افراد ایجاد می‌کند و حضور کسانی که واکسن زده اند در کنار سایر افراد خطرناک نیست به همین دلیل سفر را بی خطر می‌دانند.

 رنجبر با اشاره به اینکه برخی‌ها گرفتار بی تفاوتی اجتماعی شده اند، افزود: متاسفانه این رفتار‌ها حتی به بی تفاوتی برای سلامت خود فرد هم رسیده است.

مسافرت‌های ۶ روزه اگرچه پایان یافته است اما نگرانی همچنان ادامه دارد، پنج شنبه ۷ مرداد تعطیلات عید غدیر در پیش است، اما آیا در حالیکه شمار مرگ و میر‌های کرونایی در شمال هر روز در حال رکورد زدن است مسئولان به جر توصیه به سفر نکردن راهکاری برای سفر نرفتن دارند؟

گزارش : محمد حسین رمدانی
انتهای پیام / ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۷ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
تناقض در حرف وعمل مسئولان زیادهست بنابراین کسی باور نمی کند کرونا وجودداشته باشد
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۳:۰۸ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
کرونا فقط موقع مسافرت مردم مهم و خطرناک است ؟با تجمع مردم در متروها .اتوبوس ها وتاکسی هامهم نیست و مسولین نمی بینند.در مراسم ها و مناسبت های مذهبی کرونا نیست . در مراسم روز عرفه هم کرونا نبود .خجالت هم خوب چیزیه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
لطفا مدیریت غلط خود را به حساب مردم نگذارید
با این صحبتها فقط به دنبال این هستید که مردم رو مقابل همدیگر قرار دهید بیشتر مسافرتها به استان مازندران بوده استان گیلان مسافرزیادی نداشته ولی متاسفانه مردم بومی این استان در رعایت نکات بهداشتی و زدن ماسک خیلی ضعیف عمل میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
کاملاً نادرست و غلط گفتی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
عکس های چند روز اخیر رو در سواحل گیلان و جنگلهای گیلان جستجو کن. عکسی از قلعه رودخان در روزهای اخیر جستجو کن بعد مفت بگو..
United Arab Emirates
مملی
۱۲:۵۹ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
شوما که 6 واکسن دارید واکسن بزنید مثل بقیه ی کشو ها تا تو موج 5 و 6 و10 و 100 گیر نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۴ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
من که از اول اسفند 1398 که کرونا اومد دارم شیوه نامه ها رو مراعات می کنم و در هیچ دورهمی یا مسافرت یا مهمانی شرکت نمی کنم تا باری برای کشور نباشم چون حق الناس است و از حق الناس می ترسم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
ت فکر نمیکنیم مردم را متقاعد کند
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۱۱:۴۱ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
انسانی که انقدر خود خواه و چون دو زار توجیبش پول داره و به خودش اجازه میده بخاطر خوشی خودش واسه بقیه ایجاد خطر بکنه و مرگ زندگی بقیه واسش مهم نیست همون بهتر که بمیره تا بقیه در امان بمونن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
کاش بعضی از مردم آدم باشند نه حیوان چرا دود ندانم کاری اینها که ماسک نمیزنند در جامعه به چشم افرادی که رعایت میکنند برود آدم باشید ماسک بزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
اینترنت مارو وصل کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
تو هر کاری چند تا دلال بی انصاف باعث گرانی ها و مشکلات شده اند . قوه قضاییه باید با قاطعیت این زالوهای اقتصادی را قلع و قمع کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
امروز تو خبرها خواندم که نو کشورهای اروپایی اعترا۱ات به اینکه واکسن نمیخوان بزنن و یا مراکز واکسینوسیان را اتش زدن حالا تو ایران مردم باید دنبال واکسن بگردن واکسن نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
هی از کشورهای مختلف زنگ پشت زنگ و نامه پشت نامه که "شما چطور کرونا رو به این خوبی مدیریت کردید؟ تو رو خدا به ما هم بگید"...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
بی عرضگی دولت رو تقصیر ملت نزارید همه کشورهای دورو بر ما واکسن زدند از مسئولین ما همچنان در حال مزخرف گفتن هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
یعنی عراق و پاکستان و افغانستان و ... واکسن زده‌اند...؟؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
همش شده شل کن سفت کن نشدبرایک بارم شده جدی برخوردبشه
Spain
ناشناس
۱۰:۱۰ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
سه تا از دوستانم جدا جدا راحت رفتن و امدن .. هیچ کس بهشونم گیر نداد. الان م یکیشون کرونا گرفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
ما شمال زندگی می کنیم . به خدا همیشه مسافران زیادی در فروشگاهها مشغول خرید هستن . چند نفر با هم میان داخل فروشگاه و ما برای خرید روزانه خودمون دچار مشکل میشیم . آخرشم اینا باعث میشن کرونا بگیریم و بمیریم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
خدا لعنتشون کنه...
Finland
ناشناس
۱۰:۰۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
تنها راه انتقال پایتخت از تهران به اصفهان یا شیراز هستش دیگه اون موقع طرف از شیراز یا اصفهان نمیکوبید این همه راه رو بیاد بره شمال تهران به قول شما بیخ گوش شماله هر کی باشه وسوسه میشه دولت هم که عین خیالش نیست ۶ روز تعطیلی میزنه به حساب خب همه میخوان برن شمال جاده چالوس هم قفل میشه حالا بعد از کرونا ببینید چه ترافیکی خواهد شد تو این جاده چالوس و کلا جاده های شمال، تهران نباید پایتخت میشد اصلا جاش اینجا نیست روی گسل زلزله هم هست هر لحظه ممکنه یه زلزله شدید بیاد که فاجعه به بار بیاره دولتها خیلی بی فکر عمل میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
فقط اعمال قانون برای 812 خورو؟ما را گیر آورده اند یا خودشان را؟قطعا خودشان را گیر آورده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
داوطلبین ارشدی که عاقبت به خیر میشوند!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
اینترنت خوزستان رو وصل کنید
مردم رو جون به لب کردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
ما هنوز کودکیم و مغزمان به اندازه ی سن و هیکلمان رشد نکرده و از طفولیت خارج نشدیم که عاقلانه زندگی کنیم و سلامت رو فدای هوس نکنیم التماس کنیم و استغفار خدا این بیماری رو ریشه کن کنه همینطوری ، به متن دعای ندبه توجه کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
ملت خسته شدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
ایام محرم در پیشه ملت با مسافرت کاملاً به بیماری مبتلا میشن و میمیرین ولی در اجتماعات عزاداری کسی مریض که نمیشه هیچ در اون ایام کسانی که از کرونا فوت کردن زنده خواهند شد انشاءا...
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۸:۴۱ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
اگه مردم گوش شنوا ندارن ، مسئولین و تصمیم گیرنده های ما هم بی تدبیر و بی فکر و بی منطق عمل میکنن. میان ساعت منع تردد رو اعلام میکنن.این یعنی هر کسی میخواد بره شمال تا قبل این ساعت بره.خب جمعیت بسیاری هم کارمند دولت هستن و خیلی ها هم شغل آزاد دارن تو تهران که راحت میتونن قبل بسته شدن راه خودشونو به شمال برسونن و این وضع پیش بیاد. واقعا تاسف باره
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۸:۲۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
شما یه گوش شنوا و یک زبان صادق نشون بده، با مردم روراست باشن مردم هم گوش می کنن، چجوریه توی همین تعطیلات آقایون با خانواده سر از نوشهر و چالوس و اصفهان و مشهد و شیراز و ... در میارن، ماموریت اداریه یا سفر با اهل و عیال؟ یه سری از مسئولان هم توی این هاگیر و واگیر زدن توی کار سفر به کشورهای همسایه، قبول باشه زیارت اخوی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
با خواهش و التماس این مسافران نمی فهمند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۷ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
اگر روج و روان مردم سالم باشه بهتره کم کاری از شماست که واکسیناسیون را تمام نکرده اید ما که واکسن برکت را داریم به همه بزنید تولید را چند برابر کنید