به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، امرالله مردانی دبیر شورای سلامت اهواز با اشاره به افزایش مراجعان به مراکز جامع سلامت این شهر برای انجام تست PCR گفت: در حال حاضر تعداد مراجعان روزانه به این مراکز ۸۰۰ نفر در روز است که نسبت به هفته گذشته دو برابر شده است و اگر روند افزایشی مبتلایان ادامه دار باشد قطعا اهواز وارد پیک چهارم بیماری میشود که این موضوع بسیار نگران کننده است و از شهروندان انتظار داریم که رعایت نکات بهداشتی را جدی بگیرند.
او با بیان اینکه کار تست گیری از مبتلایان در مراکز منتخب سطح شهر اهواز در حال انجام است و تیمهای رهگیری در قالب طرح شهید سلیمانی کار بیماریابی را برعهده دارند، افزود: رعایت اصول بهداشتی در شرق اهواز به میزان ۶۵ درصد است و این میزان در حاشیه شهر کمتر است که از مردم انتظار داریم برای جلوگیری از انتشار کرونا از سفر رفتن و دورهمیهای خانوادگی پرهیز کنند.
مردانی بیان داشت: در صورت قطعی مکرر برق، زنجیره سرد مخازن انبار واکسن قطع میشود و واکسنها خراب میشوند بنابراین باید برق این مراکز قطع نشود که خوشبختانه تاکنون برق این مراکز قطع نشده است و واکسنی که از زنجیره سرد خارج شد تنها یک ساعت برای تزریق آن زمان داریم لذا از واجدان شرایط انتظار داریم که هر چه سریعتر نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
رییس مرکز بهداشت شرق اهواز با اشاره به اینکه هر ویال واکسن برای تزریق به ۱۰ نفر است تصریح کرد: ما معمولا حداقل زمان بین ۲ نوبت واکسن را اعلام میکنیم، اما اگر فاصله بین ۲ دز واکسن چند روز بیشتر شود مشکلی ندارد و شهروندان از این بابت نگران نباشند.
او گفت: ۲ هفته بعد از دز دوم ایمنی در بدن حاصل میشودو افرادی که دز اول خود را دریافت کردند نباید رعایت اصول بهداشتی از جمله ماسک زدن را کنار بگذارند، زیرا ایمنی بعد از دز دوم حاصل میشود و تزریق واکسن شاید از ابتلا به بیماری جلوگیری نکند، اما تا ۹۹ درصد از بروز مرگ جلوگیری میکند. در شرایط موجود اولین واکسنی که به دست ما میرسد بهترین واکسن است و از مردم و گروه سنی سالمندان تقاضا داریم در تزریق واکسیناسیون کوتاهی نکنند.
این مقام مسئول اظهار داشت: تاکنون بیش از ۱۱۰ هزار دز واکسن در شرق اهواز تزریق شده است و ما اکنون روزانه بیش از پنج هزار دز واکسن به شهروندان تزریق میکنیم در حالی که ظرفیت تزریق هشت هزار دز واکسن در روز را داریم.
مردانی افزود: تاکنون هفت هزار دز واکسن برکت در اهواز تزریق شده و هر چه به جلوتر میرویم استقبال مردم از این واکسن بیشتر میشود و سوش غالب در دنیا کرونای دلتا یا همان نوع هندی است و سرعت سرایت این ویروس از یک بیمار به بیمار دیگر نسبت به نوع انگلیسی چندین برابر بیشتر است همچنین دوره کمون آن نسبت به ویروسهای قبلی کوتاهتر است یعنی بیمار سریعتر به حالت بالینی و بستری کشیده میشود.
او گفت: بر خلاف ویروس نوع انگلیسی آبریزش بینی در ویروس دلتا بسیار زیاد، اما از بین رفتن حس چشایی و بویایی در آن کمتر است لذا به محض بروز این علائم باید به مراکز بهداشتی مراجعه کنیم. در شرایط موجود هرگونه علائمی مثل سرماخوردگی کرونا بوده مگر خلاف آن ثابت شود.
دبیر شورای سلامت اهواز عنوان کرد: هنوز عدهای از مردم به خصوص در شهرستانهای کوچکتر تمایلی به زدن واکسن ندارند که لازم است با اطلاع رسانی مطلوب و انجام کارهای فرهنگی سطح سواد سلامت مردم را در این زمینه بالا ببریم، زیرا کشور هزینه بسیار زیادی برای خرید واکسن انجام میدهد.
این مقام مسئول ادامه داد: روزانه از ادارات، بانکها و بازار سرکشی میکنیم و در صورت رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی به فرد و صنف مربوطه اخطار دادیم. از طرفی ما انتظار داریم که مدیران نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی جدیتر باشند، زیرا در بین مردم به عنوان یک الگو به شمار میروند.
به گفته او بیشترین موارد ابتلا به بیماری در اهواز از نشستهای خانوادگی است و انتظار داریم که مردم این موضوع را جدی بگیرند تا بتوانیم بیماری را مدیریت کنیم و واکسیناسیون بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ راننده تاکسی و اتوبوسهای درون شهری از دیروز آغاز شد و طبق مصوبه وزارت بهداشت واکسیناسیون نیروهای پلیس راهور و معلمان در دستور کار قرار گرفته است.
مردانی بیان کرد: خیز جدید بیماری در اهواز و استان در کمین است و هر لحظه ممکن است وارد موج جدیدی شویم مردم نباید عادی انگاری را در جامعه رواج دهند. ماسک زدن و فاصله گذاری اجتماعی در بحث مقابله با کرونا بسیار مهم است که انتظار داریم به خوبی رعایت شود.
انتهای پیام/م