به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از دیلی میل، کلسترول بالا یکی از دلایل بروز بیماریهای مختلف همچون بیماریهای قلبی- عروقی است. با این حال، تحقیقات جدید دانشمندان ابعاد دیگری از تاثیرات مخرب کلسترول بالا را بر سلامت انسان نشان میدهد.
بر این اساس، یافتههای دانشمندان انگلیسی نشان میدهد سطح بالای کلسترول خون در میانسالی خطر ابتلا به زوال عقلی و آلزایمر را در کهنسالی افزایش میدهد. محققان در این تحقیقات بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار فرد بالای ۴۰ سال را به مدت ۲۳ سال مورد مطالعه قرار دادند.
از ۹۵۰ هزار فردی که از سطح کلسترول بد پایینی برخوردار بودند تنها ۲.۳ درصد آنها در کهنسالی به آلزایمر و زوال عقلی مبتلا شدند. در مقابل، با افزایش سطح کلسترول بد خون، خطر ابتلا به این دو بیماری در افراد افزایش یافت. این مطالعه که یکی از بزرگترین تحقیقات انجام شده در این زمینه است حاکی از فواید سطح پایین کلسترول خون در کاهش خطر ابتلا به زوال عقلی و آلزایمر است.
زوال عقلی (dementia) یک اختلال مزمن بوده و درپی تخریب پیش رونده کارکردهای شناختی بروز میکند و در آن فرد به دلیل آسیبهای ناشی از افزایش سن دچار تغییر شخصیت، اختلال در حافظه و مشکلات روانی میشود. شایعترین نوع زوال عقلی آلزایمر است.
براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، نزدیک به ۵۰ میلیون نفر در جهان به زوال عقلی مبتلا هستند که سالانه چند میلیون نفر به این میزان افزوده میشود. آلزایمر رایجترین نوع زوال عقلی است که ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد را تشکیل میدهد.
زوال عقلی یکی از دلایل اصلی ناتوانی و وابستگی به دیگران در میان افراد مسن در جهان است. متاسفانه این بیماری نه تنها باعث آسیبهای جسمانی و روانی به خود بیمار شده، بلکه باعث فشار به نظام سلامت و نیز خانواده بیمار میشود.
رایجترین علائم زوال عقلی شامل موارد ذیل است:
۱- فراموشی
۲- عدم درک درست از گذشت زمان
۳- گم شدن در مکانهایی که قبلا بیمار آنجا را میشناخته است.
۴- فراموشی وقایع و یا نام افراد
۵- گم شدن در خانه
۶- داشتن مشکل در روابط با دیگران
۷- نیاز به کمک دیگران برای انجام امور شخصی
۸- تغییر رفتار برای مثال پرسیدن مداوم یک سوال
۹- در موارد شدید نشناختن اعضای خانواده
۱۰- مشکل در راه رفتن
۱۱- پرخاشگری و اعمال خشونت
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/