به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی جعفرزاده مجری طرح عظیم خط لوله نفتی گوره-جاسک با حضور در شبکه خبر اظهار کرد: اجرای طرح خط لوله گوره-جاسک از تابستان سال ۹۸ آغاز شده که متشکل از هزار کیلومتر خط لوله و پنج ایستگاه تلمبه خانه است.
او افزود: خطوط انتقال برق، پستهای برق و ترمینال انتهایی از دیگر مواردی هستند که در این طرح احداث شدهاند.
مجری طرح عظیم خط لوله نفتی گوره-جاسک بیان کرد: در حالی که تکمیل این طرح حدود ۲ سال به طول انجامید، چند روز گذشته اولین کشتی صد هزار تنی توسط این خط لوله جهت صادرات بارگیری شد.
جعفرزاده ادامه داد: این طرح سریع ترین، بزرگترین و ایرانیترین طرح شرکت ملی نفت و وزارت نفت بوده است، به طوری که بیش از ۹۵ درصد قطعات و شرکتهای حاضر در این طرح ایرانی بودهاند.
او تصریح کرد: این طرح از زمان آغاز تا پایان بیش از ۲۰ هزار اشتغال پایدار ایجاد کرده است.
مجری طرح عظیم خط لوله نفتی گوره-جاسک ابراز کرد: افتتاح طرح گوره- جاسک باعث گسترش چشم گیر صادرات نفت در منطقه شرق تنگه هرمز شده است به طوری که روند انتقال را سریعتر و آسانتر میکند.
جعفرزاده مطرح کرد: همچنین هزینه صادرات نفت از طریق این خط لوله برای هر دو طرف معامله نسبت به خط لولههای موجود کمتر است.
او عنوان کرد: در طول ساخت این پروژه، برخی تحریمهای ظالمانه و یک طرفه بر علیه جمهوری اسلامی اعمال شد که پیشبرد راه را سخت و دشوار کرد، اما تولید داخل پای کار آمد و مانع از افت سرعت پیشرفت این طرح شد.
مجری طرح عظیم خط لوله نفتی گوره-جاسک گفت: پس از اعمال تحریمها، لولهها و قطعاتی که توسط تولیدکنندگان داخلی تولید شدند، بسیار با کیفیتتر و با دوامتر از نمونههای مشابه خارجی عمل کردند.
جعفرزداه اظهار کرد: تسهیل سازی در دسترسی به نفت ایران، کاهش هزینه انتقال نفت و افزایش سرعت انتقال از مهمترین مزایای افتتاح این خط لوله بوده است.
او افزود: طرح گوره-جاسک در بدترین و سختترین شرایط اقتصادی ساخته شده و به مرحله بهره برداری رسید.
مجری طرح عظیم خط لوله نفتی گوره-جاسک بیان کرد: بیماری کرونا در زمان ساخت خط لوله شیوع پیدا کرد، اما مهندسان و کارکنان این طرح با رعایت تمام شیوه نامههای بهداشتی اجازه ندادند که یک ساعت بهره برداری به تاخیر انداخته شود.
انتهای پیام/