به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،بهمن مرادنیا استاندار کردستان در جلسه ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان در چهل و چهارمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: ثبت جهانی هورامان موجب توسعه گردشگری و رونق اقتصادی در استانهای کردستان و کرمانشاه خواهد شد و سبب میشود ما از کمکهای بین المللی در همین راستا استفاده کنیم و قطعا توسعه این منطقه را به دنبال دارد.
او افزود: ثبت جهانی هورامان نشان دهنده قدمت تاریخی و آثار ارزندهای است که فرهنگ مردم کردستان را نمایان میکند.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه منطقه هورامان به محض مطرح شدن در کمیته میراث جهانی یونسکو بدون هیچ اعتراضی در سطح بین المللی، به ثبت جهانی رسید، اضافه کرد: امیدواریم همه دست در دست هم بتوانیم فرآیندهای بعدی این رویداد را دنبال کنیم و مردم از نتایج و آثار آن بهرهمند شوند.
مرادنیا ثبت جهانی هورامان را اتفاقی بسیار فرخنده و ارزنده خواند و ضمن تبریک به مردم شریف استان، از سمن ها، اساتید دانشگاه، چهرههای فرهنگی و همه دست اندرکارانی که نقش بسزایی در ثبت جهانی هورامان داشتند، تقدیر و تشکر کرد.
منطقه هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربه فرد است. این منطقه استانهای کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمیگیرد که در کردستان، بخشهایی از شهرستان سنندج و کامیاران و بخش عمدهای از سروآباد و مریوان و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود و پاوه به صورت کامل و بخشهایی از روانسر و ثلاث باباجانی را شامل میشود.
بر اساس بررسیهای صورت گرفته هورامان بیش از ۷۰۰ روستا را در این ۲ استان غربی ایران شامل میشود، اما در حال حاضر حدود ۶۰ روستای آن به صورت بکر و دست نخورده باقی مانده است.
شواهد باستان شناسی بدست آمده نشان میدهد که قدمت هورامان به دوران پارینه سنگی میانی و به حدود ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد.
پرونده منظر فرهنگی منطقه هورامان امروز (سه شنبه پنجم مردادماه ۱۴۰۰) در چهل و چهارمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو مورد تایید اعضا قرار گرفت و ثبت جهانی شد. هورامان بیست و ششمین اثر جهانی ایران و سومین منظر فرهنگی ثبت شده پس از منظر فرهنگی بم و منظر فرهنگی میمند است که در یونسکو به ثبت رسید.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده و ۹۱۵ اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی بوده که ۹۱۵ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل ۷۷۸ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۵ مورد میراث طبیعی، ۹۳ مورد میراث معنوی و ۲۹ مورد میراث منقول است.
انتهای پیام/ک