به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه کویتی الرأی در شماره امروز چهارشنبه خود در اینترنت نوشت «حمد بن جاسم آل ثانی»، وزیر امور خارجه سابق قطر، درباره رسوایی جاسوسی نرم افزار پگاسوس از سران کشورها، روزنامه نگاران و فعالان در سراسر جهان اعلام کرد که این موضوع بسیار سوال برانگیز است و من میدانم که سالهاست تلفنم کنترل میشود.
بن جاسم در توئیتی در حساب توئیتر خود نوشت: آنچه در اخبار آمده است و آنچه مقامات بسیاری از کشورهای جهان درباره سامانههای جاسوسی به ویژه در منطقه ما و مناطق دیگر میگویند بسیار سوال برانگیز است.
او افزود: البته همانطور که همه ما میدانیم، کشورها باید آنچه را که بر امنیت آنها در سطوح مختلف اقتصادی و اجتماعی تأثیر میگذارد و حاکمیت و حریم خصوصی شهروندان را تهدید میکند، از طریق نهادهای مسئول و تحت نظارت افراد مورد اعتماد، پیگیری کنند. اما آنچه جای تأسف بسیار دارد این است که در برخی کشورها به ویژه در منطقه ما از این سامانههای جاسوسی، خارج از چارچوبی که گفتم استفاده میشود. این اقدامات کار نوجوانان بی پروا نیست، بلکه بیشتر از سوی کسانی است که مسئولیت دارند و حریم خصوصی مردم را نقض میکنند و آنچه را که خدا حرام کرده است برای خود حلال میکنند و امنیت و منافع کشورهای خود را به خطر میاندازند تا مثل افراد نوجوان نقشههای شوم خود را اجرا کنند.
الرأی افزود: بسیاری، اظهارات بن جاسم را اشاره به برخی فعالان اماراتی در توئیتر نظیر حمد المزروعی، طرفدار محمد بن زاید ولیعهد امارات تلقی کرده اند که اخیراً گفته است پروندههایی از برخی شخصیتها و روزنامه نگاران در اختیار دارد و از آنها باج خواهی میکند.
این مقام سابق قطری تصریح کرد: ما میدانیم که وقتی شهروندی در منطقه ما قربانی دستگاههای جاسوسی و اداره کنندگان آن میشود، چه در داخل باشد و چه در خارج، نمیتواند به جایی شکایت ببرد. زیرا دستگاه حقوقی و قضایی سالمی وجود ندارد.
او تأکید کرد: وقتی این جرمها توسط کشورهای خارج از منطقه ما کشف میشود نیز امیدی برای شهروندان قربانی در منطقه ما نیست. زیرا متهم خود از این سامانههای جاسوسی استفاده میکند. مگر اینکه فرد مورد نظر شهروند کشوری دیگر باشد که در آن قانون حاکمیت داشته باشد.
به نوشته الرأی، بسیاری این سخنان را با تحقیقات منتشر شده درباره دست داشتن امارات در نفوذ به تلفن همراه تعدادی از روزنامه نگاران، فعالان و مقامات بین المللی و تلاش برای باج خواهی از آنها تفسیر میکنند.
روزنامه انگلیسی گاردین نوشته بود: ابوظبی نام صدها مقام و شخصیت انگلیسی را در فهرست مراقبتهای خود درج کرده است. حتی نام یکی از اعضای مجلس اعیان انگلیس در لیست ۴۰۰ نفری مذکور است. اعتقاد بر این است که حاکم دبی، محمد بن راشد آل مکتوم، یکی از خریداران نرم افزار پگاسوس است. نام شیخه لطیفه دخترش که سال ۲۰۱۸ تلاش کرد از دبی فرار کند و هیا الحسین همسر سابقش که سال ۲۰۱۹ فرار کرد و اسامی تعدادی از زنانی که با این دو نفر در ارتباط هستند در این فهرست قرار دارد.
انتهای پیام/