به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک در خبر 21 شبکه یک سیما، بیان کرد: یکی از اسناد ضروری برای اظهار کالاها به گمرک، قبض انبار است. با توجه به اینکه مراجع تحویل گیرنده نسبت به صدور قبض انبارهای مختلف اقدام میکردند و این باعث میشد که یکسری مشکلاتی پیش آید، یکی از تکالیفی که در بحث پیوستن گمرک به سامانه جامع تجارت برای گمرک و همینطور مراجع تحویل گیرنده متصور و اعلام شده بود، این بود که یونیک (واحد) کردن قبض انبار باید مورد نظر قرار بگیرد.
او افزود: هم اکنون اطلاعات از سوی مراجع تحویل گیرنده در اختیار سامانه جامع تجارت قرار میگیرد و یک شماره واحد برای قبوض انبار یا کالاهایی که در انبارهای مختلف مرجع تحویل گیرنده تحویل میشود، صادر میشود تا هم قبض انبار به نام اظهار کنندگان باشد و هم اینکه گمرک از یک شماره واحد در کل کشور برای اظهار کالاهای وارداتی استفاده کند.
معاون فنی گمرک کشور در پاسخ به اینکه آیا این مسئله یک مانع جدید برای ترخیص کالاها میشود یا خیر؟ گفت: فکر نمیکنم چنین چیزی اتفاق بیفتد؛ زمانی که قبض های مختلف انبار صادر میشد، این شمارهها تکراری بود و باعث میشد که یک کالا زمانیکه اظهار میشد، در یک گمرک دیگری این شماره تکراری را قبول نمیکرد و یکسری مسائل و مشکلات را در پی داشت اما اگر یک شماره واحد ایجاد شود، ایستایی را به نحو چشمگیری کاهش میدهد.
او ادامه داد: صرفاً در خصوص کالاهایی که از آن تاریخ به قبل اظهار شده اند، ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که صاحبان کالا باید برای برطرف کردن مشکل به مراجع تحویل گیرنده مراجعه کنند، شماره جدید برای آنها صادر شود و همان شناسه یکتای قبض انبار را دریافت کنند. احتمال دارد در یک ماه اول، یکسری ایستایی و مشکلاتی وجود داشته باشد، اما اگر زیر ساخت فراهم و این شماره به صورت یونیک (واحد) برای تمامی قبوض انبار صادر شود، مشکلی ایجاد نخواهد شد.
بیشتر بخوانید:
ارونقی در ادامه در مورد صادرات سیب به جای موز اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار یک مصوبه ای را ابلاغ کرد مبنی بر اینکه واردات موز صرفاً در قبال صادرات سیب قابل انجام است و گمرک نیز بر اساس تکالیفی که به عنوان مجری بر عهده دارد، نسبت به این مورد اقدام کرد. اخیراً ثبت سفارشهای متعددی برای واردات موز بدون صادرات سیب، از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی صادر یا تمدید شده و همینطور کد رهگیری بانکی از سوی بانک مرکزی برای موزهای وارداتی صادر شده، بنابراین، گمرک در یک عمل انجام شده قرار گرفته است.
او اظهار کرد: زمانی که یک مصوبه به گمرک ابلاغ میشود، نباید وزارت صنعت، معدن و تجارت خودش مجدد ثبت سفارش یا ثبت سفارشهای صادره قبلی را تمدید کند و همینطور بانک مرکزی نیز نباید کد رهگیری بدون صادرات سیب را صادر کند. اکنون گمرک در این زمینه در یک عمل انجام شده قرار گرفته و اگر یکی از این کانتینرهای موز دچار فسادی شود، همه مدعی ترخیص نشدن موزها میشوند.
معاون فنی گمرک افزود: متاسفانه گمرک میان وزارتخانه های صمت و جهاد کشاورزی گیر کرده است. مصوبه باید اصلاح شود زیرا اگر صاحبان کالا ثبت سفارش کرده اند و کد رهگیری از بانک مرکزی و مجوز قرنطینه از جهاد کشاورزی گرفته اند، گمرک باید مجاز باشد که آنها را ترخیص کند.
او تاکید کرد: متاسفانه وزارت صمت موضوع را به جهاد کشاورزی پاس میدهد و جهاد کشاورزی نیز اعلام میکند، چون مصوبه ستاد تنظیم بازار است، باید موضوع در آن جا مورد رسیدگی قرار بگیرد. نزدیک به سه هزار تن موز وارد شده یا در آستانه ورود است که باید تکلیف آنها سریعتر مشخص شود. خبری هم منتشر شده مبنی بر این که منشا ارز مورد استفاده برای این موزها، ارز ۴۲۰۰ تومانی است که از صحت و سقم این خبر اطلاع ندارم و بانک مرکزی باید در این زمینه اعلام نظر کند.
انتهای پیام/