به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، رشید حیدری مقدم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در نشست خبری اعضای ستاد مقابله با کرونا استان همدان، گفت: این آزمایشگاه به صورت روزانه ظرفیت انجام پنج هزار نمونه تست و آزمایش مرتبط با ویروس کرونا را دارد.
او اظهار داشت: هم اینک در استان همدان سه آزمایشگاه تست کرونا دارای مجوز فعالیت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود دارد که تمامی فعالیتها و آزمایشهای این سه مرکز مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی همدان قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره آخرین وضعیت همه گیری ویروس کرونا در این استان گفت: بررسی آمارها نشان دهنده روند افزایشی بیماران بستری و سرپایی مبتلا به کرونا از اول تیر امسال است به نحوی که شمار بیماران بستری در بیمارستانها از ۳۸۰ نفر در اول تیرماه با ۳۰۰ نفر افزایش به ۶۸۰ نفر در روزهای اخیر رسیده است.
حیدری مقدم تصریح کرد: همچنین شاخص سرایت پذیری ویروس کرونا در استان همدان از ۹۳. درصد به ۱.۳۲ درصد افزایش یافته که مهمترین علت این طغیان همه گیری نیز با ۶۱ درصد تماسهای درون خانگی و ۳۸ درصد شرکت در اجتماعات است.
او افزود: یکی از مهمترین دغدغههای دانشگاه علوم پزشکی همدان تامین واکسن مورد نیاز برای گروههای هدف است که پیگیریهای انجام شده منجر به تسریع روند واکسیناسیون افراد در استان شده به نحوی که شمار زیادی از جمعیت هدف براساس اولویتهای اعلام شده در سطح استان همدان علیه ویروس کرونا واکسینه شده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه تاکنون ۲۰۸ هزار دوز واکسن در استان تزریق شده است، گفت: ۸۵ درصد فوتیهای کرونایی این استان بیش از ۷۰ سال سن داشته اند، ضمن اینکه در صورت واکسینه کردن افرادی بالای ۶۰ سال موجب کاهش ۹۵ درصد مرگ و میر براثر ابتلا به کرونا میشود که البته تاکنون ۷۲ درصد افراد بالای ۷۰ سال در استان همدان علیه ویروس واکسینه شده اند.
به گفته حیدری مقدم، برای تسریع روند واکسیناسیون افراد و پیشگیری از تجمع و ازدحام مراجعه کنندگان، اختصاص ۱۳ محل جدید برای واکسیناسیون در ستاد کرونا استان همدان مصوب شده که برهمین اساس کار تزریق واکسن از فردا (دوشنبه) در تالار قرآن شهر همدان نیز آغاز میشود.
او گفت: ۷۰ درصد بیماران سرپایی، بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در استان همدان را جمعیت شهری و ۳۰ درصد نیز جمعیت روستایی تشکیل میدهند که البته در روزهای اخیر این روند با کاهش میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در حاشیه شهرها و روستاها در حال تغییر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه نگران بروز موجهای جدید همه گیری کرونا هستیم، افزود: تزریق واکسن ایرانی برکت از سه هفته پیش در استان آغاز شده است.
حیدری مقدم اضافه کرد: تزریق واکسن به طور ۱۰۰ درصد ایمنی ایجاد نمیکند و با ایجاد یک ایمنی نسبی شرایط مناسب را برای زندگی اجتماعی فرد فراهم میکنکد که البته رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی همچنان برای همه افراد حتی دریافت کنندگان واکسن نیز ضروری است.
از مجموع ۱۰ شهرستان استان همدان پنج شهرستان همدان، اسدآباد، ملایر، نهاوند و کبودراهنگ در وضعیت قرمز، شهرستانهای تویسرکان، بهار، درگزین و رزن در وضعیت نارنجی و شهرستانهای فامنین در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ا