عضو هیات علمی دانشگاه شیراز گفت: دولت سیزدهم در گام نخست باید به شناسایی و ارزیابی مشکلات کشور بپردازد و با بهره گیری از نظر نخبگان این موانع را رفع کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سید علی‌ اکبر صفو ی عضو هیات علمی دانشگاه شیراز گفت: ممکن است افراد متخصص نظرات خود را برای برطرف شدن مشکلات کشور ارائه بدهند و اولویت های مختلفی داشته باشند که باید در چنین شرایطی  راهکارهایی که از سوی  نخبگان ارائه می شود را  مورد توجه قرار داد.

او بیان کرد: امکان دارد کسی که بر صندلی وزارت تکیه می زند همه توانمندی ها ی لازم  برای رفع مشکلات را نداشته  باشد اما نگاهی علمی می تواند به راحتی از نظرات و تجارب متخصصان در زمینه های مختلف بهره ببرد و با جمع آوری این پیشنهادات و اجرای آن ها در مسیر رفع معضلات کشور گام های اساسی بردارد.

توسعه پایدار بدون تعامل با کشورهای دیگر محقق نمی‌شود

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز تصریح کرد: همه دولت های گذشته در ابتدا مدعی بودند که هدف آن ها رعایت اصول حکمروایی شایسته و به کارگیری افراد متخصص به منظور ارتقا و تعالی کشور است اما پس از چندین ماه از آغاز فعالیت های دولت می توان تشخیص داد که دولتمردان تا چه اندازه به شعارها و حرف هایی که زده اند اعتقاد داشته و برای تحقق وعده های خود تلاش کرده اند.

رفع مشکلات اقتصادی کشور در گرو روابط خارجی ایران

صفوی با اشاره به اینکه جایگاه ایران در روابط بین الملل نقش بسزایی در پیشبرد اهداف دولت دارد، ادامه داد: برخی به غلط و یا با شعارهایی که مبتنی بر رفتارهای عوام فریبانه است، اعلام می کنند که مشکلات و شرایط نابسامان کشور ارتباطی با روابط بین المللی ایران ندارد و کشور ما بدون وابستگی به سایر کشورها می تواند مشکلات خود را برطرف کند و این در حالی است که بخش عمده ای از مشکلات اقتصادی کشور ریشه در تحریم هایی دارد که علیه ایران اعمال شده است.

او افزود: توسعه پایدار بدون تعامل با کشورهای دیگر محقق نمی شود و در حقیقت توسعه به این معنا است که کشورهای دیگر به ما نیازمند شوند و ما هم برخی از نیازهای خود را از طریق تعامل با سایر کشورها تامین کنیم اما وابستگی چندانی به این کشورها نداشته باشیم.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز اظهار کرد: انزوا و خودکفایی مطلق و سرمایه گذاری بر روی همه چیز عقلانی نیست و هزینه سرسام آوری دارد، اگر ایران تعاملی منطقی با فضای بین المللی نداشته باشد، با چالش ها و بحران های بزرگی رو به رو می شود که رویارویی با این مشکلات حق مردم کشور ما نیست.

مداخله افراد غیرمتخصص در امور کشور زمینه ساز کاهش اعتماد عمومی به تصمیمات دولتمردان

او با بیان اینکه رئیس جمهور بالاترین مقام کشور بعد از مقام معظم رهبری است که مسئولیت اجرای قانون اساسی را به عهده دارد، گفت: البته دخالت برخی از افراد که در امور اداری کشور نقشی دارند و از دانش کافی برای حل مشکلات برخوردار نیستند زیرا موجب نبود  انسجام در کشور و کاهش اعتماد مردم نسبت به تصمیمات و سخنان سران کشور می شود.

صفوی بیان کرد: هرچند پیشنهادات و انتقاداتی که از سوی اقشار مختلف جامعه ارائه می شود می تواند کمک شایانی به حل مشکلات کشور کند اما دولت نباید اجازه بدهد که هر فردی این امکان را داشته باشد تا از تریبون های مختلف به صورت دستوری در امور مهم کشور اظهار نظر و دخالت کند.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز تصریح کرد: بر اساس خبری که در این اواخر منتشر شده، ایران ۵۰ برابر کره جنوبی کارخانه فولاد دارد اما میزان تولید کشور ما یک سوم کره جنوبی است که چنین مسائلی باید مورد توجه قرار بگیرند و آسیب شناسی شوند.

او ادامه داد: یکی از اشتباهات اساسی ما در سیاست های کلان کشور این است که اغلب سیاستگذاران معتقد هستند اگر کشور ما به خودکفایی مطلق برسد بیشتر مشکلاتش حل می شود در صورتی که تعامل با سایر کشورها می تواند کمک شایانی به رشد و توسعه همه جانبه کشور کند.

صفوی افزود: برای اشتغال یک فرد باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شود، بنابراین اگر بخواهیم بحران اشتغال در کشور را حل کنیم نیاز به افزایش سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی داریم.

پیش از این سید محسن دهنوی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی افزود: مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری منتخب ساعت ۱۷ پنجشنبه ۱۴ مردادماه با حضور میهمانانی از ۵۰ کشور دنیا و  رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی انجام می شود.

او اضافه کرد: پس از آن با ارائه لیست پیشنهادی کابینه از سوی رئیس‌جمهوری منتخب، کمیسیون‌ها به مدت یک هفته تشکیل جلسه می دهند و سپس جلسات رای اعتماد برگزار می شود.

منبع: ایرنا

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار