محمد حسنی سعدی سخنگوی بورس کالای ایران در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با دلایل افزایش قیمت سیمان در بورس کالا اظهار کرد: بورس کالا هیچ مداخلهای در افزایش قیمت سیمان ندارد و صرفا عرضه و تقاضاست که قیمت را در بورس کالا مشخص میکند. بر اساس تقاضا صنایع و تولیدکنندگان سیمان، بورس کالا محصول سیمان را پذیرش کرد و در موارد متعدد عرضه شد.
این مقام مسئول گفت: متاسفانه با توجه به قطعی برق صنایع سیمانی کشور، عرضه این محصول محدود شد و با تقاضا بیش از عرضه، قیمت جهش پیدا کرد که البته برخی از این معاملات به دلیل ظنی که در قیمت کشف شده وجود داشت مورد تایید قرا نگرفت. اما طبیعی است که در هر بازاری با کاهش عرضه و ثبات تقاضا قیمتها رشد خواهد کرد.
حسنی سعدی در ادامه افزود: در رابطه با شائبهای که در رابطه با عملیات توزیع از طریق عاملهای سنتی سیمان طرح میشود. میتوان گفت صنعت سیمان کشور بر اساس سیستم توزیع سنتی که بر اساس قیمت دستوری دولت بود، ضررهای زیادی کرد و از طرفی هم در نهایت سیمان با آن قیمتی که دولت تعیین میکرد به دست مصرف کننده نمیرسید.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: یعنی تولیدکنندگان از منافعی که در کشف واقعی قیمت سیمان بود محروم میشدند و با قیمتی بسیار پایینتر از بازار آزاد، سیمان را به فروش میرساندند و از سوی دیگر مردم و مصرف کنندگان واقعی سیمان را با قیمت واقعی دریافت نمیکردند. این موضوع طبیعت قیمت گذاری دستوری است که سبب متضرر شدن صنایع سیمانی بود به همین دلیل متقاضی پذیرش در بورس کالا شدند.
بیشتر بخوانید
حسنی سعدی در رابطه با خرید خرد تر سیمان در بورس کالا گفت: محصول سیمان در بورس کالا با مقیاس ۱۰ تن نیز به فروش میرسد که مناسب متقاضاکنندگان خرد هم هست. کمتر از ۱۰ تن از نظر امکان حمل با مشکل بر میخورد، زیرا که باید بار یک کامیون تکمیل شود. برای این منظور کف ۱۰ تن در نظر گرفته شده است و کمتر از این مقدار معقول نیست و خیلی از متقاضیان در بورس کالا همین خریداران خرد بوده اند.
این مقام مسئول در رابطه با جسله وزارت صمت برای خروج سیمان از بورس کالا گفت:در این جلسه نمایندهای از بورس کالا دعوت نشده بود و از محتویات جلسه مطلع نیستیم. شنیدهها حاکی است که قرار است کار گروهی در این زمینه تشکیل شود.
انتهای پیام/