به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، در هشتاد و هشتمین و آخرین پویش تدبیر و امید برای جهش تولید در دولت دوازدهم، چهار سکو و دو زنجیره دریایی فاز ۱۴ میدان مشترک گازی پارس جنوبی عصر امروز در ارتباطی تصویری با فرمان حسن روحانی رئیس جمهور به بهرهبرداری رسمی رسید.
هدف از توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی تولید روزانه ۵۶.۶ میلیون مترمکعب گاز غنی، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون تن گاز مایع و یک میلیون تن اتان بهمنظور تامین خوراک پتروشیمی است.
بخش دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی شامل چهار سکو (دو سکوی اصلی و دو سکوی اقماری) هرکدام با ظرفیت برداشت روزانه ۱۴.۲ میلیون مترمکعب گاز از مخزن پارس جنوبی است که به ترتیب سکوی A در اردیبهشت ۱۳۹۷، سکوی C در آبانماه ۱۳۹۷، سکوی B در دی ۱۳۹۸ و سکوی D نیز در اسفند ۱۳۹۸ عملیاتی شدند.
در بخش فراساحل فاز ۱۴ پارس جنوبی ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری شده است و در زمان بهرهبرداری بهطور میانگین در هر سکو ۲۰ نفرمشغول به کار میشوند.
بیشتر بخوانید
توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی ۲۵ خرداد ۱۳۸۹ و در قالب طرحهای ۳۵ ماهه به کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران، شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران (مپنا)، شرکت پایندان و شرکت ماشینسازی اراک واگذار شد.
رهبری این کنسرسیوم را سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) عهدهدار بوده است.
همچنین فاز نخست بندر صادراتی و خدماتی سیراف پارس (اسکله نخست صادرات الپیجی) با فرمان رئیس جمهور افتتاح شد.
رئیس جمهور در ارتباط تصویری دستور بهرهبرداری از یک پست اسکله صادرات گاز مایع (الپیجی) سرد، خطوط ارتباطی پالایشگاههای فازهای ۱۳، ۱۹، ۲۲ تا ۲۴ و مجتمع پتروپالایش کنگان مستقر در منطقه پارس دو (کنگان) را با ظرفیت صادرات ۵ هزار مترمکعب در ساعت گاز مایع صادر کرد.
هدف از احداث بندر صادراتی و خدماتی سیراف پارس که شهریور ۱۳۹۳ بر پایه شیوه قراردادی مهندسی، خرید کالا و اجرا (EPC) به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) در منطقه پارس دو واگذار شده، ایجاد امکان صادرات گاز مایع و گوگرد تولیدی پنج پالایشگاه پارسجنوبی در منطقه کنگان است.
در این طرح، دو پست اسکله صادرات گاز مایع با ظرفیت بارگیری کشتیهایی با ظرفیت تا ۵۰ هزار تن، اسکله صادرات گوگرد به ظرفیت بارگیری هزار تن بر ساعت، دو انبار ذخیره گوگرد هریک به ظرفیت ۴۳ هزار تن و تجهیزات و متعلقات مربوط به بارگیری گاز مایع و گوگرد پیشبینی شده است.
بندر صادراتی و خدماتی سیراف پارس با دارا بودن عمق آب ۳۵ متری، بهعنوان یکی از بنادر عمیق در منطقه قلمداد میشود که ۳۵۰ میلیون دلار در آن سرمایهگذاری شده است و در زمان بهرهبرداری برای ۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد میکند.
انتهای پیام/ک