به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی معاون درمان وزارت بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران جوان در مورد وضعیت پیک پنجم و شرایط بیمارستانها اظهار کرد: ما در این موج با شدت قابل توجه هدایت پذیری ویروس دلتا مواجهیم. قدرت سرایت این ویروس ۶۰ تا ۱۰۰ درصد یعنی یک و نیم تا دو برابر بیشتر از سایر جهشهای کروناست. همچنین بار ویروسی در افراد مبتلا، هزار برابر واریانتهای قبلی است.
او افزود: بیماری زایی خالص این ویروس به دلیل افزایش تعداد ابتلا، بسیار بالا است. در بعضی از استانها مثل آذربایجان شرقی مشکل ما کمتر است و به ویژه در این پیک با بحران خاصی در این استان، مواجه نیستیم و حتی می توانیم بگوییم این استان وارد پیک پنجم نشده است. همچنین روند بیماری در استان سیستان و بلوچستان نزولی است.
حریرچی بیان کرد: شاید متوسط کشوری نسبت به پیکهای قبلی افزایش چشمگیری نداشته باشد، اما در استانهایی مثل تهران و البرز و هرمزگان و کرمان با وضعیت بسیار خطرناکی مواجه هستیم و در حال حاضر در این استانها در حال پذیرش بیمار بالاتر از ظرفیتمان هستیم.
حریرچی افزود: در حال حاضر در بیمارستان امام خمینی ۵۵۰ بیمار کرونایی داریم و این برای یک بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی که باید بیماران غیر کرونایی مثل بیماران سرطانی و یا تصادفی را تحت درمان قرار دهد، شرایط مناسبی نیست زیرا نصف ظرفیت بیمارستان درگیر کرونا شده است. بیمارستان بقیه الله نیز تعداد زیادی از تخت هایش را در اختیار بیماران کرونایی قرار داده است.
او افزود: در پیکهای قبلی، بیماران غیرکرونایی ما کمتر بودند، اما در حال حاضر بیماران غیر کرونایی مثل بیماران تصادفی و یا مبتلایان به بیماریهای شغلی و یا بیماران مبتلا به مشکلات قلبی عروقی و سرطان نیز به بیمارستانها مراجعه میکنند و نیازمند بستری هستند و این مسئله یکی از دلایل کمبود تختهای بیمارستانی است.
او افزود: نکته قابل توجه این است که در رده های سنی بالای ۷۰ سال که واکسیناسیون انجام شده موارد حاد و بستری نداریم و ۹۲ درصد افرادی که بستری میشوند، اشخاصی هستند که واکسینه نشده اند. سایر بیماران بستری نیز یا یک دوز از واکسن را بیشتر دریافت نکرده اند و یا فاصله بین تزریق دوز اول و دوم در آنها خیلی زیاد یا خیلی کم بوده است، ولی خوشبختانه در یکی دو روز، مورد مداوا قرار می گیرند و از بیمارستان مرخص میشوند و کارشان به آی سی یو و بستری شدید نمیکشد.
معاون درمان اظهار کرد: در حال حاضر اقدام اصلی و مهم مقابله با کرونا با توجه به خستگی مردم از رعایت شیوه نامههای بهداشتی فقط و فقط واکسیناسیون است که خوشبختانه واکسیناسیون نیز گسترش زیادی پیدا کرده است، ولی تا اتمام واکسیناسیون کامل حتماً باید رعایت پروتکلهای بهداشتی جدی گرفته شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام /
لطفا به تمام مراکز واکسن دستور بدین کسی که داوطلب واکسن هستش و رد نکنن
بخصوص ما که معلم هستیم و باید احتمالا مدرسه بریم .
نوع بیماری را بررسی کنید ،
در صورت تطبیق با شرایط واکسن تزریق شود .
و ببخشید که مردم به جز کرونا مبتلا به بیماریهای دیگه هم میشن و تخت هایبیمارستان رو پر میکنن....
و ببخشید که مردم به جز کرونا مبتلا به بیماریهای دیگه هم میشن و تخت هایبیمارستان رو پر میکنن....
منظورش از تمام افراد جامعه که نیست .
منظورش اینه که از تعداد نفراتی که بستری اند ۹۲ درصد واکسن نزدن .
اگر برات امکان داره دقت کن !
خوب اینهایی که میرن مسافرت و کرونا میگرن رو اصلا درمان نکنید (اگه کسی اعتراض داره به این جمله فقط یه دلیل بیاره که چرا من و یا خانوادم بخاطر یه عده آدم بی مسئولیت آسیب ببینه ولی اون آدم بره درمان بشه «خواهشن امکانات بیمارستان های شهرستان ها با تهران رو هم در نظر بگیرید»).
واکسیناسیون رو بیشتر و سریعتر کنید (خجالت نمیکشید قرار بود بهمن گذشته واکسن ایرانی صادر کنید ، الان هنوز تو تولیدش موندید).
جلوی کاسبی پلیس راهور رو هم بگیرید (حداقل جریمه ها رو چند برابر کنید تا کسی جرات نکنه بره مسافرت).
مطمئن باشید همه چی درست میشه.
مگه واکسن هست!!!!!