به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر تصریح کرد: امروز میزان مصرف برق به ۶۶ هزار و ۸۸۷ مگاوات رسید که در طول تاریخ صنعت برق کشور بی سابقه بوده است رکورد مصرف برق سال گذشته حدود ۵۸ هزار مگاوات بوده است.
او افزود: به دلیل کم بارشی از نیروگاه های برقآبی استفاده نمی شود و اکنون توان تولید برق کشور ۵۴ هزار مگاوات است و ۱۲ هزار مگاوات اختلاف را باید با مدیریت مصرف جبران کنیم.
رجبیمشهدی تصریح کرد: ظرفیت تولید بزرگترین نیروگاه کشور ۴۵۰۰ مگاوات است و امروز به میزان سه نیروگاهی که نداریم مازاد مصرف داشتیم.
او بیان کرد: امروز بر اثر حوادثی که پیش آمد ۵ نیروگاه را به دلیل نقص فنی از دست دادیم ۳ نیروگاه در خوزستان، یکی در اردبیل و یکی هم در تبریز از مدار خارج شده بودند که بعد از ظهر به مدار وارد شدند.
این مقام مسئول گفت: در شرایط حداکثر مصرف قرار داریم و در برخی مناطق کشور قطعی برق برنامه ریزی شده داشتیم. ۱۹۰۰ مگاوات خاموشی در بخش خانگی داشتیم اما مناطق گرمسیر را در اولویت تامین برق قرار داده ایم.
سخنگوی صنعت برق گفت: طبق پیش بینی های هواشناسی تا چهارشنبه هوای گرم در کشور پایدار است بنابراین احتمال بروز مشکل در شبکه برق کشور وجود دارد و باید در مصرف برق صرفه جویی شود.
او ادامه داد: ۴۰ درصد از مصرف برق به وسایل سرمایشی مربوط می شود. به ازای هر یک درجه کاهش دما هزار و ۵۰۰ مگاوات از مصرف کم می شود بنابراین با گذشت روزهای گرم از هفته آینده شرایط بهتری خواهیم داشت.
سخنگوی صنعت برق گفت: مقرر شده که صنایع سیمان در شیفت کاری شبانه با ۷۰ درصدظرفیت و در روز با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت داشته باشند.
این مقام مسئول گفت: برخی قطعی ها ناشی از حوادث در شبکه توزیع بوده و زود برطرف شده است.
رجبی مشهدی تصریح کرد: برق برخی مراکز پرمصرف اداری و تجاری هم با اطلاع قبلی قطع شد.
رجبی مشهدی گفت: براساس قانون، مشترکانی که دو برابر بیش از الگو مصرف کنند، میزان برقمصرفی مازاد بر دوبرابر الگو را می بایست با هزینه ای معادل برق حاصل از انرژی های تجدیدپذیر پرداخت کنند.
او با بیان اینکه امروز ۸۰ مگاوات دیزل اضطراری در تهران به منظور کمک به شبکه برق وارد مدار شد، افزود: در صورت مدیریت مصرف برق، تنظیم کولرهای گازی روی ۲۵ درجه و قرار دادن کولرها آبی روی دور کند، می توانیم از بروز خاموشی احتمالی جلوگیری کنیم.
در ادامه غزلی مدیرکل آبفای کشور در خصوص وضعیت آب پشت سد ها تصریح کرد: امسال ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش بارش داشتیم همچنین بارش ها ۳۵ درصد نسبت به دوره بلندمدت کاهش یافته است.
او ادامه داد: آب ورودی به سدها کاهش ۵۰ درصد داشته است. ۳۰ درصد هم حجم مخازن سد ها کمتر شده است. در حال حاضر مخازن سدها کمتر از ۵۰ درصد آب دارد.
این مقام مسئول گفت: امسال ۳۰۴ شهر در معرض تنش آبی هستند یعنی میزان مصرف آب در این شهرها بین ۱۰ تا ۳۰ درصد از تأمین آب پیشی گرفته است.
مدیرکل آبفای کشور با اشاره به مصرف بالای آب در کشور بیان کرد: در برخورد با مشترکین پرمصرف آب خلاء قانونی وجود دارد و طبق قانون نمیتوانیم آب را به مدت زیادی قطع کنیم.
او تاکید کرد: تعرفه آب در ایران جزء ارزان ترین تعرفههای دنیا است.
انتهای پیام/