به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم در بازدید از موزه سنگ یاقوت قم گفت: در حال حاضر حجم عظیمی از سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی به صورت خام از کشور خارج میشود و ایجاد چنین مجموعهای، موجب فرآوری سنگهای قیمتی و جلوگیری از خامفروشی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم ادامه داد: تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی و صادرات آن به کشورهای دیگر، علاوه بر حفظ منابع کشور، نقش بزرگی در تولید ناخالص ملی خواهد داشت.
ارجمندی با بیان اینکه ایجاد موزه سنگ، آموزشگاه تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی، ایجاد نمایشگاه و فروشگاه عرضه انگشتر و زیورآلات سنتی در کنار هم و به صورت یک مجموعه واحد، اقدام بسیار ارزشمندی است، افزود: راهاندازی یک فروشگاه صنایعدستی و استفاده از فضای مجازی برای بازاریابی میتواند مقدمهای برای کسبوکار پرسود باشد.
در این بازدید مدیر موزه یاقوت کویر،عنوان کرد: حدود ۱۱۰۰ قطعه از زیباترین کانیهای قیمتی و نیمهقیمتی در موزه یاقوت کویر نگهداری میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم با بیان این که حدود ۸۰درصد سنگهای این مجموعه مربوط به معادن ایران و بقیه متعلق به معادن خارج از ایران است، ادامه داد: بخشی از سنگها مانند باریت، زئولیت، کائولن، عقیق، ژاسپر، ژیپس، هماتیت، گارنت و اپیدت متعلق به معادن ایران و سنگهایی مانند بیسموت، سیترین، آمیتیست، زمرد، یاقوت و ... متعلق به معادن کشورهای دیگر است.
انتهای پیام/ح