به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،جبار گوهری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه امروز در جمع اصحاب رسانه در خصوص جوانب جهانی شدن منطقه اورامانات، گفت: پنجم مردادماه امسال در اجلاس سالیانه یونسکو در چین منظر فرهنگی اورامانات (هورامان) به عنوان بیستوششمین اثر کشور طی پنج دهه گذشته و دومین اثر استان بعد از بیستون ثبت جهانی شد.
او افزود: مردم این منطقه با طبیعت زندگی کرده و با طبیعت مهربان هستند و تعصب ویژه و ماندگار در تاریخ دارند که خروجی آن مهماننوازی و مهربانی با طبیعت است این فرهنگ باید بماند تا بتوانیم در کنار آن اقتصاد را توسعه دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه با اشاره به امتیازات ثبت جهانی، گفت: الان دنیا این منطقه میشناسد، جزء نقاط امن جنگی است، بانک جهانی اعتباراتی برای آنها در نظر میگیرد، دانشگاههای جهان میتوانند طرح مطالعاتی برای آن ارائه دهند، اعتبارات ملی برای توسعه زیرساختها خواهیم داشت.
گوهری خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد اورامانات در استان کرمانشاه (منطقه اورامانات) است و ۴۰ درصد آن در استان کردستان است که از قابلیتهای هر دو استان، ملی و جهانی برای توسعه زیرساختها استفاده شود تا یک بستر گردشگری فرهنگی با حفظ فرهنگ، سنتها، آدابها، آیین، پوشش، موسیقی، صنایع دستی ایجاد شود.
او ادامه داد: اورامانات قابلیت دارد طی پنج سال آینده جزء سه قطب گردشگری ایران شود باید زیر ساخت را با حفظ فرهنگ و طبیعت ایجاد کنیم، و باید تمامی دستگاههای مربوطه، امنیتی، نظارتی، استانداری، سازمان مدیریت، رسانهها و... نگاه ویژهای به اورامانات داشته باشند.
گوهری گفت:نگاه ویژه به اورامانات میتواند مشکل اقتصاد و فرهنگ منطقه را حل و فصل کند و جلوی نفوذ فرهنگهای بیگانه را بگیرد و میتوانیم از این قابلیت و ویژگی حداکثر بهرهبرداری را برای استان و کشور داشته باشیم.
انتهای پیام/ ق