محققان راه‌حل‌های برتر در زمینه بحران جهانی آب را که توسط نظرسنجی GlobeScan با بیش از ۱۲۰۰ متخصص برجسته بین‌المللی و در ۸۰ کشور انجام شد را معرفی کردند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،نتایج این نظرسنجی نشان داد که کمبود آب درک عمومی از ارزش آب را تغییر خواهد داد و دولت‌ها و سازمان‌ها را وادار می‌کند که آب پاک را نه به‌عنوان کالایی برای بهره‌برداری، بلکه به عنوان کالای گران‌بها ببینند.

این نظرسنجی همچنین نشان داد که نقش فناوری یا تغییر رفتار برای رفع کمبود آب در ۱۰ سال آینده یا بیشتر چه خواهد بود. جف اریکسون، معاون ارشد SustainAbility گفت: تصمیم‌هایی که مدیران برای پاسخگویی نسبت به کمبود آب می‌گیرند تقریبا در همه جنبه‌های فعالیت تجاری آنان رخنه خواهد کرد و راه‌حل‌های مختلف پیچیدگی مقابله با کمبود آب را نشان می‌دهد. رشد جمعیت، توسعه شهری، تولید محصولات زراعی و تغییرات آب‌وهوایی رقابت برای آب شیرین و کمبود تولید را افزایش می‌دهند.

برخی از راهکار‌های برتر مقابله با بحران آب شامل:

آموزش برای مصرف و تغییر سبک زندگی

مصرف آب و سبک زندگی را با آموزش تغییر دهید تا تغییر چهره این بحران شامل آموزش انگیزه رفتار‌های جدید باشد. مقابله با دوره کمبود آب به بازنگری اساسی در تمام اشکال مصرف، از استفاده فردی تا زنجیره تامین شرکت‌های بزرگ نیاز دارد. برخی از مناطق در هند، استرالیا و جنوب‌غربی ایالات‌متحده از قبل با بحران آب شیرین مواجه بودند و مهمترین کار اطمینان از درک بهتر مسئله در سطح جهان است.

ابداع فناوری‌های جدید صرفه‌جویی آب

فناوری‌های جدید صرفه جویی در مصرف آب را ابداع کنید. در مناطقی که سفره‌های زیرزمینی در حال خشک‌شدن هستند و جمع‌آوری آب باران به‌طور فزاینده‌ای قابل پیش‌بینی نیست، نوآوری لازم است، اما در حالی که تلاش می‌کنیم با کمبود آب شیرین کنار بیاییم و فناوری‌های حفاظت را توسعه دهیم، مصرف انرژی را نیز باید مورد توجه قرار دهیم.

تصفیه فاضلاب

فاضلاب را تصفیه کنید. در ماه مارس، میزبانان روز جهانی آب، برای تصفیه فاضلاب شیوه‌های جدیدی را خواستار شدند. برخی از کشور‌ها مانند سنگاپور در تلاش هستند تا برای کاهش واردات آب و خودکفا شدن فاضلاب را تصفیه کنند. البته کشور‌های ثروتمند آسیای‌شرقی پیشرو در توسعه فناوری‌های پیشرفته، برای مصارف دیگر فاضلاب را تصفیه می‌کند.

بهبود در شیوه‌های آبیاری و کشاورزی

شیوه‌های آبیاری و کشاورزی را بهبود دهید. حدود ۷۰ درصد آب‌شیرین جهان برای کشاورزی استفاده می‌شود. بهبود آبیاری می‌تواند شکاف‌های عرضه و تقاضا را کاهش دهد. شیوه‌های بی‌رویه آبیاری در موارد خاص که قبلا به وجود آمده‌است، توانایی کشاورزان در تامین موادغذایی را به دنیای در حال رشد تضعیف کرده است.

برترین راهکارهای جهانی خروج از بحران آب

قیمت مناسب آب

قیمت‌گذاری و حقوق آب دست به دست هم داده‌اند و مصرف‌کنندگان از مزیت قیمت‌های بالاتر سوال می‌کنند. کارشناسان سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) اظهار کردند: نتایج مجمع اقتصادی بین‌المللی از ۳۱ کشور ثروتمند جهان نشان داد که افزایش قیمت به کاهش اتلاف و آلودگی کمک خواهد کرد.

تولید نیروگاه‌های آب شیرین‌کن با مصرف انرژی

تا به امروز نمک‌زدایی یک راه‌حل کم‌مصرف برای کمبود آب بوده است. به‌طور معمول خاورمیانه از منابع بزرگ انرژی خود برای ساخت نیروگاه‌های آب شیرین‌کن استفاده می‌کند و عربستان‌سعودی با اعلامیه اخیر خود مبنی بر استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی، نوع جدیدی از آب شیرین‌کن را توسعه داده است یا انگلیس با تسهیلات در مقیاس کوچک برای کشاورزی، روش دیگری را در پیش گرفته است، اما این نوآوری‌ها منبع مورد نیاز دیگری را به منصه ظهور می‌رسانند و آن سرمایه برای آزمایش‌های فناوری است.

بهبود حوضه آبریز و برداشت محصول

سیستم‌های آبگیر برای مناطقی که منبع آب قابل اطمینان دیگری ندارند ضروری است. دو کشوری که با برخی از بدترین تاثیرات تغییر اقلیم روبرو هستند (پاکستان و هند) در حال تعمیرات اساسی در سیستم‌های برداشت آب باران هستند. این تلاش‌ها کنترل مستقلی بر منابع آب را فراهم خواهد کرد.

تدوین و وضع سیاست‌ها و مقررات بهتر

از آنجا که کمبود آب امنیت‌غذایی و آلودگی را پیچیده می‌کند، دولت‌ها باید نقش خود را دوباره تعریف کنند. نتایج این نظرسنجی نشان داد که بیشتر افراد معتقدند که اطمینان از دسترسی جوامع به آب تمیز به عهده دولت‌هاست.

مدیریت اکوسیستم‌ها

به بیان ساده، مدیریت جامع به یک رویکرد عملی و عقلی برای نظارت بر منابع طبیعی اعمال می‌شود که اهداف اقتصادی، فرهنگی و اکولوژیکی را در نظر می‌گیرد. نمونه‌های خوبی از مدیریت جامع، جوامعی هستند که تصفیه‌خانه‌های فاضلاب با تولیدکنندگان انرژی پاک و استفاده از فاضلاب برای بارورکردن جلبک‌ها و سایر محصولات زیست‌سوخت کار می‌کنند. محصولات به نوبه خود باعث جذب مواد مغذی و تصفیه فاضلاب می‌شوند و هزینه‌های پمپاژ و تصفیه را به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهند.

بهبود زیرساخت‌های توزیع

زیرساخت‌های توزیع را بهبود دهید. زیرساخت‌های ضعیف برای سلامت و اقتصاد مخرب هستند، منابع را هدر می‌دهد، هزینه‌هایی را اضافه می‌کند، کیفیت زندگی را کاهش می‌دهد و اجازه می‌دهد بیماری‌های منتقله از طریق آب در بین جمعیت آسیب‌پذیر به ویژه کودکان، قابل پیشگیری نباشد و این مشکل محدود به کشور‌های در حال توسعه نیست.

برترین راهکارهای جهانی خروج از بحران آب

کاهش مصارف آب صنعتی

مصرف آب صنعتی تقریبا ۲۲ درصد از مصرف جهانی را تشکیل می‌دهد و شامل آبی است که هنگام تولید کالا به‌طور مستقیم و غیرمستقیم مصرف می‌شود.

رسیدگی به آلودگی

به آلودگی رسیدگی کنید. اندازه‌گیری و نظارت بر کیفیت آب برای سلامت انسان و تنوع زیستی مهم است.

منابع مشترک عمومی و دسترسی عادلانه

یکی از مهمترین اهداف توسعه هزاره سازمان‌ملل (MDG) تضمین دسترسی به آب آشامیدنی است. در حالی که کشور‌هایی مانند شیلی برای اصلاح حقوق آب تلاش می‌کنند، سیاستمداران ایالات‌متحده در حال بررسی نحوه تغییر حقوق دسترسی به حفاظت فدرال دریاچه میشیگان، یکی از بزرگترین ذخایر آب شیرین در جهان هستند.

تحقیق و توسعه یا نوآوری

دسترسی به آب در دنیای کم‌آب به اولویت بسیار بیشتری در تصمیمات تجاری تبدیل خواهد شد. جوامع احتمالا مشارکت عمومی و خصوصی را دنبال می‌کنند که از ظرفیت‌های نوآورانه شرکت‌ها استفاده کنند.

طرح‌های آب در کشور‌های در حال توسعه و انتقال فناوری

تغییرات آب‌وهوایی و کمبود آب چشمگیرترین عواقب را در مناطق در حال توسعه مانند شمال‌غربی هند و جنوب صحرای آفریقا ایجاد خواهد کرد. یک راه حل، پیشنهاد انتقال فناوری‌های حفاظت از آب به این مناطق خشک است. انجام این کار مشکل است، زیرا اقتصاد ضعیف است و در مهارت‌ها شکاف‌هایی وجود دارد که معمولا مقامات دولتی و تجاری را مجبور می‌کند که این تغییرات را به شهروندان محلی تحمیل کنند.

برترین راهکارهای جهانی خروج از بحران آب

کاهش تغییرات آب‌وهوایی

تغییرات آب‌وهوا و کمبود آب دست به دست هم می‌دهند تا بزرگترین چالش‌های معاصر را برای بشر ایجاد کنند. این موضوعات یک رابطه متقابل هستند که توسط هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم (IPCC) مشخص شده است که در آن، سیاست‌ها و اقدامات مدیریت آب می‌توانند بر انتشار گاز‌های گلخانه‌ای (GHG) تاثیر بگذارند. همان‌طور که گزینه‌های انرژی تجدیدپذیر دنبال می‌شود، مصرف آب این روش‌های کاهش‌دهنده باید در تولید گزینه‌های مختلف از محصولات انرژی زیستی گرفته تا نیروگاه‌های آبی و خورشیدی در نظر گرفته شود.

کنترل رشد جمعیت

بخش‌هایی از جهان به دلیل سرعت رشد جمعیت جهانی، تا سال ۲۰۳۰ با شکاف عرضه و تقاضا تا ۶۵ درصد از منابع آب مواجه خواهند شد.

در حال حاضر، بیش از یک میلیارد نفر به آب پاک دسترسی ندارند و با استفاده از ۷۰ درصد آب شیرین جهان برای کشاورزی، نقش اساسی آب در تولید موادغذایی باید با تغییر شرایط آب‌وهوا و منابع در نظر گرفته شود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

برچسب ها: بحران آب ، کمبود آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.