به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدحسین خسروی مسئول مرکز جهادکشاورزی سورمق و حومه گفت: در راستای تغییر الگوی کشت، توسعه کشتهای اقتصادی، ارزآور و کم آب بر، در ده سال گذشته با مشارکت فعال کشاورزان افزون بر ۳۰۰ هکتار باغ پسته احداث و سطح زیر کشت باغات پسته شهرستان هم اکنون به ۳۱۰ هکتار است.
او افزود: طرح احداث باغات پسته با توجه به اقلیم شهرستان آباده و نیاز سرمایی پسته و سایر شرایط فیزیولوژیکی گیاه، از سال ۱۳۹۰ در حوزه این مرکز آغاز شد.
خسروی ادامه داد: در حالی که در سال ۱۳۹۳ سطح زیر کشت پسته در شهرستان چهل هکتار بود هم اکنون این سطح به ۳۱۰ هکتار رسیده است.
خسروی با اشاره به کیفیت پسته تولیدی، گفت: پسته تولیدی این شهرستان به دلیل شرایط بسیار مطلوب آب و هوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود از کیفیت بالایی برخوردار است به طوریکه میتوان از آن به عنوان محصول ارگانیک نام برد.
او با بیان اینکه اکبری، و احمد آقایی عمده ارقام کشت پسته در شهرستان آباده به شمار میروند، افزود: متوسط عملکرد باغات پسته یک تا یک و نیم تن محصول خشک است.
امیریان مدیرجهاد کشاورزی شهرستان بیضاء گفت: پیش بینی میشود امسال بیش از ۴ تن بذر پیاز مرغوب و باکیفیت پیاز از سطح مزارع این شهرستان برداشت که علاوه بر تامین بذر مورد نیاز کشاورزان این شهرستان به سایر شهرستانهای استان نیز ارسال شود.
او افزود: میزان عملکرد برداشت بذر پیاز در هر هکتار بطور متوسط یک تن است.
امیریان با بیان اینکه ارقام پیاز کشت شده در این شهرستان پیاز سفید شیری، زرد طلایی، قرمز است، گفت: کشت پیاز به دو روش کشت نشایی و بذری در این شهرستان انجام میشود.
غلامحسین مظاهری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر با بیان اینکه بیش از ۳۷ هزار میلیون ریال خسارت، حاصل تندبادها و بارندگی های اخیر به کشاورزان شهرستان مهر بود، گفت: باد شدید و بارانهای موسمی هفته گذشته علاوه بر ذخیره آب در بند و سدهای شهرستان خسارت زیادی نیز به زیر ساختهای کشاورزی شهرستان وارد کرد.
او افزود: عمدهی خسارات، به باغهای مرکبات ، نخلستانهای شهرستان و همچنین تاسیسات دامداریها و مزارع کنجد و پنبه، وارد شده است.
مظاهری افزود: بخش عمدهی این خسارتها ناشی از تند بادها و طوفانهای شدید بوده و خوشبختانه سیل و روان آبها در بندهای خاکی، آب انبارها و استخرهای کشاورزی ذخیره شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر تصریح کرد: طبق بررسیها در بخش تاسیسات و ساختمان ۶ هزار میلیون ریال، دام و آبزیان، شترمرغ و واحدهای دامداری ده هزار و ۳۰۰ میلیون ریال و در بخش زراعت و باغبانی ۲۱ هزار میلیون ریال خسارت حادث شده است.
انتهای پیام/