به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی استاندار فارس در برنامه کارنامه شبکه فارس آخرین وضعیت استان فارس را در زمینههای مختلف بهداشتی، عمرانی، کشاورزی و آب تشریح کرد و گفت: ظرفیت بیمارستان دولتی استان فارس از نظر پذیرش بیماران کرونایی تکمیل شده است.
او افزود: از ۳۶ شهرستان استان فارس، هم اکنون ۳۰ شهرستان در وضعیت قرمز کرونا، ۴ شهرستان اقلید، بوانات، رستم و سروستان در وضعیت نارنجی و ۲ شهرستان خرم بید و فراشبند در وضعیت زرد قرار دارند.
استاندار فارس در خصوص آخرین وضعیت تامین آب استان، گفت: استان فارس امسال از نظر میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۵۰ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۵۰ ساله، ۶۰ درصد کاهش داشته است.
رحیمی در خصوص آغاز خط انتقال آب از خلیج فارس به شهرستانهای مهر و لامرد گفت: در فاز اول این طرح با ۶۸ کیلومتر لوله گذاری، آب با ظرفیت ۱۵ میلیون مترمکعب از خلیج فارس به شهرستانهای لامرد و مهر برای مصرف شرب و صنعت انتقال مییابد.
استاندار فارس در شبکه فارس عنوان کرد: فاز اول این طرح با سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی انجام میشود و قرار است طی مدت دو سال به بهره برداری برسد.
او افزود: در فاز دوم این طرح، آب از خلیج فارس به شیراز و شمال استان انتقال خواهد یافت.
استاندار فارس با اشاره به افتتاح سد هایقر در چند روز گذشته، افزود: با آبگیری این سد که امیدواریم با اولین بارندگی انجام شود آب هزار هکتار از اراضی پایین دست، شرب و صنایع منطقه و جنوب استان تامین خواهد شد.
رحیمی افزود: سد نرگسی در شهرستان کازرون بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به سرعت در حال اجراست، سد کوار تامین اعتبار خوبی شده است و پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۰ درصدی دارد، اما سدهای پارسیان در رستم و گورک پیشرفت چندانی ندارند.
استاندار فارس گفت: خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز باعث کاهش قطعی آب در شیراز شده است و باید تکمیل شود.
او در این برنامه تلویزیونی افزود: امسال انتقال آب از سد رودبال به روستاها و شهر حاجی آباد زرین دشت محقق شد و ۴۰ هزار نفر از مردم این مناطق از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار شدند.
استاندار فارس در خصوص دیگر اقدامات انجام شده در زمینه انتقال آب از سدهای فارس، گفت: انتقال آب از سد سلمان فارسی به شهرستان جهرم، آبرسانی از سد رودبال به ایج استهبان و فسا از مهمترین این اقدامات است.
رحیمی افزود: از چاههای سعادتشهر به شهر سعادتشهر آبرسانی انجام شده و امیدواریم آب رسانی به شهر ارسنجان هم تا دو ماه آینده انجام شود.
استاندار فارس گفت: ۲۰۰ لیتر آب از تصفیه خانه کوه سبز به شهر مرودشت اختصاص یافته و با اتمام شبکه برق رسانی مردم میتوانند از آب پایدار قابل قبول بهرهمند شوند.
او افزود: روستای کناره مرودشت به عنوان پرجمعیتترین روستای استان مشکل آب دارد که سه کیلومتر خط انتقال اجرا شده و ۴ کیلومتر باقی مانده که در درست اجرا است.
رحیمی با بیان اینکه به حدود ۵۰۰ روستای استان از طریق تانکر آبرسانی میشود، اضافه کرد: آبرسانی به شهر و روستاهای شهرستان خرامه از سد درودزن در دستور کار قرار گرفته است.
رحیمی با بیان اینکه برای استفاده کشاورزان از آب سدها به شبکههای آبیاری و زهکشی در استان نیاز است به بینندگان شبکه فارس گفت: شبکه آبیاری و زهکشی تنگ براق با ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی، تنگاب فیروزآباد با ۸۵ درصد، درودزن با ۸۰ درصد، سیوند با ۸۵ درصد و کوار با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.
استاندار فارس در خصوص افتتاح تصفیه خانههای مختلف در استان فارس گفت:مدول ۲ تصفیه خانه شماره ۲ شیراز که مدرنترین تصفیه خانه کشور است ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت شهر شیراز را پوشش میدهد.
رحیمی افزود: تصفیه خانه شرق صدرا امسال افتتاح شد و بیش از ۱۶ میلیون متر مکعب پساب تولید میکند و تصفیه خانه غرب شهر صدرا در دستور کار است.
استاندار فارس گفت: برای اولین بار تعدادی از روستاهای استان از جمله روستای دشتک مرودشت از تصفیه خانه فاضلاب بهرهمند شدند.
استاندار فارس در خصوص آخرین وضعیت حمل و نقل ریلی در استان خطاب به مردم فارس در برنامه تلویزیونی کارنامه گفت: خط آهن اقلید - یزد با بیش از ۲۷۰ کیلومتر چند روز گذشته افتتاح شد که در توسه شمال استان اثر گذار است.
رحیمی افزود: این خط ریلی ۱۳ ایستگاه دارد که فاصله زمانی شیراز - مشهد را ۴ ساعت و فاصله مکانی این دو شهر را ۳۲۰ کیلومتر کوتاه میکند و در آینده به سمت ادامه مییابد.
استاندار فارس گفت: قطعات یک و دو راه آهن شیراز- بوشهر - عسلویه در حال ساخت است و امیدواریم با استفاده از منابع فاینانس این طرح تکمیل شود.
رحیمی گفت: زیرسازی قطعه یک و دو راه آهن شیراز - گل گهر قطعه بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فزیکی دارد و و روسازی آن در دستور کار است.
استاندار فارس افزود: ساخت راه آهنهای داراب - زاهد محمود، شیراز –جهرم - بندرعباس، جهرم - لار - بندرعباس، لامرد - زاهد محمود، عسلویه - لامرد - زاهد محمود آغاز شده، ولی ادامه کار نیازمند تامین اعتبار است.
رحیمی با بیان اینکه تا قبل از سال ۹۲، ۸۳۰ کیلومتر بزرگراه در استان ساخته شده است و از سال ۹۲ تاکنون، ۷۰۷ کیلومتر بزرگراه در استان ساخته شده افزود: در این مدت ۴۸۰ کیلومتر راه اصلی، ۲۷۰ کیلومتر راه فرعی و ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر راه روستایی به راههای استان فارس افزوده شده است.
استاندار فارس در پایان ضمن تشکر از صداوسیمای فارس به دلیل تدارک چنین برنامههایی و با بیان اینکه آزادراه شیراز - اصفهان تاکنون ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد افزود: امیدواریم تا قطعه هفت این آزاد راه تا سه ماه آینده به بهره برداری برسد.
انتهای پیام/